1 sonuçtan 1 ile 1 arası
Konu: Fermantasyon
-
12.03.2011, 22:22 #1
Fermantasyon
: Fermantasyon : ppt : .......
Endüstriyel üretimlerde kullanılan mikroorganizmalarda bulunması gereken bazı özellikler:
- İstenilen ürünü üretme kapasitesine sahip olmalıdır.
- Saf kültür halinde temin edilebilir olmalıdır.
- Genetik olarak kararlı olmalı, mutasyona dayanıklı olmalıdır.
- Büyük ölçeklerde geliştirilebilmeli ve ürün üretebilmelidir.
- Kontamine organizma içermemelidir.
- Sağlıklı ve aktif durumda olmalı, inokulasyondan sonra hızla üreyerek lag fazını mümkün olduğunca kısaltmalıdır.
- İnsan sağlığına ve çevreye zararlı olmamalıdır.
- Fermentasyon sonunda ortamdan kolayca ayrılabilmelidir.
Advertising
Advertising
Benzer Konular
-
Fermantasyon
Gıda Sektöründe Kariyer ve İşe Alım Süreçleri forum içinde, yazan yahyakilicaslanYorum: 0Son Mesaj: 24.04.2012, 15:13 -
Fermantasyon ve Çeşitleri
Analitik Kimya forum içinde, yazan ögüşYorum: 0Son Mesaj: 08.04.2010, 17:21 -
fermantasyon
Süt ve Süt Ürünleri forum içinde, yazan food_engi_neerYorum: 0Son Mesaj: 16.02.2009, 16:10 -
fermantasyon
Fonksiyonel Gıdalar forum içinde, yazan ayseYorum: 0Son Mesaj: 02.09.2008, 08:28 -
fermantasyon yöntemleri
Ders Ödev ve Raporları, Staj Raporları forum içinde, yazan kalliopeYorum: 1Son Mesaj: 12.04.2008, 17:53
Yer imleri