1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    28 Mar 09

    Mesajları
    9
    Konuları
    8
    Eklentileri
    5
    Kredisi
    255
    Harcanan
    121
    Kalan
    134

    Standart Genel Muhafaza İlkeleri

    : Genel Muhafaza İlkeleri
    : Pdf
    : Megep





    AÇIKLAMALAR .................................................. .................................................. ................ii
    GİRİŞ .................................................. .................................................. ..................................1
    ÖĞRENME FAALİYETİ-1................................................. .................................................. ..3
    1. GIDA VE MİKROORGANİZMALAR................................. ..............................................3
    1.1. Gıdalarda Mikrobiyal Aktivite.......................................... ............................................3
    1.2. Gıdalarda Mikrobiyal Gelişmeyi Etkileyen Faktörler......................................... ..........4
    1.2.1. İç Faktörler .................................................. .................................................. ........4
    1.2.2. Dış Faktörler .................................................. .................................................. ......9
    1.3. Gıdalarda Mikrobiyolojik Bozulma .................................................. ..........................11
    1.4. Bulaşma Kaynakları........................................ .................................................. ..........12
    1.4.1. İnsan............................................. .................................................. ......................12
    1.4.2. Toprak............................................ .................................................. ....................14
    1.4.3. Su ve Kanalizasyon...................................... .................................................. ......14
    1.4.4. Hava.............................................. .................................................. .....................15
    1.4.5. Hayvanlar......................................... .................................................. ..................16
    1.4.6. Bitkiler .................................................. .................................................. .............17
    1.4.7. Katkı Maddeleri......................................... .................................................. ........17
    1.4.8. Alet ve Ekipmanlar .................................................. ............................................18
    1.5. Enfeksiyon Tipi Gıda Zehirlenmeleri .................................................. .......................19
    1.5.1. Salmonella Gıda Enfeksiyonu .................................................. ...........................19
    1.5.2. Streptecoc Gıda Enfeksiyonu .................................................. ............................20
    1.6. Gıda Kaynaklı Bakteriyel Toksin (İntoksikasyon) Tipi Zehirlenmeler ......................20
    1.6.1. Staphylococcus Kaynaklı Gıda Zehirlenmesi...................................... ................21
    1.6.2. Clostridium Botulinum Kaynaklı Gıda Zehirlenmesi...................................... ....22
    1.6.3. Clostridium Perfringens Kaynaklı Gıda Zehirlenmesi ........................................23
    1.6.4. Küf Kaynaklı Gıda Zehirlenmeleri.................................... ..................................24
    UYGULAMA FAALİYETİ .................................................. ............................................28
    ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME .................................................. ..................................31
    ÖĞRENME FAALİYETİ–2 .................................................. ................................................34
    2. GIDALARDA MİKROBİYAL FAALİYETLERİ KONTROL ALTINA ALMA............34
    2.1. Gıdalarda Mikrobiyal Faaliyetler....................................... .........................................34
    2.2. Kontaminasyonun Önlenmesi .................................................. ...................................34
    UYGULAMA FAALİYETİ .................................................. ............................................37
    ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME .................................................. ..................................40
    MODÜL DEĞERLENDİRME .................................................. ............................................41
    CEVAP ANAHTARLARI .................................................. .................................................. .43
    KAYNAKÇA.......................................... .................................................. ............................44AÇIKLAMALAR .................................................. .................................................. ................ii
    GİRİŞ .................................................. .................................................. ..................................1
    ÖĞRENME FAALİYETİ-1................................................. .................................................. ..3
    1. GIDA VE MİKROORGANİZMALAR................................. ..............................................3
    1.1. Gıdalarda Mikrobiyal Aktivite.......................................... ............................................3
    1.2. Gıdalarda Mikrobiyal Gelişmeyi Etkileyen Faktörler......................................... ..........4
    1.2.1. İç Faktörler .................................................. .................................................. ........4
    1.2.2. Dış Faktörler .................................................. .................................................. ......9
    1.3. Gıdalarda Mikrobiyolojik Bozulma .................................................. ..........................11
    1.4. Bulaşma Kaynakları........................................ .................................................. ..........12
    1.4.1. İnsan............................................. .................................................. ......................12
    1.4.2. Toprak............................................ .................................................. ....................14
    1.4.3. Su ve Kanalizasyon...................................... .................................................. ......14
    1.4.4. Hava.............................................. .................................................. .....................15
    1.4.5. Hayvanlar......................................... .................................................. ..................16
    1.4.6. Bitkiler .................................................. .................................................. .............17
    1.4.7. Katkı Maddeleri......................................... .................................................. ........17
    1.4.8. Alet ve Ekipmanlar .................................................. ............................................18
    1.5. Enfeksiyon Tipi Gıda Zehirlenmeleri .................................................. .......................19
    1.5.1. Salmonella Gıda Enfeksiyonu .................................................. ...........................19
    1.5.2. Streptecoc Gıda Enfeksiyonu .................................................. ............................20
    1.6. Gıda Kaynaklı Bakteriyel Toksin (İntoksikasyon) Tipi Zehirlenmeler ......................20
    1.6.1. Staphylococcus Kaynaklı Gıda Zehirlenmesi...................................... ................21
    1.6.2. Clostridium Botulinum Kaynaklı Gıda Zehirlenmesi...................................... ....22
    1.6.3. Clostridium Perfringens Kaynaklı Gıda Zehirlenmesi ........................................23
    1.6.4. Küf Kaynaklı Gıda Zehirlenmeleri.................................... ..................................24
    UYGULAMA FAALİYETİ .................................................. ............................................28
    ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME .................................................. ..................................31
    ÖĞRENME FAALİYETİ–2 .................................................. ................................................34
    2. GIDALARDA MİKROBİYAL FAALİYETLERİ KONTROL ALTINA ALMA............34
    2.1. Gıdalarda Mikrobiyal Faaliyetler....................................... .........................................34
    2.2. Kontaminasyonun Önlenmesi .................................................. ...................................34
    UYGULAMA FAALİYETİ .................................................. ............................................37
    ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME .................................................. ..................................40
    MODÜL DEĞERLENDİRME .................................................. ............................................41
    CEVAP ANAHTARLARI .................................................. .................................................. .43
    KAYNAKÇA.......................................... .................................................. ............................44


    :
          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      Dosya Boyutu : 2,23 MB (Megabyte)
      İndirme Sayısı : 16 Kez

    Konu Nuran AYDEMİR tarafından (28-09-2012 Saat 23:23 ) değiştirilmiştir.

    •    Alt 06-02-2007'den beri

      Advertising

      advertising
      Mesajları
      1
      Konuları
      0
      Eklentileri
      0

        
       

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Gida İŞleme İlkelerİ
    Ders Ödev ve Raporları, Staj Raporları forum içinde, yazan mutlu_rmzn
    Yorum: 4
    Son Mesaj: 10-01-2014, 03:49
  2. kpss genel kültür genel yetenek deneme sınavı
    Kamu Personeli Olmak ve KPSS forum içinde, yazan muratsen65
    Yorum: 4
    Son Mesaj: 06-02-2012, 18:31
  3. 2010 KPSS Lisans programı Genel Yetenek-Genel Kültür Testi ve Cevap Anahtarı
    Kamu Personeli Olmak ve KPSS forum içinde, yazan istagoz
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 12-07-2010, 13:42
  4. Yaklaşım yayıncılık 2010 7. deneme genel kültür genel yetenek eğitim bilimleri
    Kamu Personeli Olmak ve KPSS forum içinde, yazan zeppur05
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 16-05-2010, 10:12
  5. KPSS | Görüntülü| Genel Kültür- Genel Yetenek - Eğitim Bilimleri| FULL set
    SEKTÖREL PC PROGRAMLARI forum içinde, yazan sıraat
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 01-04-2010, 08:50

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed