Sayfa 1/2 12 SonSon
16 sonuçtan 1 ile 10 arası
  1. #1
    engineer çevrimdışı Üyelik tarihi: 30.03.2007 Son online zamanı: 11.04.2008

    Mesajları
    1762
    Konuları
    581
    Eklentileri
    96
    Kredisi
    4814
    Harcanan
    0
    Kalan
    4814

    Standart etli tarifler...

    Hindili, Mantarlı Krep

    Tür : Kırmızı Et-Tavuk ve Hindi Etli Yemekler
    Mutfak : Klasik Tanımlar
    Hazırlama süresi : 25dk
    Servis : 6 kişi


    MALZEMESİ
    3 adet yumurta
    2 tatlı kaşığı tereyağı
    1 su bardağı un
    1 su bardağı süt
    Yarım çay kaşığı tuz

    İç harcı için:
    1 adet hindi göğüs eti
    2 su bardağı doğranmış mantar
    1 adet kuru soğan
    3 tatlı kaşığı zeytinyağı
    Tuz, karabiber

    Beşamel sos için;
    1 su bardağı rendelenmiş kaşar
    1 su bardağı süt
    1 yemek kaşığı un
    1 tatlı kaşığı tereyağı
    Tuz

    TARİF
    Önce krep hamurunu hazırlayın. Derin bir kasede yumurtaları un, süt, yumurta ve tuzla birlikte çırpın. Sulu bir hamur elde edin. Servis tabağı büyüklüğünde bir teflon tavayı ocağa alın. Hafifçe tereyağı sürün, kızdırın ve birer kepçe akıtarak tüm krepleri önlü arkalı pişirin. Bir kenara alın ve iç harcını hazırlayın.

    Hindi etlerini parmak parmak doğrayın. Bir tavaya 2 tatlı kaşığı zeytinyağını alıp, ince kıyılmış soğanları ekleyin ve hindi etleriyle beraber soteleyin. Tuzunu ve karabiberini katıp, ateşten alın. Mantarları iyice yıkayıp, limonlu suda 10 dakika bekletin. Dikine ince ince kıyın. Ayrı bir tavada bir tatlı kaşığı zeytinyağıyla tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak çevirin. Altını açarsanız, mantarın fazla su vermesini önlersiniz. Mantarı 5 dakika pişirmek yeterli. Mantarların yarısını sotelediğiniz hindi etine karıştırın. Diğer yarısını beşamel sosla karıştırmak üzere bekletin. Hazırladığınız kreplere hindi etli harcı paylaştırarak rulo yapın ve tepsiye yerleştirin. Un, tereyağı, süt ve tuzla birlikte pişirdiğiniz muhallebi kıvamına gelmiş beşamel sosa mantarları ve kaşar peyniri rendesini karıştırın. Kreplerin üzerini bu sosla kaplayarak fırına verin. Sos kızarınca fırından alarak sıcak servis yapın.


    Karides Plaki

    "Karidesleri tuzlu ve sirkeli suda 7-8 dakika haşlayın, doğranmış domatesleri ve sarımsakları katıp 3-4 dakika daha pişirin..."


    Malzemeler:
    1/2 kg. karides
    2 yemek kasığı sirke
    2 orta boy soğan
    2 diş sarımsak
    1 havuç
    1 büyük patates
    1 büyük domates
    1 çay bardağı sıvıyağ
    2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
    tuz

    Yapılışı
    1-Karidesleri tuzlu ve sirkeli suda 7-8 dakika haşlayın.

    2-Ince doğranmış soğan ve verevine doğranmış havuçları, sıvı yağda karıstırarak kavurun.Sonra doğranmış domatesleri ve sarımsakları katıp 3-4 dakika daha pişirin.

    3- İki bardak su ekleyin. Kaynamaya başlarken, zar biçiminde doğranmış patates ve karidesleri katın.Yeterince tuz ve biber koyup kısık ateşte pişirin.Servisten once üzerine kıyılmış maydanoz serpin.

    Hamsiköy Ekmeği

    Hazırlama süresi : 15dk
    Servis : 6 kişi

    MALZEMESİ
    200 gr. kıyma
    1 adet odun ekmeği
    2 adet kuru soğan
    1 demet taze soğan
    1 yemek kaşığı margarin
    1 demet maydanoz
    1 demet dereotu
    Karabiber
    Tuz

    TARİF
    Ekmeğin üst kısmını kapak gibi kesin, içini boşaltın. Kapak şeklindeki parçayı atmayın.
    Kıymayı ve zar şeklinde doğranmış soğanları kavurun. Karabiber ve tuzu atın. Maydanoz, taze soğan, dereotunu ince ince kıyıp, kıyma ve beklettiğiniz ekmek içi ile karıştırın. 1 bardak su ilave edin, bu karışımı ekmeğin içine doldurun. Kestiğiniz kapak şeklindeki ekmeği üzerlerine kapattıktan sonra 15 dakika fırında pişirip servise hazırlayın.



    Arnavut Ciğeri


    Malzemeler:
    2 baş soğan
    1 koyun karaciğeri
    1/2 su baradağı un
    1/2 demet maydanoz
    1.5 çorba kaşığı kırmızı biber
    1 bardak zeytinyağ (ya da mısırözü yağ)
    tuz

    4 Kişilik


    Yapılışı:
    Karaciğerin ince zarını soyun, sinirli kısımlarını çıkarın. Daha sonra karaciğeri bir tahta üzerine koyup, fındık iriliğinde parçalar doğrayın. Bu parçaları büyük bir kabın içine koyun ve üzerine bir kaşık kırmızı biber serpip iyice karıştırın. 30 dakika kadar dinlendirip, ciğer parçalarını önce bol una bulayın ardından üzerindeki fazla unun dökülmesi için silkeleyin ve içinde bir bardak zeytinyağı kızdırdığınız tavanın içine birer avuç birer avuç atın. Karıştırarak yaklaşık bir dakika pişirdikten sonra delikli kepçe yardımıyla yağını süzüp, servis tabağına alın. Ciğerin pişiridikten sonra üzerine biraz tuz serpin. Tavadaki yağın dörtte birini alın, üzerine yarım çorba kaşığı kırmızıbiber koyun. Ateşte iyice karıştırdıktan sonra, biberli yağı ciğerin üzerine gezdirip, dökün. Bu arada, ince ince doğrayıp, tuzla ovduğunuz soğanın suyunu süzün. Sonra, temizleyip ince kıydığınız maydanoz ve soğanı karıştırarak piyaz yapın ve bu piyazı servis tabağının kenarına koyup, ciğerle birlikte servis yapın.






  2. #2
    Gülsel ŞEN çevrimdışı Üyelik tarihi: 10.04.2007 Son online zamanı: 04.09.2013

    Mesajları
    3314
    Konuları
    890
    Eklentileri
    172
    Kredisi
    8614
    Harcanan
    Onursal Üye
    Kalan
    Onursal Üye
    bakalım oğuz hoca bu işe ne diyecek berrin banlanabilirsin dikkat et


  3. #3
    engineer çevrimdışı Üyelik tarihi: 30.03.2007 Son online zamanı: 11.04.2008

    Mesajları
    1762
    Konuları
    581
    Eklentileri
    96
    Kredisi
    4814
    Harcanan
    0
    Kalan
    4814
    ne yapayım görünce dayanamadım, paylaşayım dedim. artık herşeyi göze aldık, boynumuz kıldan ince.

    Alıntı Vanilya Nickli Üyeden Alıntı

    bakalım oğuz hoca bu işe ne diyecek berrin banlanabilirsin dikkat et


  4. #4
    Alone_AngeL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alone_AngeL çevrimdışı Üyelik tarihi: 23.03.2007 Son online zamanı: 16.12.2008

    Mesajları
    1578
    Konuları
    143
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    30
    Harcanan
    0
    Kalan
    30
    Hamsiköy Ekmeği

    Hazırlama süresi : 15dk
    Servis : 6 kişi

    MALZEMESİ
    200 gr. kıyma
    1 adet odun ekmeği
    2 adet kuru soğan
    1 demet taze soğan
    1 yemek kaşığı margarin
    1 demet maydanoz
    1 demet dereotu
    Karabiber
    Tuz

    TARİF
    Ekmeğin üst kısmını kapak gibi kesin, içini boşaltın. Kapak şeklindeki parçayı atmayın.
    Kıymayı ve zar şeklinde doğranmış soğanları kavurun. Karabiber ve tuzu atın. Maydanoz, taze soğan, dereotunu ince ince kıyıp, kıyma ve beklettiğiniz ekmek içi ile karıştırın. 1 bardak su ilave edin, bu karışımı ekmeğin içine doldurun. Kestiğiniz kapak şeklindeki ekmeği üzerlerine kapattıktan sonra 15 dakika fırında pişirip servise hazırlayın.


    işte bu tam benlikkk

    yapması kolay görünüyor içinde maydanoz karabiber olan bütün yemek çeşitlerine bayılırım...

    peki hindili mantarlı krepte tavuk eti kullansak olmazmıı hindi etini sevmemde mantarı çok severim


  5. #5
    Oğuz Pelikli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Oğuz Pelikli çevrimdışı Üyelik tarihi: 21.02.2007 Son online zamanı: 26.09.2016

    Mesajları
    2504
    Konuları
    345
    Eklentileri
    70
    Kredisi
    3608
    Harcanan
    Onursal Üye
    Kalan
    Onursal Üye
    en kısa zamanda forum hapisanesi yaptırmaya başlıyoruz arkadaşlar...
    ilk ziyaretçimiz de belli oldu...
    kilitlerin bir özelliği var dışarıdan kilitlendikten sonra ne zaman açılacağı belli olmuyor...
    bazen açılıyor, bazen de yıllar sürebiliyor açılması...

    Berrin'cim deniz manzaralı bir hücre mi istersin dağ manzaralı mı?


  6. #6
    Gülsel ŞEN çevrimdışı Üyelik tarihi: 10.04.2007 Son online zamanı: 04.09.2013

    Mesajları
    3314
    Konuları
    890
    Eklentileri
    172
    Kredisi
    8614
    Harcanan
    Onursal Üye
    Kalan
    Onursal Üye
    Alıntı oguzpelikli Nickli Üyeden Alıntı

    en kısa zamanda forum hapisanesi yaptırmaya başlıyoruz arkadaşlar...
    ilk ziyaretçimiz de belli oldu...
    kilitlerin bir özelliği var dışarıdan kilitlendikten sonra ne zaman açılacağı belli olmuyor...
    bazen açılıyor, bazen de yıllar sürebiliyor açılması...

    Berrin'cim deniz manzaralı bir hücre mi istersin dağ manzaralı mı?
    hocam ben usluyum bak yaramazlık yapmıyorum berrini hapise atabilirsin


  7. #7
    engineer çevrimdışı Üyelik tarihi: 30.03.2007 Son online zamanı: 11.04.2008

    Mesajları
    1762
    Konuları
    581
    Eklentileri
    96
    Kredisi
    4814
    Harcanan
    0
    Kalan
    4814
    oğuz hocam af yok mu af, yaptık bir cahillik
    ama illaki hapise gireceksen diyorsanız, deniz manzaralı olsun.
    arkadaşlar ziyaretime gelin beni oralarda yalnız komayın.

    imza: forumun ilk kader kubanı
    Alıntı oguzpelikli Nickli Üyeden Alıntı

    en kısa zamanda forum hapisanesi yaptırmaya başlıyoruz arkadaşlar...
    ilk ziyaretçimiz de belli oldu...
    kilitlerin bir özelliği var dışarıdan kilitlendikten sonra ne zaman açılacağı belli olmuyor...
    bazen açılıyor, bazen de yıllar sürebiliyor açılması...

    Berrin'cim deniz manzaralı bir hücre mi istersin dağ manzaralı mı?


  8. #8
    Oğuz Pelikli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Oğuz Pelikli çevrimdışı Üyelik tarihi: 21.02.2007 Son online zamanı: 26.09.2016

    Mesajları
    2504
    Konuları
    345
    Eklentileri
    70
    Kredisi
    3608
    Harcanan
    Onursal Üye
    Kalan
    Onursal Üye
    Gülsel senin ki şartlı tahliye gibi birşey, tekrarlanması halinde senin hücrenin penceresi bile olmayacak...
    Şimdi Gülsel'e şartlı tahliye yaparsak sana yapsak haksızlık olur. Hadi seni de salıverelim bari

    ama gözüm ikinizi de üstünde ona göre
    bakın güvenlikte sitede anında atı veririz sizi hapse ona göre ama bu sefer deniz değil duvar manzaralı olur ona göre


  9. #9
    tubadaysal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    tubadaysal çevrimdışı Üyelik tarihi: 25.05.2007 Son online zamanı: 15.12.2010

    Mesajları
    959
    Konuları
    116
    Eklentileri
    31
    Kredisi
    1561
    Harcanan
    Onursal Üye
    Kalan
    Onursal Üye
    Alıntı oguzpelikli Nickli Üyeden Alıntı

    Gülsel senin ki şartlı tahliye gibi birşey, tekrarlanması halinde senin hücrenin penceresi bile olmayacak...
    Şimdi Gülsel'e şartlı tahliye yaparsak sana yapsak haksızlık olur. Hadi seni de salıverelim bari

    ama gözüm ikinizi de üstünde ona göre
    bakın güvenlikte sitede anında atı veririz sizi hapse ona göre ama bu sefer deniz değil duvar manzaralı olur ona göre
    biri burda beni mi çağırdıııı..he heee


  10. #10
    engineer çevrimdışı Üyelik tarihi: 30.03.2007 Son online zamanı: 11.04.2008

    Mesajları
    1762
    Konuları
    581
    Eklentileri
    96
    Kredisi
    4814
    Harcanan
    0
    Kalan
    4814
    tamam Oğuz Hocam , şeytana uyduk ama tövbeliyim.
    hemşehrim benim, beni atmazsan dimi hapse? söz yapmayacağım bi daha
    Alıntı tubadaysal Nickli Üyeden Alıntı

    Alıntı oguzpelikli Nickli Üyeden Alıntı

    Gülsel senin ki şartlı tahliye gibi birşey, tekrarlanması halinde senin hücrenin penceresi bile olmayacak...
    Şimdi Gülsel'e şartlı tahliye yaparsak sana yapsak haksızlık olur. Hadi seni de salıverelim bari

    ama gözüm ikinizi de üstünde ona göre
    bakın güvenlikte sitede anında atı veririz sizi hapse ona göre ama bu sefer deniz değil duvar manzaralı olur ona göre
    biri burda beni mi çağırdıııı..he heee


Sayfa 1/2 12 SonSon

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Etli Ekmek Yapımı ve Konya
    Hamur İşi forum içinde, yazan mrsparalaks
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 18.02.2017, 17:33
  2. Etli Yemekler Akış Şeması
    ISO 22000 (HACCP) forum içinde, yazan hd80
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 12.03.2012, 10:50
  3. Etli yemekler ürün akış şeması
    ISO 22000 (HACCP) forum içinde, yazan Serpil Özer
    Yorum: 10
    Son Mesaj: 26.07.2010, 01:04
  4. Güzel Tarifler
    Ortaya Karışık (tek dökümanlar) forum içinde, yazan Burçin Musluoğlu
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 02.09.2009, 08:29
  5. etli etsiz yemeklerde haccp kontrol formu
    Hazır Yemekcilik - Catering forum içinde, yazan jolly_26
    Yorum: 2
    Son Mesaj: 04.04.2008, 13:31

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed