1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    22 May 12
    Yaş
    28

    Mesajları
    7
    Konuları
    5
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5

    Talking Evde Peynir Yapımı için Adım Adım tarif

    Evde Peynir Yapımı için Adım Adım tarif

    1. TARİF

    MALZEMELER
    * 5 litre tam yağlı veya yarım yağlı süt (tercihen tam yağlı)
    * 1/2 kg süzme veya normal yoğurt
    * 2 yemek kaşığı tuz
    * Peyniri koyup suyunu süzmek için yeteri büyüklükte, tüy bırakmayan bez torba
    HAZIRLANIŞI
    Süt, kaynama sıcaklığına ulaşıncaya kadar ocakta ısıtılır.
    Kaynama olayının ilk başlangıcında iken, yoğurt içine ilave edilir. Yoğurt sütün içinde eriyinceye, süt ile homojenize oluncaya kadar karıştırılır. Bu esnada ısıtılmaya devam edilecektir. Bu işlem yaklaşık 5-7 dakika sürmektedir.
    Sütün yavaş yavaş pııhtılaşmaya başladığı görülecektir. Pıhtılaşma olayının başladığı esnada, tuz ilave edilir. Isıtmaya ve karıştırmaya devam ederken, pııhtılaşma yavaş yavaş topaklaşmaya başlayacaktır. Bu süreç de yaklaşık 5 dakika sürmektedir.
    Bu sürecin sonunda, sütün tamamının peynire dönüştüğü, peynir topakları ile suyun ayrıştığı görülür. Bu ayrışma, su ve peynir fazlarının tamamen ayrışmasına kadar devam edecektir. Su hafif yeşilimsi bir renk alacaktır.
    Bu gözlemi tamamlayıp tencere ocaktan indirilir. Suyu süzülüp peynir topakları torbaya doldurulur. Torbanın ağzı sıkıca bağlanıp üzerine de temiz bir ağırlık konularak bekletilir. En az 12 saat, en iyisi de 24 saat baskı altında kalan peynir bu süre sonunda torbadan çıkarılıp isteğe göre dilimler halinde kesilir.
    Afiyet olsun!
    Tarifi Gönderen: Hüseyin BİLİR


    2. TARİF

    MALZEMELER
    * 4 litre süt
    * 1/2 fincan hakiki sirke
    * 1 çay kaşığı tuz
    HAZIRLANIŞI
    Süt 88 dereceye kadar ısıtılır. Diğer peynirler için bir termometre gerekebilir. Fakat burada kaynamaya başlayacak bir sıcaklığa kadar ısıtmak yeterlidir.
    Ateşten indirilip sirke ilave edilir ve soğuyuncaya kadar karıştırılır. Soğuyunca, kesik(çökelti) ile peynir altı suyunu ayırmak için kevgirden geçirilir.
    Kesik bir kap içerisine aktarılır. Üzerine tuz serpilip ve iyice karıştırılır. Az veya çok tuz kullanmak, zevkinize göre denemeyle ayarlanabilir. Daha ipeksi bir peynir yapısı istenirse, küçük bir miktar kaymak ilave edibilir.
    Afiyet olsun!

    Konu Sinan COSKUN tarafından (22-05-2012 Saat 12:23 ) değiştirilmiştir.

    •    Alt 06-02-2007'den beri

      Advertising

      advertising
      Mesajları
      1
      Konuları
      0
      Eklentileri
      0

        
       

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. adım adım SPSS
    SEKTÖREL PC PROGRAMLARI forum içinde, yazan alis
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 19-10-2011, 09:27
  2. Bende adım adım başladım...
    Adım Adım Gıdacı Olmak forum içinde, yazan gizem
    Yorum: 83
    Son Mesaj: 14-04-2011, 11:04
  3. Tane Tane Kapakları Toplayalım Adım Adım Engelleri Aşalım
    Güncel Haberler forum içinde, yazan hi_axy07
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 27-09-2010, 13:52
  4. 9.Adım Adım Windows 2000 Server Kurulumu (Resimli Anlatım)
    DİĞER KONULAR forum içinde, yazan tornardo
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 12-04-2010, 22:05
  5. Glutensiz erişte üretimi için ilk adım atıldı
    Güncel Haberler forum içinde, yazan laktoz_nur
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 07-07-2009, 13:15

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed