1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    hediye12 çevrimdışı Üyelik tarihi: 04.09.2018 Son online zamanı: 03.07.2019

    Mesajları
    1
    Konuları
    1
    Eklentileri
    1
    Kredisi
    55
    Harcanan
    8
    Kalan
    47

    Standart Geleneksel Süt Ürünlerinden İzole Edilen Enterokokların Probiyotik Özellikleri

    : Geleneksel Süt Ürünlerinden İzole Edilen Enterokokların Probiyotik Özellikleri
    : PDF
    : HEDİYE NUR AKDEMİR

    - Enterokoklar, laktik asit bakterileri (LAB) cinsine aittir.
    - Gram pozitif, katalaz negatif, kokçi biçimli, fakültatif anaerob ve spor oluşturmayan bakterilerdir
    - Filogenetik kanıtlara ve moleküler çalışmalara dayanarak, bu cins içinde 26'dan fazla tür sınıflandırılmıştır.
    - Bu mikroorganizmalar, insanların, memelilerin ve diğer hayvanların gastrointestinal yollarının bağırsaklarında ortak mikrobiyota olarak bulunan, her yerde bulunan bakterilerdir, ancak bunlar ayrıca toprakta, suda, bitkisel ürünlerde, etlerde, fermente edilmiş ve pişmiş et ve süt ürünlerinde bulunur .
    - Bu, yüksek sıcaklıklar, düşük pH ve yüksek tuzluluk gibi sert koşullara yüksek toleransları nedeniyledir.


    Geleneksel peynirlerin olgunlaştırılmasında E. faecium, E. faecalis ve E.'nin önemli rolü, enterokokların bu peynirlerin olgunlaştırılmasında, muhtemelen proteoliz, lipoliz ve sitratın parçalanması yoluyla önemli bir rol oynadığını, dolayısıyla bunların proteoliz, lipoliz ve sitratın parçalanmasında tipik tat ve lezzet önemli rol oynadığını göstermiştir.
    Çalışmaların çoğu, Enterococcus izolatlarının, zeytinler (fermente edilmiş zeytinlerde oleuropeini parçaladıkları), sosisler ve peynir gibi duyusal özelliklerinin gelişiminde hayati bir rol oynadığını belirtmektedir (Moreno ve ark. 2006)

    Probiyotiklerin farklı dizileri vardır, çoğunlukla Lactobacillus ve Bifidobacteria grupları ve Enterococcus cinsleri son yıllarda fonksiyonel gıdalarda kullanılmaktadır Probiyotik enterokokların talep edilen avantajları şunlardır:
    (i)antibiyotik ilaçları, viral kontaminasyonlar, kemoterapi ve gıda kaynaklı patojenlerden kaynaklanan hastalıklar ile birlikte ishal veya ishal tedavisi
    (ii) patojenik bakteri üremesini engellemek
    (iii)anti-mutajenik ve anti-kanserojen özellikler;
    (iv)artan bağırsak mukozal bariyeri
    (v) bağışıklık sisteminin uyarılmasıHelicobacter pylori enfeksiyonu ile ilgili ülserlerin önlenmesi gıda ve insan bağırsaklarında kolesterol asimilasyonu
    (vi)Bu mikroorganizmalar, farklı antimikrobiyal bileşiklerin ürettiği patojenler yoluyla antagonistik aktivitelere sahiptir, bakteriyosinler, laktik ve asetik asitler ve hidrojen peroksit içerir.


          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 3.02 MB (Megabyte)
      İndirme Sayısı : 2 Kez





    Konu Sorumlu Yönetici tarafından (02.07.2019 Saat 09:41 ) değiştirilmiştir.

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Probiyotik ve Prebiyotiklerin Fonksiyonel Özellikleri
    Süt ve Süt Ürünleri forum içinde, yazan betul20
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 21.11.2015, 23:56
  2. Yorum: 0
    Son Mesaj: 03.09.2012, 16:44
  3. Beyaz Peynirden İzole Edilen Laktik Asit Bakterilerinin Asit Oluşturma...
    Süt ve Süt Ürünleri forum içinde, yazan tunasert
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 04.04.2010, 21:47
  4. Probiyotik ve Prebiyotiklerin Fonksiyonel Özellikleri
    Tezler forum içinde, yazan esraartan
    Yorum: 28
    Son Mesaj: 28.05.2009, 08:02
  5. Geleneksel Salep İçeceği ve Özellikleri
    Alkollü ve Alkolsüz İçecekler forum içinde, yazan caner432
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 12.03.2008, 21:39

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed