1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    imran4771 çevrimdışı Üyelik tarihi: 28.03.2009 Son online zamanı: 29.03.2021

    Mesajları
    8
    Konuları
    7
    Eklentileri
    5
    Kredisi
    255
    Harcanan
    123
    Kalan
    132

    Standart Genel Muhafaza İlkeleri

    : Genel Muhafaza İlkeleri [/TD][/TR]
    : Pdf [/TD][/TR]
    : Megep [/TD][/TR]





    AÇIKLAMALAR .................................................. .................................................. ................ii
    GİRİŞ .................................................. .................................................. ..................................1
    ÖĞRENME FAALİYETİ-1................................................. .................................................. ..3
    1. GIDA VE MİKROORGANİZMALAR................................. ..............................................3
    1.1. Gıdalarda Mikrobiyal Aktivite.......................................... ............................................3
    1.2. Gıdalarda Mikrobiyal Gelişmeyi Etkileyen Faktörler......................................... ..........4
    1.2.1. İç Faktörler .................................................. .................................................. ........4
    1.2.2. Dış Faktörler .................................................. .................................................. ......9
    1.3. Gıdalarda Mikrobiyolojik Bozulma .................................................. ..........................11
    1.4. Bulaşma Kaynakları........................................ .................................................. ..........12
    1.4.1. İnsan............................................. .................................................. ......................12
    1.4.2. Toprak............................................ .................................................. ....................14
    1.4.3. Su ve Kanalizasyon...................................... .................................................. ......14
    1.4.4. Hava.............................................. .................................................. .....................15
    1.4.5. Hayvanlar......................................... .................................................. ..................16
    1.4.6. Bitkiler .................................................. .................................................. .............17
    1.4.7. Katkı Maddeleri......................................... .................................................. ........17
    1.4.8. Alet ve Ekipmanlar .................................................. ............................................18
    1.5. Enfeksiyon Tipi Gıda Zehirlenmeleri .................................................. .......................19
    1.5.1. Salmonella Gıda Enfeksiyonu .................................................. ...........................19
    1.5.2. Streptecoc Gıda Enfeksiyonu .................................................. ............................20
    1.6. Gıda Kaynaklı Bakteriyel Toksin (İntoksikasyon) Tipi Zehirlenmeler ......................20
    1.6.1. Staphylococcus Kaynaklı Gıda Zehirlenmesi...................................... ................21
    1.6.2. Clostridium Botulinum Kaynaklı Gıda Zehirlenmesi...................................... ....22
    1.6.3. Clostridium Perfringens Kaynaklı Gıda Zehirlenmesi ........................................23
    1.6.4. Küf Kaynaklı Gıda Zehirlenmeleri.................................... ..................................24
    UYGULAMA FAALİYETİ .................................................. ............................................28
    ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME .................................................. ..................................31
    ÖĞRENME FAALİYETİ–2 .................................................. ................................................34
    2. GIDALARDA MİKROBİYAL FAALİYETLERİ KONTROL ALTINA ALMA............34
    2.1. Gıdalarda Mikrobiyal Faaliyetler....................................... .........................................34
    2.2. Kontaminasyonun Önlenmesi .................................................. ...................................34
    UYGULAMA FAALİYETİ .................................................. ............................................37
    ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME .................................................. ..................................40
    MODÜL DEĞERLENDİRME .................................................. ............................................41
    CEVAP ANAHTARLARI .................................................. .................................................. .43
    KAYNAKÇA.......................................... .................................................. ............................44AÇIKLAMALAR .................................................. .................................................. ................ii
    GİRİŞ .................................................. .................................................. ..................................1
    ÖĞRENME FAALİYETİ-1................................................. .................................................. ..3
    1. GIDA VE MİKROORGANİZMALAR................................. ..............................................3
    1.1. Gıdalarda Mikrobiyal Aktivite.......................................... ............................................3
    1.2. Gıdalarda Mikrobiyal Gelişmeyi Etkileyen Faktörler......................................... ..........4
    1.2.1. İç Faktörler .................................................. .................................................. ........4
    1.2.2. Dış Faktörler .................................................. .................................................. ......9
    1.3. Gıdalarda Mikrobiyolojik Bozulma .................................................. ..........................11
    1.4. Bulaşma Kaynakları........................................ .................................................. ..........12
    1.4.1. İnsan............................................. .................................................. ......................12
    1.4.2. Toprak............................................ .................................................. ....................14
    1.4.3. Su ve Kanalizasyon...................................... .................................................. ......14
    1.4.4. Hava.............................................. .................................................. .....................15
    1.4.5. Hayvanlar......................................... .................................................. ..................16
    1.4.6. Bitkiler .................................................. .................................................. .............17
    1.4.7. Katkı Maddeleri......................................... .................................................. ........17
    1.4.8. Alet ve Ekipmanlar .................................................. ............................................18
    1.5. Enfeksiyon Tipi Gıda Zehirlenmeleri .................................................. .......................19
    1.5.1. Salmonella Gıda Enfeksiyonu .................................................. ...........................19
    1.5.2. Streptecoc Gıda Enfeksiyonu .................................................. ............................20
    1.6. Gıda Kaynaklı Bakteriyel Toksin (İntoksikasyon) Tipi Zehirlenmeler ......................20
    1.6.1. Staphylococcus Kaynaklı Gıda Zehirlenmesi...................................... ................21
    1.6.2. Clostridium Botulinum Kaynaklı Gıda Zehirlenmesi...................................... ....22
    1.6.3. Clostridium Perfringens Kaynaklı Gıda Zehirlenmesi ........................................23
    1.6.4. Küf Kaynaklı Gıda Zehirlenmeleri.................................... ..................................24
    UYGULAMA FAALİYETİ .................................................. ............................................28
    ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME .................................................. ..................................31
    ÖĞRENME FAALİYETİ–2 .................................................. ................................................34
    2. GIDALARDA MİKROBİYAL FAALİYETLERİ KONTROL ALTINA ALMA............34
    2.1. Gıdalarda Mikrobiyal Faaliyetler....................................... .........................................34
    2.2. Kontaminasyonun Önlenmesi .................................................. ...................................34
    UYGULAMA FAALİYETİ .................................................. ............................................37
    ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME .................................................. ..................................40
    MODÜL DEĞERLENDİRME .................................................. ............................................41
    CEVAP ANAHTARLARI .................................................. .................................................. .43
    KAYNAKÇA.......................................... .................................................. ............................44


    :
          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 2.23 MB (Megabyte)
      İndirme Sayısı : 16 Kez





    Konu Nuran AYDEMİR tarafından (28.09.2012 Saat 23:23 ) değiştirilmiştir.

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Gıda Muhafaza İlkeleri
    Hijyen ve Sanitasyon forum içinde, yazan aydo87
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 30.05.2015, 22:03
  2. Gıda Muhafaza İlkeleri
    Ders Ödev ve Raporları, Staj Raporları forum içinde, yazan sanaral
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 08.02.2014, 12:55
  3. Et Ve Et Ürünlerinin; Soğukta Muhafaza Ve Dondurarak Muhafaza Yöntemleri
    Et ve Et Ürünleri forum içinde, yazan fenerbahceq
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 18.10.2013, 18:49
  4. KPSS | Görüntülü| Genel Kültür- Genel Yetenek - Eğitim Bilimleri| FULL set
    SEKTÖREL PC PROGRAMLARI forum içinde, yazan sıraat
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 01.04.2010, 08:50
  5. Gıda Muhafaza İlkeleri
    Sektörel Pratik Bilgiler forum içinde, yazan Darksilence
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 02.07.2009, 18:48

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed