3 sonuçtan 1 ile 3 arası
  1. #1
    okhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    okhan çevrimdışı Üyelik tarihi: 22.02.2007 Son online zamanı: 12.05.2019

    Mesajları
    412
    Konuları
    214
    Eklentileri
    70
    Kredisi
    3530
    Harcanan
    Onursal Üye
    Kalan
    Onursal Üye

    Standart Gemlik Yöresi Zeytinyağlarının Bazı Fiziksel Ve Kimyasal Özellikleri

    İçindekiler
    1. GİRİŞ
    2. ZEYTİNİN TANIMI
    **** 2.1. Zeytin ürünleri
    **** 2.2. Türkiye’de yetişen zeytin çeşitleri
    **********2.2.1. Gemlik
    3. ZEYTİNYAĞININ TANIMI VE SINIFLANDIRILMASI *** 3.1. Zeytinyağı **3.1.1. Naturel zeytinyağı
    ************** 3.1.1.1. Naturel sızma zeytinyağı
    ************** 3.1.1.2. Naturel birinci zeytinyağı
    ************** 3.1.1.3. Naturel ikinci zeytinyağı
    **********3.1.2. Rafine zeytinyağı
    **********3.1.3. Riviera zeytinyağı
    4. ZEYTİNİN YAĞA İŞLENMESİ
    **** 4.1. Klasik sistemler
    **** 4.2. Modern sistemler
    5. ZEYTİNYAĞININ ELDE EDİLMESİNDE UYGULANAN İŞLEMLER
    **** 5.1. Kabul
    **** 5.2. Yabancı madde ayırma ve yıkama
    **** 5.3. Kırma-ezme işlemi
    **********5.3.1. Kırma ve ezme işleminde kullanılan taş değirmenler
    **********5.3.2. Kırma ve ezme işleminde kullanılan metal değirmenler
    **** 5.4. Yoğurma (Malaksasyon)
    **** 5.5. Fazların ayrılması
    **********5.5.1. Kuvvetli basınçla presleme metodu
    **********5.5.2. Santrifüjleme metodu
    **********5.5.3. Perkolasyon sistemi
    **********5.5.4. Dekantasyon işlemi
    **** 5.6. Zeytinyağlarının süzülmesi (Filtrasyonu)
    **** 5.7. Kontinü sistemlerin devreye girmesiyle elde edilen faydalar
    **** 5.8. İki fazlı kontinü sistemlerin avantaj ve dezavantajları
    6. ZETİNYAĞINDA KALİTEYİ ETKİLEYEN FAKTÖRLER
    **** 6.1. Hasat öncesi faktörlerin yağ kalitesine etkileri
    **** 6.2. Hasat ve hasattan sonraki bekleme koşullarının yağ kalitesine etkisi
    **********6.2.1. Hasadın yağ kalitesine etkileri
    **********6.2.2. Zeytinin hasattan sonra bekleme koşullarının yağ kalitesi
    **********üzerine etkisi
    **********6.2.3. Zeytinyağı işleme teknolojilerinin yağ kalitesi üzerine etkisi
    **********6.2.4. Depolamanın yağ kalitesi üzerine etkisi
    7. MATERYAL VE METOD
    **** 7.1. Materyal
    **** 7.2. Metod
    **********7.2.1. Analiz metodları
    ************** 7.2.1.1. Kırılma indisi
    ************** 7.2.1.2. Renk (L,a,b)
    ************** 7.2.1.3. Özgül ağırlık
    ************** 7.2.1.4. Serbest yağ asitleri
    ************** 7.2.1.5. Peroksit sayısı
    ************** 7.2.1.6. İyot sayısı (Wijs metodu ile)
    8. SONUÇLAR VE TARTIŞMA
    **** 8.1. Sonuçlar
    **********8.1.1 Zeytinyağı fabrikalarının dip yağları ve doruk yağları
    **********arasındaki farklılıklar
    **********8.1.2 Dip yağları ve doruk yağlarının fabrikalara göre sonuçları
    ************** 8.1.2.1 Dip yağlarının fabrikalara göre sonuçları
    ************** 8.1.2.2 Doruk yağlarının fabrikalara göre sonuçları
    **** 8.2. Tartışma
    **********8.2.1. Dip yağları ve doruk yağlarının sonuçları arasındaki
    **********farklılıklar
    **********8.2.2 Dip Yağları ve doruk yağları sonuçlarının fabrikalara
    **********göre karşılaştırılması


    9. SONUÇ
    10. KAYNAKLAR

    Şifre="www.forumfood.net"
          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 302.4 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 31 Kez






  2. #2
    okhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    okhan çevrimdışı Üyelik tarihi: 22.02.2007 Son online zamanı: 12.05.2019

    Mesajları
    412
    Konuları
    214
    Eklentileri
    70
    Kredisi
    3530
    Harcanan
    Onursal Üye
    Kalan
    Onursal Üye
    Link ilk mesajdan yenilenmiştir...


  3. #3
    Eagleking06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Eagleking06 çevrimdışı Üyelik tarihi: 21.02.2007 Son online zamanı: 20.08.2014

    Mesajları
    1820
    Konuları
    201
    Eklentileri
    5
    Kredisi
    322
    Harcanan
    Onursal Üye
    Kalan
    Onursal Üye
    dosya eklenti haline getirlmiştir ilk mesajdan indrebilirsiniz


Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. baharatlarda fiziksel ve kimyasal ve mikrobıyolojik özellikleri
    Mevzuat, Kanun, Yönetmelik, Tebliğ, TGK vs. forum içinde, yazan leman
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 11.06.2016, 08:26
  2. Adana İli Gemlik ve Barnea Zeytinyağlarının Aroma Maddelerinin Kıyaslanması
    Meyve, Sebze ve Türevleri forum içinde, yazan efd.eylul
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 21.07.2014, 18:49
  3. Makarnanın fiziksel ve kimyasal özellikleri(ingilizce)
    Araştırma projeleri forum içinde, yazan ysmngok
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 16.12.2012, 16:10
  4. Dondurulmuş midyelerin bazı fiziksel, kimyasal ve biyolojik özellikleri
    Araştırma projeleri forum içinde, yazan canertiryaki
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 03.10.2011, 10:40
  5. Içme sularinin fiziksel ve kimyasal özellikleri
    Karışık forum içinde, yazan lsfahmet
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 05.05.2009, 12:22

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed