2 sonuçtan 1 ile 2 arası
Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen steellancet

Konu: Fermente Sucuk Üretim Teknolojisi (SUNU)

  1. #1
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    26 Mar 12
    Yaş
    34

    Mesajları
    12
    Konuları
    7
    Eklentileri
    5
    Kredisi
    255
    Harcanan
    0
    Kalan
    255

    Post Fermente Sucuk Üretim Teknolojisi (SUNU)

    : Fermente Sucuk Üretim Teknolojisi
    : Ppt
    : .......

    Sucuklar genel olarak 4 grup altında toplanır:
    • Fermente sucuklar veya havada kurutulmuş sucuklar
    • Haşlanmış sucuklar
    • Pişirilmiş sucuklar
    • Kızartılmış sucuklar


    Fermente sucuklar: Çiğ materyalden hazırlanıp, bir olgunlaşma devresi geçirdikten sonra çiğ olarak tüketilirler.
    Haşlanmış sucuklar: Çiğ materyalden hazırlanıp, üretimleri sırasında sıcak suda veya buhar altında bir haşlama devresi geçirirler. Ülkemizde üretilen sosis, salam ve macar salamı bu grup sucuklardandır.
    Pişirilmiş sucuklar: Pişmiş materyalden hazırlanırlar veya kullanılmadan önce pişirilirler. Diğer ülkelerde karaciğer ve kan sucukları ile ülkemizde jöle işkembe bu grup ürünlere örnek verilebilir.
    Kızartılmış sucuklar: Çiğ materyalden hazırlanır, kullanılmadan önce yağda veya ateşte kızartılmaları gerekir. Ülkemizde bu tür sucuk üretimi söz konusu değil.

    :
          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      Dosya Boyutu : 268,1 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 121 Kez

    Konu Sinan COSKUN tarafından (17-05-2012 Saat 15:05 ) değiştirilmiştir.
    Berto bunu beğendi.

    •    Alt 06-02-2007'den beri

      Advertising

      advertising
      Mesajları
      1
      Konuları
      0
      Eklentileri
      0

        
       

  2. #2
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    19 Jul 16

    Mesajları
    17
    Konuları
    0
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5

    Standart Cevap: Fermente Sucuk Üretim Teknolojisi (SUNU)

    @steellancet, oncelikle paylasiminiz icin tesekkurler.
    Norvecte yasiyorum ve isil islem yontemiyle sucuk imalati yapmak istiyorum. Suan imalathane acacak imkanim olmadigindan baska bir imalathaneyi gunluk kiralama yoluyla uretim yapacagim. Merak ettigim bazi sorular var yardimci olursaniz cok sevinirim.
    Duydugum kadariyla sucuk hamuruna az miktarda zeytinyagi ve suda konuluyormus, bu miktar 100 kiloyu baz alacak olursak ne kadar? Hangi Starter kulturden ne kadar katmaliyim. Ideal Nitrit, nitrat ve GDL (Glukono-delta-Lakton) miktarlari nedir.
    Sucuklar firinda kurumu yoksa buharlami pisecek. Bu pisirme isinin bir asamasi varmi? Ic derecesi (Norvecin musade ettigi) 72 dereceye gelecek kadar pisecegini biliyorum ama o derecede ne kadar pisecek? Askorbik asit ve askorbat koymak zorundamiyim?
    Daha once 10 kiloyla bir denemem oldu ama hepsi cope gitti. Butun sucuklar mundar oldu.
    Yardimci olursaniz cok sevinirim.
    Simdiden tesekkur eder iyi gunler dilerim.

    Konu Çiğdem Coşkun tarafından (01-09-2016 Saat 12:34 ) değiştirilmiştir.

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. sucuk üretim teknolojisi
    Et ve Et Ürünleri forum içinde, yazan pervin86s
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 02-08-2016, 13:19
  2. Fermante et ürünleri ve Sucuk üretim teknolojisi
    Et ve Et Ürünleri forum içinde, yazan hangman123
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 04-10-2011, 18:54
  3. Sucuk Üretim Teknolojisi
    Et ve Et Ürünleri forum içinde, yazan gokcen84
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 03-10-2009, 13:08
  4. Meyve Suyu Üretim Teknolojisi-Şeftali (Sunu)
    Alkollü ve Alkolsüz İçecekler forum içinde, yazan Eylulun_Oglu
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 17-05-2009, 18:54
  5. Meyve Suyu Üretim Teknolojisi-Vişne (Sunu)
    Alkollü ve Alkolsüz İçecekler forum içinde, yazan Eylulun_Oglu
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 16-05-2009, 21:16

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed