1 sonuçtan 1 ile 1 arası

Konu: fermantasyon

  1. #1
    food_engi_neer çevrimdışı Üyelik tarihi: 09.02.2009 Son online zamanı: 05.09.2015

    Mesajları
    7
    Konuları
    6
    Eklentileri
    6
    Kredisi
    305
    Harcanan
    0
    Kalan
    305

    Standart fermantasyon




    DİĞER FERMENTE SÜT
    ÜRÜNLERİ

    ¡Giriş
    ¡Laktik asit bakterilerinin fermente Süt ürünlerinin yapısını etkileyen biyokimyasal özellikleri
    ¡Diğer Fermente Süt Ürünleri
    lPeynir
    lKefir
    lKımız
    lTereyağı
    lAyran


    ¡Fermente süt ürünleri, çeşitli starter kültürler kullanılarak sütten değişik fermantasyonlar özellikle laktik asit fermantasyonu sonucunda elde edilen farklı kıvam ve aromalara sahip süt mamulleridir.

    ¡Asitleştirme işlemi ile
    lsütün proteinli maddeleri pıhtılaşır veya katılaşır
    lbir kısmı aminoasitlerine kadar parçalanır.
    lSüt asidi bakterileri kısmen sütte bulunan laktozun bir kısmını ve diğer şekerleri (sonradan ilave edilen) asit yapımında fermantasyona uğratır.

    ¡fermente süt ürünlerinde LAB,
    lhomofermantatif LAB
    ¡fermantasyonla %95 laktik asit oluşumu
    lçok az sayıda üründe heterofermantatif LAB
    Laktik Asit Bakterilerinin Fermente Süt Ürünlerinde Biyokimyasal Özellikleri
    Asitlik Oluşumu
    ¡Laktoz fermantasyonu
    llaktik asit oluşumu ile birlikte, pH 5.2-5.3'de başlayan ve pH 4.6 da tamamlanan süt kazein partiküllerinin çökelmesi
    lmiseller su tutma yeteneği kazanır
    lsinerez ve jel oluşumunun özelliklerini etkiler.

    ¡Asitlik, sütte türlerin ve suşların çeşidine ve ortamın besin özeliklerine bağlı olarak farklı zamanlarda gerçekleşir.

    ¡Bu yüzden LAB hızlı ve yavaş asitlik oluşturan türler olarak sınıflandırılır.

    ¡Asitlik oluşum kinetiği, hızlı veya yavaş olması durumunda
    lprotein ağının yapısı
    lpıhtı yapısı
    lserum ayrılması özelliklerini etkiler






    Dosya türü : doc

    Şifre : www.forumfood.net





    Bu da ppt formatında

    http://www.forumfood.net/showthread.php?t=15420
          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 17.4 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 43 Kez






Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Fermantasyon
    Gıda Sektöründe Kariyer ve İşe Alım Süreçleri forum içinde, yazan yahyakilicaslan
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 24.04.2012, 15:13
  2. Fermantasyon
    Gıda Mikrobiyolojisi forum içinde, yazan staphylococcus
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 12.03.2011, 22:22
  3. Fermantasyon ve Çeşitleri
    Analitik Kimya forum içinde, yazan ögüş
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 08.04.2010, 17:21
  4. fermantasyon
    Fonksiyonel Gıdalar forum içinde, yazan ayse
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 02.09.2008, 08:28
  5. fermantasyon yöntemleri
    Ders Ödev ve Raporları, Staj Raporları forum içinde, yazan kalliope
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 12.04.2008, 17:53

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed