1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    adlem çevrimdışı Üyelik tarihi: 26.01.2011 Son online zamanı: 19.12.2011

    Mesajları
    3
    Konuları
    3
    Eklentileri
    3
    Kredisi
    155
    Harcanan
    0
    Kalan
    155

    Standart Farklı İnkübasyon Sonu Asitliğinin Ayran Kalitesine Etkisi


    Özet
    Bu çalışmada, ayran üretimi sırasında farklı pH’larda (4.6, 4.3 ve 4.0 pH) inkübasyonu sonlandırmanın, ayranın fiziksel, kimyasal, mikrobiyolojik ve duyusal nitelikleri üzerine olan etkileri incelenmiştir. Depolamanın tüm dönemlerinde (1., 7. ve 14. günler) en düşük pH (4.0 pH) değerlerine sahip ayran örneği, en yüksek titrasyon asitliği ve laktik asit değerlerini göstermiştir. Farklı inkübasyon çıkış pH’larının örneklerin pH, titrasyon asitliği, laktik asit içeriği, serum ayrılması (P<0.01), asetaldehit içeriği ve viskozite değerleri (P<0.05) ile Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus sayısı üzerine etkisi önemli bulunurken (P<0.01), Streptococcus salivarius subsp. thermophilus sayısı (P>0.01) ile tat, aroma ve kıvam gibi duyusal özellikleri üzerine olan etkisinin ise önemli olmadığı (P>0.05) belirlenmiştir.

    Anahtar kelimeler: Ayran, inkübasyon sonu asitliği, içilebilir yoğurt

          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 151.8 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 15 Kez






Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Yorum: 0
    Son Mesaj: 30.11.2016, 22:43
  2. Farklı Buğday Türleri ve Yaş Glutenin Ekmeklik Un Kalitesine Etkisi
    Un ve Unlu Mamüller forum içinde, yazan guney.aysu
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 05.06.2015, 09:37
  3. Kesim Öncesi Stresin Et Kalitesine Etkisi
    Et ve Et Ürünleri forum içinde, yazan suleymankaptan
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 22.12.2012, 14:23
  4. Elektrikle Bayıltmanın Et kalitesine etkisi
    Et ve Et Ürünleri forum içinde, yazan sonkahraman
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 28.09.2008, 08:36
  5. Yorum: 0
    Son Mesaj: 05.09.2007, 20:57

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed