Sayfa 1/2 12 SonSon
19 sonuçtan 1 ile 10 arası
  1. #1
    emotion_83 çevrimdışı Üyelik tarihi: 17.02.2007 Son online zamanı: 14.05.2009

    Mesajları
    373
    Konuları
    17
    Eklentileri
    2
    Kredisi
    105
    Harcanan
    0
    Kalan
    105

    Standart Gıda ambalajında bulunması gereken bılgıler.

    Dış ambalâj etiket örneğinde en az aşağıdaki bilgiler bulunacaktır :

    Ürünün ticarî ve kimyasal adı :
    Üretim tarihi :
    Ambalâj içindeki ürün miktarı :
    Parti ve seri numarası :
    Üretildiği firma adı ve adresi :
    Depolama koşulları :
    "Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın ............... tarih ve ......... sayılı izni ile üretilmiştir." ifadesi
    c)Üretim izni belgeleri; üzerinde yazılı gerçek ve tüzel kişiler, marka, adres, faaliyet konusu ve üretilen ürün için geçerlidir. Bunlardan herhangi birinin değişmesi hâlinde belge geçerliliğini kaybeder. Bu durumda, değişiklikle ilgili bilgi, belge ve üretim izni belgelerinin aslı bir dilekçeye eklenerek üç ay içinde ilgili mercie başvurulur ve bu belgeler ilgili merci tarafından yeniden düzenlenir.
    d) Aynı yüzde bileşene haiz ürünler birden fazla marka ile üretilip piyasaya arz edilebilir.
    e) Üretim izin belgesi olmayan ürünler piyasaya sunulamaz.
    f) Bakanlıkça yapılan yeni düzenlemelere veya iş yerinin ilgili mercie ibraz ettiği beyanlarına uygun olmayarak ürünü imal etmesi hâlinde, söz konusu ürüne ait üretim izni belgesi iptal edilir.


    Gıda ile Temas Eden Madde ve Malzemeler İçin Üretim İzni Başvurusu
    a) Dilekçe,
    b) Çalışma izni ve gıda sicili belgesi sureti,
    c) Sorumlu yöneticinin noter onaylı sözleşmesi, diploma örneği ve söz konusu iş yerinde sorumlu yönetici olarak çalıştığına dair meslek odasından alacağı belge (meslek odası olmayanlardan istenmeyecektir),
    d) Marka tescil belgesi (marka adı yazılabilmesi için Türk Patent Enstitüsü'ne başvurduğuna dair belge ve emtia listesi),
    e) Üretim teknolojisi, üretim akış şeması,
    f) Üretilecek maddenin hangi gıda (katı-sıvı-gıda) ile temasta kullanılacağına dair bilgi,
    g) Ham maddenin ticari ve kimyasal adı,
    h) Katkı maddesi kullanılacak ise kullanım amacı ve yüzde miktarı,
    i) Boyar madde uygulaması yapılacaksa kullanılan boyaların ticari ve kimyasal adı ile uluslar arası indeks numarası ayrıca, masterback boyada yüzde miktar ve taşıyıcısı,
    Dış ambalaj etiket örneğinde en az aşağıdaki bilgiler bulunacaktır:
    Ürünün ticari ve kimyasal adı:
    Üretim tarihi:
    Ambalaj içindeki ürün miktarı:
    Parti ve seri numarası:
    Üretildiği firma adı ve adresi:
    Depolama koşulları:
    "Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın ............... tarih ve .........sayılı izni ile üretilmiştir." ifadesi



    http://www.mevzuat.adalet.gov.tr/html/21970.html






  2. #2
    Sinan COSKUN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Sinan COSKUN çevrimdışı Üyelik tarihi: 06.02.2007 Son online zamanı: 07.10.2021

    Mesajları
    1655
    Konuları
    4126
    Eklentileri
    51
    Kredisi
    2737
    Harcanan
    Yönetici
    Kalan
    Yönetici
    Evet üründe aslında en önemli şeydir etiket. İçeriği ii şekilde anlatması gerekir. Tüketicinin bilinçlenmesi ve ne aldığını bilerek alması için gerekli. bu arada konuyu taşıyorum


  3. #3
    emotion_83 çevrimdışı Üyelik tarihi: 17.02.2007 Son online zamanı: 14.05.2009

    Mesajları
    373
    Konuları
    17
    Eklentileri
    2
    Kredisi
    105
    Harcanan
    0
    Kalan
    105
    tamam


  4. #4
    eMeLLLLL çevrimdışı Üyelik tarihi: 13.02.2007 Son online zamanı: 23.10.2020

    Mesajları
    263
    Konuları
    14
    Eklentileri
    5
    Kredisi
    255
    Harcanan
    10
    Kalan
    245
    benimde 1. sınıfta yaptığım ödevin konusuydu gıda etiketi,,,,çok yararlı oldu cidden,bunun yanında piyasada okadar çok yanlış etiketli ürün varki,,,,,,araştırma yaparken hepsini gördüm,,,,,paylaşım için saol bu arada


  5. #5
    sssensei çevrimdışı Üyelik tarihi: 10.02.2007 Son online zamanı: 09.12.2010

    Mesajları
    2611
    Konuları
    54
    Eklentileri
    14
    Kredisi
    763
    Harcanan
    0
    Kalan
    763
    e bi nevi nufüs cüzdanı biz nası kafa kağıdımız olmadan ortalarda dolaşamıosak yani riskliyse gıdalarda da aynı durum söz konusu


  6. #6
    emotion_83 çevrimdışı Üyelik tarihi: 17.02.2007 Son online zamanı: 14.05.2009

    Mesajları
    373
    Konuları
    17
    Eklentileri
    2
    Kredisi
    105
    Harcanan
    0
    Kalan
    105
    güzel bir benzetme cıdden


  7. #7
    sssensei çevrimdışı Üyelik tarihi: 10.02.2007 Son online zamanı: 09.12.2010

    Mesajları
    2611
    Konuları
    54
    Eklentileri
    14
    Kredisi
    763
    Harcanan
    0
    Kalan
    763
    çok pis benzetirim kaş göz burun birbirine girer


  8. #8
    emotion_83 çevrimdışı Üyelik tarihi: 17.02.2007 Son online zamanı: 14.05.2009

    Mesajları
    373
    Konuları
    17
    Eklentileri
    2
    Kredisi
    105
    Harcanan
    0
    Kalan
    105
    alemsın valla


  9. #9
    Cvitaamini çevrimdışı Üyelik tarihi: 10.02.2007 Son online zamanı: 18.05.2011

    Mesajları
    611
    Konuları
    33
    Eklentileri
    5
    Kredisi
    255
    Harcanan
    0
    Kalan
    255
    ya bunun böle iğrenç espiriler yapmasına izin vermeyin arkadaslar lütfeennn


  10. #10
    sssensei çevrimdışı Üyelik tarihi: 10.02.2007 Son online zamanı: 09.12.2010

    Mesajları
    2611
    Konuları
    54
    Eklentileri
    14
    Kredisi
    763
    Harcanan
    0
    Kalan
    763
    sanane bak beğenenler var demekki deil mi ark lar


Sayfa 1/2 12 SonSon

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Gıda Maddelerinin Dış kolilerinde Bulunması Gereken Bilgiler Nelerdir.
    Diğer Sorunlar Üzerine Destek forum içinde, yazan yilmazziya
    Yorum: 2
    Son Mesaj: 10.05.2019, 09:49
  2. Gıda Ambalajında ISO 22000 Kurulumu
    Tezler forum içinde, yazan foodengineer
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 21.03.2018, 12:47
  3. gıda işlemede dikkat edilmesi gereken hususlar ve tesislerin taşıması gereken özellik
    Ders Ödev ve Raporları, Staj Raporları forum içinde, yazan bsrsrc
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 22.05.2010, 13:57
  4. İşletmelerde Bulunması Gereken Özellkiler
    Hijyen ve Sanitasyon forum içinde, yazan tuceee
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 21.12.2009, 22:15
  5. yemek fabrikasında bulunması gereken bölümler
    Hazır Yemekcilik - Catering forum içinde, yazan mentol
    Yorum: 5
    Son Mesaj: 22.03.2008, 21:23

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed