1 sonuçtan 1 ile 1 arası
Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen klorofil

Konu: gıda alerjisi

  1. #1
    Yeni Üye klorofil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    28 Apr 08

    Mesajları
    41
    Konuları
    40
    Eklentileri
    20
    Kredisi
    1005
    Harcanan
    3
    Kalan
    1002

    Standart gıda alerjisi

    : Gıda Alerjisi Araştırma ve Tedavi
    : Pdf
    : .......

    Gıda Alerjisi Araştırma ve Tedavi

    İÇİNDEKİLER:
    Giriş
    Gıda maddelerine karşı reaksiyonlar
    Gıda alerjisi
    Non-alerjik gıda hassasiyeti
    Teşhis
    Tedavi
    Sık görülen gıda alerjenleri
    Laktoz intoleransı
    Yumurta alerjisi
    Balık alerjisi
    Kabuklu deniz ürünleri, kabuklu ve yumuşakçalar alerjisi
    Baklagiller alerjisi
    Fındık ve tohum alerjisi
    Buğday protein alerjisi ve çölyak hastalığı
    Meyve ve sebze alerjisi
    Satın alma ve hazırlama (pişirme)
    Faydalı internet adresleri

    Giriş

    Gıda alerjisi ve diğer tür gıda maddesi aşırı hassasiyet birçok kişiyi ilgilendiren bir konudur. Her dört Norveç’liden biri, belirli besinlere karşı tepki gösterdiklerini düşünüyorlar, küçük çocuk ebeveynleri arasında ise, her üçte biri çocuğun gıda hassasiyeti olduğunu belirtir. Kontrollü araştırmalar gıda alerjisi sıklığı ve intoleransının önemli ölçüde düşük olduğunu gösterir. Gıda maddelerinin besinden çıkarılması hem pratik açıdan ve beslenme ile ilgili çok zor olabileceğinden, tanının doğru temeller üzerine konması önemlidir. Gıda maddelerine karşı olan alerjik reaksiyonlar ve gıda bileşenlerine karşı gösterilen aşırı hassasiyet arasında ayırım yaparız. Gıda alerjisinde, vücudun savunma sistemi, gıda maddelerinde bulunan proteinleri ”tehlikeli” yabancı maddeler gibi algılayarak aktif hale geçer. Tolere edilemeyen gıda maddelerin en ufak miktarı bile, alerjik bir reaksiyona sebep olabilir. Tepkiler genelde gıda maddesinin tüketilmesinden kısa bir süre sonra ortaya çıkar ve bazı durumlarda ciddi olabilir. Diğer tür gıda maddesi hassasiyetinde, vücudun savunma sistemi devreye girmez. Ancak, ortaya çıkan belirtiler alerji tepkilerine benzeyebilir. Belirtiler oldukça yavaş şekilde ortaya çıkar, daha az tehlikelidir ve tüketilen gıda maddesinin miktarına bağlıdır.

    :
          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      Dosya Boyutu : 447,2 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 10 Kez

    Konu Busra Timur tarafından (09-12-2014 Saat 14:56 ) değiştirilmiştir.
    Çiğdem Coşkun bunu beğendi.

    •    Alt 06-02-2007'den beri

      Advertising

      advertising
      Mesajları
      1
      Konuları
      0
      Eklentileri
      0

        
       

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Gıda ALerjisi
    Sektörel Pratik Bilgiler forum içinde, yazan klorofil
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 03-12-2014, 15:58
  2. Gıda Alerjisi ve Gıda Alerjenleri
    Araştırma projeleri forum içinde, yazan PrincssofDrknss
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 15-04-2010, 15:05
  3. Süt Alerjisi
    Süt ve Süt Ürünleri forum içinde, yazan cuneytsahin
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 28-10-2008, 23:01
  4. gastrointestinal gıda alerjisi
    Araştırma projeleri forum içinde, yazan Didem SALİCİK
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 10-03-2008, 22:14
  5. gıda alerjisi
    Sektörel Pratik Bilgiler forum içinde, yazan Gülsel ŞEN
    Yorum: 2
    Son Mesaj: 01-03-2008, 12:08

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed