1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    elif03s çevrimdışı Üyelik tarihi: 26.10.2012 Son online zamanı: 10.02.2021

    Mesajları
    4
    Konuları
    4
    Eklentileri
    2
    Kredisi
    105
    Harcanan
    2
    Kalan
    103

    Standart Fırın Ürünlerinde Kullanılan Süt ve Süt Kaynaklı Ürünler

    : Ppt

    Fırın Ürünlerinde Kullanılan Süt ve Süt Kaynaklı Ürünler

    Fırın ürünlerinde kullanılan yardımcı maddeler un fabrikalarında unların içine katılarak hazır halde ekmek üreticilerine ulaştığı gibi, üretim yerlerinde de hamura eklemek şekliyle kullanılabilir. Ekmek hamuru hazırlarken kullandığımız yardımcı bileşenler genelde;

    - Antimikrobiyal maddeler,
    - Emülgatörler,
    - Tatlandırıcılar,
    - Stabilizörler vb. dir.

    Bu maddeler genellikle çeşitli markalar tarafından hazırlanmış preparatlar (miks) halinde satışa sunulur. Bunlar üretim izni alınarak belli işletmelerin laboratuvarlarında da üretilmektedir.

    1.Süt Kaynaklı Ürünler

    Süt bileşenleri ve bazı süt mamülleri unlu mamüllerin besin değerini arttırmak ve arzu edilen teknolojik özellikleri kazandırmak gayesiyle oldukça yaygın olarak kullanılmaktadır. Unlu mamüllere katılan süt proteinleri ürünün esansiyel aminoasit eksikliğini gidermekte ve gıda değerini arttırmaktadır. Süt yağı ve süt şekeri (laktoz) ise, unlu mamüllerde istenilen yapı, renk ve aromanın oluşmasında fonksiyonel özelliğe sahiptir.

    YAYGIN OLARAK KULLANILANLAR

    - Yağsız süt ve yarı yağlı süt tozu,
    - Tam yağlı süt tozu,
    - Peyniraltı suyu tozu.

          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 4.55 MB (Megabyte)
      İndirme Sayısı : 27 Kez





    Konu Busra Timur tarafından (13.01.2015 Saat 13:46 ) değiştirilmiştir.

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Süt ve Süt Ürünlerinde Kullanılan Enzimler
    Ders Ödev ve Raporları, Staj Raporları forum içinde, yazan ggvce
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 12.07.2018, 23:12
  2. Fırın Ürünlerinde Enzim Uygulamaları
    Un ve Unlu Mamüller forum içinde, yazan mandalin26
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 03.08.2015, 13:53
  3. Süt Kaynaklı Ürünler
    Süt ve Süt Ürünleri forum içinde, yazan ygmglcb
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 04.04.2014, 14:51
  4. Fırın ürünlerinde hemiselülaz enziminin kullanımı
    Meyve, Sebze ve Türevleri forum içinde, yazan suzan.sulu
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 17.12.2011, 22:37
  5. yaş ve kuru fırın ürünlerinde ambalaj
    Gıda Ambalaj ve Paketleme forum içinde, yazan begum_2501
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 19.10.2010, 16:33

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed