1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    19 Sep 08

    Mesajları
    5
    Konuları
    5
    Eklentileri
    3
    Kredisi
    155
    Harcanan
    0
    Kalan
    155

    Standart Fırıncılık Ve Pastane Mamulleri Üretimi İçin İyi Hijyen Uygulamaları Rehberi

    : Fırıncılık Ve Pastane Mamulleri Üretimi İçin İyi Hijyen Uygulamaları Rehberi
    : Pdf
    : TKB-TESK

    I. BÖLÜM 9
    1. MEVZUAT 9
    2. TANIMLAR 9
    II. BÖLÜM 10
    3. TEMEL HİJYEN KURALLARI 10
    3.1 Fırıncılık, Pastane ve Unlu Mamuller Üreten İşyerleri 10
    3.1.1 Genel Şartlar 10
    3.1.2 Personel Tuvaletleri ve Soyunma Alanları 11
    3.1.3 El Yıkama Evyeleri 11
    3.1.4 Havalandırma 11
    3.1.5 Aydınlatma 11
    3.1.6 Su 11
    3.1.7 Atık Su Kanalizasyon Sistemleri 12
    3.1.8 Temizlik Gereçlerinin, Kimyasal Madde ve Dezenfeksiyon Maddelerinin
    Saklanması 12
    3.2 Üretimin Yapıldığı Mekanlar 12
    3.2.1 Genel Şartlar 12
    3.2.2 Zeminler 12
    3.2.3 Duvar Yüzeyleri 12
    3.2.4 Tavanlar 12
    3.2.5 Pencereler 12
    3.2.6 Kapılar 13
    3.2.7 Yüzeyler 13
    3.2.8 Gıda Maddeleri Üretiminde Kullanılan Alet ve Ekipmanın Temizlenmesinde Kullanılan
    Evyeler 13
    3.3 Teknik Donanım, Makine, Alet ve Ekipman 13
    3.3.1 Genel Şartlar 13
    3.3.2 Alet, Ekipman ve Makineler 13
    3.3.3 Yardımcı Ekipmanlar 13
    3.4 Temizlik ve Dezenfeksiyon 14
    3.4.1 Genel Şartlar 14
    3.4.2 Temizlik ve Dezenfeksiyon Adımları 14
    3.4.3 Temizlik ve Dezenfeksiyon Planları 14
    3.5 Gıda Maddesi Atıkları 14
    3.5.1 Genel Şartlar 14
    3.6 Zararlılar ile Mücadele 14
    3.7 Üretim Kuralları 15
    3.7.1 Genel Şartlar 15
    3.7.2 Hammadde ve Yardımcı Madde Temini 15
    3.7.3 Gıda Ambalaj Malzemeleri ile İlgili Şartlar 15
    3.7.4 Gıda Maddelerinin Muhafazası 15
    3.7.5 Gıda Maddelerinin Taşınması 16
    3.7.6 Çiğ Yumurtaların Kullanımı 16
    3.7.6.1 Yumurtaların Taşınması ve Mal Kabul Kontrolleri 16
    3.7.6.2 Çiğ Yumurtanın Kullanımı 16
    3.7.6.3 Yumurtanın Hazırlanması 16
    3.7.6.4 Isıtılmayan Yumurta Yiyeceklerinin Hazırlanması 16
    3.7.6.5 Yumurtaların ve Yumurta İçeren Yiyeceklerin Isıtılması 16
    3.7.7 İş Gereçlerinin Temizlenmesi 16
    3.7.8 Çırpılmış Kremşanti ve Kremaların Kullanımı 17
    3.7.8.1 Taze (sıvı) Kremşantinin Sevkıyatı ve Saklanması 17
    3.7.8.2 Taze Kremşantinin Çırpılması 17
    3.7.8.3 Çırpılmış Kremşanti ve Kremaların Saklanması 17
    3.7.9 İş Gereçlerinin Temizlenmesi 17
    3.8 Personel Hijyeni 17
    3.8.1 Genel Şartlar 17
    3.8.2 El Hijyeni 18
    3.8.3 İşyeri Davranış Kuralları 18
    3.9 Personel Eğitimi 18
    3.10 Fırıncılık ve Pastane Mamulleri Üreten İşyerlerinde Gıda Güvenilirliğini Bozan
    Tehlikeler 19
    3.10.1 Fiziksel Tehlikeler ve Kaynakları 19
    3.10.2 Biyolojik Tehlikeler ve Kaynakları 19
    3.10.3 Kimyasal Tehlikeler ve Kaynakları 19
    3.11 Kayıtların Saklanması 19
    3.12 İç Tetkik 19
    III. BÖLÜM 20
    4. İŞ AKIŞ ŞEMALARI 20
    4.1 Yaş Pasta İş Akış Şeması 20
    4.2 Kuru Pasta İş Akış Şeması 21
    4.3 Ekmek İş Akış Şeması 22
    5. EKLER 23
    Ek-1 Temizlik ve Dezenfeksiyon Programı 23
    Ek-2 Temizlik ve Dezenfeksiyon Kayıt Formu 24
    Ek-3 Girdi Kabul Formu 25
    Ek-4 Depo Sıcaklık ve Rutubet Kayıt Formu 26
    Ek-5 Eğitim Katılım Formu 27
    Ek-6 Türk Gıda Mevzuatı 28

    :
          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      Dosya Boyutu : 822,1 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 128 Kez


    •    Alt 06-02-2007'den beri

      Advertising

      advertising
      Mesajları
      1
      Konuları
      0
      Eklentileri
      0

        
       

Advertising

Advertising

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed