1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    ögüş - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ögüş çevrimdışı Üyelik tarihi: 08.04.2010 Son online zamanı: 22.12.2016

    Mesajları
    3
    Konuları
    3
    Eklentileri
    2
    Kredisi
    105
    Harcanan
    0
    Kalan
    105

    Wink Fermantasyon ve Çeşitleri


    OKSİJENSİZ SOLUNUM (ANA AEROBİK SOLUNUM, FERMANTASYON): Organik besin maddelerinin oksijen kullanılmadan yine organik olan moleküllere ayrıştırılmasıyla enerji elde edilmesine denir. Fermantasyon, hücrenin sitoplazmasında meydana gelir. Çünkü bu olay için gerekli enzimler sitoplazmada yer almaktadır. Oksijensiz solunum genellikle enerji ihtiyacı fazla olmayan bakterilerde, maya mantarlarında gözlenir. Ayrıca oksijen yetersizliği durumunda omurgalıların çizgili kas hücrelerinde ve bazı tohumlarda gerçekleşir. Oksijensiz solunum glikoliz ve son ürün oluşumu basamaklarında gerçekleşir:
    1) Glikoliz: Hem oksijenli, hem de oksijensiz solunum başlangıcında yer alan ve sitoplazmada enzimler tarafından gerçekleştirilen bir olaydır. Virüsler hariç bütün canlılar glikolizi gerçekleştirirler. Temel olarak glikozun pirüvik asite (pirüvat) kadar parçalanmasıdır. Pasif haldeki glikozun aktifleşerek reaksiyona girmesi için canlıların vücut ısısı yetersizdir.

          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 16.2 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 35 Kez






Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Fermantasyon
    Gıda Sektöründe Kariyer ve İşe Alım Süreçleri forum içinde, yazan yahyakilicaslan
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 24.04.2012, 15:13
  2. Fermantasyon
    Gıda Mikrobiyolojisi forum içinde, yazan staphylococcus
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 12.03.2011, 22:22
  3. fermantasyon
    Süt ve Süt Ürünleri forum içinde, yazan food_engi_neer
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 16.02.2009, 16:10
  4. fermantasyon
    Fonksiyonel Gıdalar forum içinde, yazan ayse
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 02.09.2008, 08:28
  5. fermantasyon yöntemleri
    Ders Ödev ve Raporları, Staj Raporları forum içinde, yazan kalliope
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 12.04.2008, 17:53

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed