1 sonuçtan 1 ile 1 arası
Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen bloodykisses

Konu: Fırın Ürünleri İçin Doğal Katkı Maddeleri

  1. #1
    bloodykisses - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    bloodykisses çevrimdışı Üyelik tarihi: 31.12.2012 Son online zamanı: 30.03.2021

    Mesajları
    26
    Konuları
    11
    Eklentileri
    2
    Kredisi
    105
    Harcanan
    4
    Kalan
    101

    Standart Fırın Ürünleri İçin Doğal Katkı Maddeleri

    ÖZET
    Dünyada organik gıda endüstrisi hızla büyümektedir. Tüketicilerin sağlık ve beslenme açısından daha faydalı olduğunu kabul ederek organik ürünleri tercih ettikleri araştırmalarla ortaya konan bir gerçektir. Organik üretim, ekolojik denge içerisinde yapılan üretim olarak tanımlanabilir. Tam buğday ununun reolojik özelliklerinin yeterli olmaması organik ekmek üretimini güçleştirmektedir. Tam buğday ununun pişirme performansı beyaz undan farklıdır. Çünkü tam buğday ununun gluten miktar ve kalitesi, kepek içeriği ve kompozisyonu tam buğday ekmeğinin kalitesini büyük ölçüde etkilemektedir. Organik ekmeğin kalitesini muhafaza etmek ve beslenme özelliklerini geliştirmek için malt unu, kuşburnu, Cephalaria syriaca, Moringa oleifera, Acerola, lesitin, sirke, ekşi hamur ve vital gluten gibi organik bitkisel katkılar hamur formülasyonlarına dahil edilebilir. Bu makale fırın ürünlerinde kullanılabilecek “Doğal Katkı Maddeleri” hakkında genel bilgi vermek amacı yazılmış bir derlemedir.

    Anahtar kelimeler: Kuşburnu, Acerola, Moringa oleifera, Vital gluten, Ekşi hamur.

    Gıda Mühendisliği Dergisi 35. Sayı


    Ekli Dosya(lar):

    Ekli dosya 1


    Kredi Kazanabilmek İçin Paylaştığınız Dökümanlarda:

    • - Gıda sektörüne yönelik içerik olması,
    • - Yazımsal içerik olması (doc, pdf, ppt vs..),
    • - Telif hakkı içermemesi,
    • - Bir-iki sayfalık genel bilgi içeren veri olmaması,
    nitelikleri aranmaktadır. Aksi durumlarda döküman eklenti yapılmaz ve link olarak konuya eklenir.






    Konu Sinan COSKUN tarafından (14.01.2013 Saat 12:07 ) değiştirilmiştir.
    mrymaydn bunu beğendi.

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. İçerisinde katkı maddeleri olan gıda ürünleri neler?
    Diğer Sorunlar Üzerine Destek forum içinde, yazan Aysun62
    Yorum: 2
    Son Mesaj: 23.05.2019, 14:24
  2. Yorum: 0
    Son Mesaj: 18.12.2010, 19:09
  3. Et Ürünleri Üretiminde Kullanılan Katkı Maddeleri ve İşlevleri
    Et ve Et Ürünleri forum içinde, yazan toker85
    Yorum: 3
    Son Mesaj: 23.09.2008, 22:41
  4. fonksiyonel fırın ürünleri
    Fonksiyonel Gıdalar forum içinde, yazan cakesource
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 13.03.2008, 21:31
  5. Tabii katkı maddeleri sentetik katkı maddelerinden daha güvenilir midir?
    Sektörel Pratik Bilgiler forum içinde, yazan Gülsel ŞEN
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 08.11.2007, 16:49

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed