1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    H_Guclu çevrimdışı Üyelik tarihi: 22.12.2011 Son online zamanı: 18.07.2012

    Mesajları
    2
    Konuları
    2
    Eklentileri
    1
    Kredisi
    55
    Harcanan
    0
    Kalan
    55

    Post fizibilite raporu

    A. PROJENİN TANITILMASI

    İşletmenin Adı: Cafe ....
    İşletmenin Türü: Kafeterya
    Kuruluş Yeri: Şişli / İstanbul
    Proje Kapasitesi: 100 m²
    Sermaye: 20.000.000.000 TL
    Genel Yatırım Tutarı: 18.947.028.000 TL
    Başlama ve Bitiş Tarihi: 2002/2003


    B. OPTİMAL KURULUŞ YERİ


    Şişli Bölgesinde yapılan genel pazar araştırması sonucunda, bölgedeki cafelerin yetersizliğinin tespit edilmesi ve bölgede bulunan liseler ve üniversiteden (Bilgi üniversitesi) dolayı doğabilecek talep göz önüne alınarak yatırım kararı alınmıştır.


    C. PROJENİN KAPASİTESİ


    1) 100 m² 'lik alan kullanılmak üzere 4 masa, 2 koltuk ve miderlerin alınmasına karar verilmiştir; bu durumda, 25 kişilik kapasite saptanmıştır.

    2) Cafe'de Uygulanması Düşünülen Hizmet Üniteleri:

    a) Temel Hizmetler:
    - Sıcak ve soğuk içecek servisi
    - soğuk yiyecek servisi

    b) Yan Hizmetler:
    - Müzik yayını
    - DVD gösterimi
    - Digitürk yayını


    D. PROJENİN TERMİNİ


    Etüd-Proje ve Belgelendirme çalışmaları devam eden projenin kuruluş kararı 2002 Aralık ayında alınmış olup, 2003 Şubat ayı içerisinde faaliyete geçirilmesi düşünülmektedir.


    E. KURULUŞ YERİ ÖZELLİKLERİ


    İktisadi Faktörler: İşletmede kullanılacak malzemelerin bölgeden temininin kolay olası.

    Doğal Faktörler: Bölgede yapılan zemin etüdleri sonucunda arazi yapısının kayalık olduğu saptanmış ve binanın depreme dayanıklılığının tespit edilmesiyle sağlam raporu alınmıştır.

    Sosyal Faktörler: Bölgenin merkezi oluşu ve pek çok işyeri ile ticari kuruluşlara yakınlığı nedeniyle, çalışan ve müşteri ihtiyaçlarının kolay karşılanabilir olduğu belirlenmiştir.

    Psikolojik ve Politik Faktörler: Bölgeye ulaşımın kolay olması,işletmecilerin bölgeye yakın yerde ikamet etmeleri ve Şişli Belediyesi'nin teşvikleri dolayısıyla bu bölgede yatırım kararı alınmıştır.


    F. İŞLETMENİN YAPISI


    Büyüklüğüne göre: Küçük İşletme

    İş Koluna Göre: Ticaret İşletmesi

    Sermaye Sahipliğine Göre: Özel İşletme

    Hukuki Yapısına Göre: Kollektif Şirket

    Ekonomik Yapısına göre: Hizmet İşletmesi


    Ekli Dosya(lar):

    Ekli dosya 1


    Kredi Kazanabilmek İçin Paylaştığınız Dökümanlarda:

    • - Gıda sektörüne yönelik içerik olması,
    • - Yazımsal içerik olması (doc, pdf, ppt vs..),
    • - Telif hakkı içermemesi,
    • - Bir-iki sayfalık genel bilgi içeren veri olmaması,
    nitelikleri aranmaktadır. Aksi durumlarda döküman eklenti yapılmaz ve link olarak konuya eklenir.






    Konu Sinan COSKUN tarafından (24.05.2012 Saat 09:37 ) değiştirilmiştir.

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Kurabiye Fizibilite Raporu
    Yatırım projeleri forum içinde, yazan g.karapapak
    Yorum: 4
    Son Mesaj: 24.05.2020, 03:25
  2. Fizibilite raporu?
    Diğer Sorunlar Üzerine Destek forum içinde, yazan wasp
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 10.05.2019, 00:08
  3. fizibilite raporu
    Gıda Mühendisliği forum içinde, yazan dursun yaparr
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 18.12.2014, 15:25
  4. Fizibilite Raporu
    Sektörel Pratik Bilgiler forum içinde, yazan kalliope
    Yorum: 3
    Son Mesaj: 17.11.2014, 19:40
  5. fizibilite raporu
    Diğer Sorunlar Üzerine Destek forum içinde, yazan murat7352
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 12.02.2013, 18:19

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed