5 sonuçtan 1 ile 5 arası
  1. #1
    gülşah_8484 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    gülşah_8484 çevrimdışı Üyelik tarihi: 15.05.2008 Son online zamanı: 31.01.2019

    Mesajları
    149
    Konuları
    22
    Eklentileri
    5
    Kredisi
    273
    Harcanan
    Onursal Üye
    Kalan
    Onursal Üye

    Standart Ette kaçakçılık patladı

    Türkiye'de et fiyatlarının yüksek olması kaçakçılık ve hırsızlık vakalarında da artışa neden oluyor. Sınır kapılarından giriş yapanlar, vücutlarına etleri sararak veya bavullarına sıkıştırarak kaçak etleri Türkiye'ye sokmaya çalışıyor.


    En önemli sınır kapılarından olan Sarp Sınır Kapısı'nda geçen yıl sadece 5 kez et kaçakçılığı vakasına rastlanırken bu sene ise büyük bir artış yaşandı. Yılbaşından şimdiye kadar gerçekleşen kaçakçılık girişimi 40'a ulaştı ve geçen senenin 8 kat üzerine çıktı.
    Geçen yılki olaylarda yasa dışı yollardan Türkiye'ye sokulmak istenen bin 166 litre akaryakıt, bin 360 kilogram et, 120 karton sigara ele geçirilirken, bu yıl yine kaçak olarak yurda sokulmak istenen 5 bin 370 litre akaryakıt, 5 bin 735 kilogram et ve 122 bin 678 paket sigara ele geçirildi.
    Sarp Sınır Kapısı'ndaki tüm kaçakçılık olaylarının sayısına bakıldığında da en çok sigara, et ve akaryakıt kaçakçılığının yaşandığı ortaya çıktı.
    Hopa Gümrük ve Muhafaza Başmüdürü Mehmet Hilmi Türkoğlu, "Olaylardaki artış sigara ve akaryakıtın ülkemizde pahalı olmasından kaynaklanıyor. Et kaçakçılığı olaylarının artmasının da Türkiye'deki et fiyatının pahalı olmasından kaynaklandığını düşünüyoruz” dedi.

    Türkiye Kasaplar Besiciler Et ve Et Ürünleri İşletmeleri Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Trabzon Kasaplar ve Celepler Esnaf Odası Başkanı Temel Korkmaz da et kaçakçılığının sadece Sarp Sınır Kapısı'ndan olmadığını, Türkiye'nin doğusundan da olduğunu belirterek, kendilerinin de bu olayları önlemek için valilik, jandarma ve polis aracılığıyla önlem almaya çalıştıklarını söyledi.
    Antalya'da 4 ton kaçak et ele geçirildi
    Öte yandan Antalya'da polisin yaptığı operasyonda Bulgaristan'dan yaşa dışı yollarla Türkiye'ye sokulan 2 ayrı kamyonda 4 ton kaçak et geçirildi. 4 kişi gözaltına alınırken, etlerin 5 yıldızlı otellere dağıtılacağı bilgisine ulaşıldı.
    Bir ihbarı değerlendiren Antalya Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri, kentte 3 ayrı adrese operasyon düzenledi. Operasyonlarda 1 partisi yurda yeni sokulan, diğeri ise birkaç gün önce getirilen ve bir depoda bekletilen 2 parti halinde 4 ton kaçak et ele geçirildi. Olayla ilgili 4 kişi gözaltına alındı. Bulgaristan'dan soğuk hava depolu kamyonlarla getirildiği ortaya çıkan etler Tarım İl Müdürlüğü'ne teslim edilirken, şüpheliler sorgulanmak üzere Mali Suçlar Büro Amirliği'ne götürüldü. Burada ifadeleri alınan ve adları açıklanmayan 4 kişi, adliyeye sevk edildi.
    Polis, kaçak etlerin bir bölümünün kentteki 5 yıldızlı otellere satılacağı, bir kısmının ise kasaplara verileceğinin belirlendiğini açıkladı. Olayla ilgili soruşturma çok yönlü sürerken, şüphelilerin daha önce yurda kaçak et getirip getirmedikleri araştırılıyor.
    Kasaptan 350 kilo et çalındı
    ŞANLIURFA’nın Hilvan İlçesi’nde, Adem Çiftçi’nin sahibi olduğu kasaba giren hırsız ya da hırsızlar, içeride bulunan 350 kilo eti çaldı.
    İnönü Caddesi üzerinde kasaplık yapan 26 yaşındaki Adem Çiftçi, sabah saatlerinde geldiği işyerinin kapısının kilidinin kırık olduğunu gördü. Kasap dükkanının vitrininde bulunan etlerin de yerinde olmadığını gören Çiftçi, durumu polise bildirdi. İhbarın ardından olay yerine gelen polis, kasapta parmak izi incelemesi yaptı. Kapısı kırılarak girilen işyerindeki 350 kilo etin çalındığını söyleyen Adem Çiftçi, “Gece işyerimi kilitleyip eve gittim. Sabah geldiğimde kapının kilidinin kırık, etlerin de yerinde olmadığını gördüm. Hemen polisi aradım. Polisler burada inceleme yaptı. İçeride 7 bin lira değerinde 350 kilo et vardı. İnşallah etleri çalan hırsız ya da hırsızlar bir an önce yakalanır” dedi.









  2. #2
    Oğuz Pelikli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Oğuz Pelikli çevrimdışı Üyelik tarihi: 21.02.2007 Son online zamanı: 26.09.2016

    Mesajları
    2504
    Konuları
    345
    Eklentileri
    70
    Kredisi
    3608
    Harcanan
    Onursal Üye
    Kalan
    Onursal Üye
    Asık kurban bayramında et fiyatlarını siz görün...
    Diyanet her ne kadar hükümetin basıkısı ile geri adım attıysada bu sene kurban kesmek hele bir de kurbandan sonra et almak oldukça lüks olacak gibi geliyor bana. umarım yanılırım ama piyasa yanılacakmışım gibi durmuyor...

    “Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır.”

  3. #3
    Burcingüngör çevrimdışı Üyelik tarihi: 19.10.2010 Son online zamanı: 01.05.2011

    Mesajları
    2
    Konuları
    1
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5
    kredi nasıl kazanılıyo? Dosya yükledim ancak gelmedi


  4. #4
    gülşah_8484 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    gülşah_8484 çevrimdışı Üyelik tarihi: 15.05.2008 Son online zamanı: 31.01.2019

    Mesajları
    149
    Konuları
    22
    Eklentileri
    5
    Kredisi
    273
    Harcanan
    Onursal Üye
    Kalan
    Onursal Üye
    Sayın Burcingüngör;
    eklediğiniz konular forumda daha önce paylaşıldığından, yani konu tekrarı olduğundan dolayı silinmiştir. konu paylaşırken arama butonundan konunun daha önce paylaşılıp paylaşılmadığını kontrol ediniz..
    ayrıca konuyu Şikayet ve Öneriler kısmına yazmanız gerekirdi..
    İyi paylaşımlar...


  5. #5
    Ümit ÖZTEK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ümit ÖZTEK çevrimdışı Üyelik tarihi: 09.10.2008 Son online zamanı:

    Mesajları
    499
    Konuları
    107
    Eklentileri
    23
    Kredisi
    1193
    Harcanan
    Onursal Üye
    Kalan
    Onursal Üye
    "Türkiye'de et fiyatlarının yüksek olması kaçakçılık ve hırsızlık vakalarında da artışa neden oluyor. Sınır kapılarından giriş yapanlar, vücutlarına etleri sararak veya bavullarına sıkıştırarak kaçak etleri Türkiye'ye sokmaya çalışıyor." Trajikomik bir durum olmuş...kurbanlıklar bu sene geçen yıla göre olması gereken kadar artacak gibime geliyor...normal bir koç 500 lira şuanlarda...büyükbaş hayvanlarda yaşına göre değişmekle beraber 5000-10000 lira arası değişiyor...




    Ümit ÖZTEK
    Food Engineer
    Gıda Mühendisi

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. İçtikleri alkol pahalıya patladı
    Genel forum içinde, yazan OzanA
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 26.05.2020, 20:50
  2. Gölette kaçakçılık! Ekipler harekete geçti!
    Su Ürünleri forum içinde, yazan OzanA
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 17.11.2016, 17:39
  3. Sneijder patladı, Demirkol cevap verdi!
    Sektör Dışı forum içinde, yazan OzanA
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 29.02.2016, 10:24
  4. Yine Kaçakçılık!
    Türkiye forum içinde, yazan Sinan COSKUN
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 11.12.2014, 15:49
  5. Patates Fiyatları Patladı
    Ekonomi forum içinde, yazan Çiğdem Coşkun
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 03.06.2013, 14:08

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed