Toplam 1 Eklenti bulunuyor.
Balık ve balık ürünleri, Dondurulmuş et ve balık ürünlerinde kullanılan ambalajlar
Balık ve balık ürünleri
Taze balık, balık konserveleri, balık ezmeleri, balık salataları, havyar, balık sütü ve diğer pek çok balık ürünü özellikle mikrobiyal bozulmalara son derece duyarlıdır.
Balıklar hem sudan kaynaklanan hem de taşıma ve işleme sırasında bulaşabilen mikroorganizmaları içerirler.
- Balıklar da otolitik, oksidatif ve bakteriyel aktivite sonucu çeşitli bozulmalar meydana gelmektedir.
- Balıkların içerdiği yağ, diğer hayvansal yağlara göre doymamış yağ asitlerince zengin olduğu için, deoksidatif bozulmalardan önemli derecede etkilenirler.
- Balıklarda gözlenen bozulmaların düzeyini ve hızını etkileyen faktörler:
- Balık çeşidi
- Balığın yakalandığı andaki durumu
- Bakteriyel bulaşma derecesi
- Sıcaklık