2 sonuçtan 1 ile 2 arası
Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen barispancar

Konu: Fermante Sucuk Üretimi

  1. #1
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    15 May 12
    Yaş
    29

    Mesajları
    1
    Konuları
    1
    Eklentileri
    1
    Kredisi
    55
    Harcanan
    0
    Kalan
    55

    Standart Fermante Sucuk Üretimi

    : Fermante Sucuk Üretimi
    : Ppt
    : 3 ten Fazla

    Sucuğun Tarihçesi

    Sucuk tarihçesi M.Ö. 5500 ile 5000 yıllarına dayanmaktadır ve Mezapotamya uygarlıklarından geldiği bilinmektedir. M.Ö. 600 yıllarında Çin’de ve ardından M.Ö. 550'lerde Yunanistan’da örneklerine rastlanmıştır, ünlü Odesa destanının yazarı Homeros'un yazıları arasında yer alır, buna ek olarak ünlü Romalı devlet adamı, bilgin, hatip ve yazar olan Cicero'da yazıtlarında bahseder.
    İtalyanca = salsiccia, İngilizce=sausage, Fransızca=saucisse, Almanca=wurst, günümüz Türkçesinde doğrusu sucuktur.

    Geçmişte insanların buzdolapları olmadığından, etleri korumak, uzun süre muhafaza etmek amaçlı uyguladıkları bir yöntem olduğu düşünülse de, etlerin kasaplar tarafından daha ekonomik ve rahat taşınabilmesi için icat edildikleri söylenir. Ortaçağ'da ipek yolu sayesinde doğudan getirilen baharatlar insanların hayvan bağırsağında muhafaza ettikleri etleri daha sağlıklı, dayanıklı ve uzun ömürlü olmalarını sağlamışlardır.

    :
          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      Dosya Boyutu : 736,9 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 50 Kez

    Konu Sinan COSKUN tarafından (16-05-2012 Saat 21:35 ) değiştirilmiştir.
    Berto bunu beğendi.

    •    Alt 06-02-2007'den beri

      Advertising

      advertising
      Mesajları
      1
      Konuları
      0
      Eklentileri
      0

        
       

  2. #2
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    19 Jul 16

    Mesajları
    17
    Konuları
    0
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5

    Standart Cevap: Fermante Sucuk Üretimi

    Barispancar, oncelikle paylasiminiz icin tesekkurler.
    Norvecte yasiyorum ve isil islem yontemiyle sucuk imalati yapmak istiyorum. Suan imalathane acacak imkanim olmadigindan baska bir imalathaneyi gunluk kiralama yoluyla uretim yapacagim. Merak ettigim bazi sorular var yardimci olursaniz cok sevinirim.
    Duydugum kadariyla sucuk hamuruna az miktarda zeytinyagi ve suda konuluyormus, bu miktar 100 kiloyu baz alacak olursak ne kadar? Hangi Starter kulturden ne kadar katmaliyim. Ideal Nitrit, nitrat ve GDL (Glukono-delta-Lakton) miktarlari nedir.
    Sucuklar firinda kurumu yoksa buharlami pisecek. Bu pisirme isinin bir asamasi varmi? Ic derecesi (Norvecin musade ettigi) 72 dereceye gelecek kadar pisecegini biliyorum ama o derecede ne kadar pisecek? Askorbik asit ve askorbat koymak zorundamiyim?
    Daha once 10 kiloyla bir denemem oldu ama hepsi cope gitti. Butun sucuklar mundar oldu.
    Yardimci olursaniz cok sevinirim.
    Simdiden tesekkur eder iyi gunler dilerim.
    [MENTION=22519]barispancar[/MENTION]
    Konu Çiğdem Coşkun tarafından (01-09-2016 Saat 12:35 ) değiştirilmiştir.

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. sucuk üretimi
    Et ve Et Ürünleri forum içinde, yazan semihkanatlar
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 02-08-2016, 13:56
  2. Sucuk Üretimi
    Ders Ödev ve Raporları, Staj Raporları forum içinde, yazan YTO
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 02-08-2016, 13:53
  3. Sucuk üretimi
    ÇÖP KUTUSU forum içinde, yazan pangıda
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 21-11-2011, 17:35
  4. Fermante et ürünleri ve Sucuk üretim teknolojisi
    Et ve Et Ürünleri forum içinde, yazan hangman123
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 04-10-2011, 18:54
  5. sucuk üretimi
    ÇÖP KUTUSU forum içinde, yazan seyrann
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 09-07-2011, 22:38

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed