1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    26 Oct 12

    Mesajları
    4
    Konuları
    4
    Eklentileri
    2
    Kredisi
    105
    Harcanan
    1
    Kalan
    104

    Standart Fırın Ürünlerinde Kullanılan Süt ve Süt Kaynaklı Ürünler

    Fırın Ürünlerinde Kullanılan Süt ve Süt Kaynaklı Ürünler
    : Ppt
    :

    Fırın Ürünlerinde Kullanılan Süt ve Süt Kaynaklı Ürünler

    Fırın ürünlerinde kullanılan yardımcı maddeler un fabrikalarında unların içine katılarak hazır halde ekmek üreticilerine ulaştığı gibi, üretim yerlerinde de hamura eklemek şekliyle kullanılabilir. Ekmek hamuru hazırlarken kullandığımız yardımcı bileşenler genelde;

    - Antimikrobiyal maddeler,
    - Emülgatörler,
    - Tatlandırıcılar,
    - Stabilizörler vb. dir.

    Bu maddeler genellikle çeşitli markalar tarafından hazırlanmış preparatlar (miks) halinde satışa sunulur. Bunlar üretim izni alınarak belli işletmelerin laboratuvarlarında da üretilmektedir.

    1.Süt Kaynaklı Ürünler

    Süt bileşenleri ve bazı süt mamülleri unlu mamüllerin besin değerini arttırmak ve arzu edilen teknolojik özellikleri kazandırmak gayesiyle oldukça yaygın olarak kullanılmaktadır. Unlu mamüllere katılan süt proteinleri ürünün esansiyel aminoasit eksikliğini gidermekte ve gıda değerini arttırmaktadır. Süt yağı ve süt şekeri (laktoz) ise, unlu mamüllerde istenilen yapı, renk ve aromanın oluşmasında fonksiyonel özelliğe sahiptir.

    YAYGIN OLARAK KULLANILANLAR

    - Yağsız süt ve yarı yağlı süt tozu,
    - Tam yağlı süt tozu,
    - Peyniraltı suyu tozu.

    :
          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      Dosya Boyutu : 4,55 MB (Megabyte)
      İndirme Sayısı : 27 Kez

    Konu Busra Timur tarafından (13-01-2015 Saat 14:46 ) değiştirilmiştir.

    •    Alt 06-02-2007'den beri

      Advertising

      advertising
      Mesajları
      1
      Konuları
      0
      Eklentileri
      0

        
       

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Süt Kaynaklı Ürünler
    Süt ve Süt Ürünleri forum içinde, yazan ygmglcb
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 04-04-2014, 14:51
  2. Et ve Et Ürünlerinde Kullanılan Paketleme Yöntemleri
    Gıda Ambalaj ve Paketleme forum içinde, yazan redgold
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 05-11-2012, 03:08
  3. Fırın ürünlerinde hemiselülaz enziminin kullanımı
    Meyve, Sebze ve Türevleri forum içinde, yazan suzan.sulu
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 17-12-2011, 23:37
  4. yaş ve kuru fırın ürünlerinde ambalaj
    Gıda Ambalaj ve Paketleme forum içinde, yazan begum_2501
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 19-10-2010, 16:33
  5. et ve et ürünlerinde kullanılan starter kültürler
    Et ve Et Ürünleri forum içinde, yazan sahdarms
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 13-12-2008, 19:12

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed