Gaziantep?te gastronomi kenti için gerekli alt yapı hazırlıklarına hızla başlanıldı.

Dünyaca ünlü aşçı ve şefler tarafından verilecek eğitimlerle yiyecek ve içecek sektöründeki yaklaşık 550 işletmedeki tüm çalışanlar, sertifikalı hale getiriliyor.

Gaziantep?in UNESCO tarafından Gastronomi alanında koruma altına alınan dünyadaki 9. şehir olarak, ?yaratıcı şehirler ağı?na girmeyi başarması ve gastronomi kenti olmasının ardından kentteki alt yapı hazırlıklarına başlanıldı. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi?nin de kurucu üyesi olduğu Gaziantep Gastronomi ve Turizm Derneği (GASTURDER) derneği tarafından hazırlanan proje kapsamında dernek ve belediye arasında protokol imzalandı. İmzalanan protokol ile "Sürdürülebilir Profesyonel Gastronomi Eğitimi Sertifika Programı" start aldı.

Eğitim programının ilk etabı yaklaşık 150 çalışanın eğitimi ile başladı. Emine Göğüş Mutfak Müzesi?nde yer alan Mutfak Sanatları Eğitim Merkezi?nde gerçekleştirilen eğitimde, çalışanlara dünya mutfaklarının uzman şefleri tarafından bilgiler verildi.

FATMA ŞAHİN ZİYARET ETTİ ZİYARET ETTİ

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kursun yapıldığı mutfağı ziyaret ederek, GASTURDER Yönetim Kurulu Başkanı Songül Toprak Alisinaoğlu, ünlü şefler ve kursiyerlerle görüştü. Bir süre ünlü aşçıların çalışmalarını izleyen Başkan Şahin, aşçılardan yiyeceklerin süslenmesi ve lezzet sırları gibi konularda bilgi aldı. Şahin, Fransız Mutfağı uzmanı Murat Bozok ve Mardin Gastronomi Meslek Eğitimi Proje Koordinatörü Süleyman Engin?den yemek hazırlanış ve sunumu ile ilgili detaylı bilgi aldı. Fatma Şahin daha sonra gastronomi teorik eğitimi alan kursiyerlerle birlikte derse katıldı. Gıda Güvenliği Kurucu Üyesi ve Yönetim Danışmanı Engin Koban, gastronomi ve turizm - sağlıklı gıda, gıdada hijyen konulu ders verdi.

[ucluhaber]