1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    s.ezo.fd çevrimdışı Üyelik tarihi: 11.11.2008 Son online zamanı: 07.05.2014

    Mesajları
    8
    Konuları
    4
    Eklentileri
    4
    Kredisi
    205
    Harcanan
    0
    Kalan
    205

    Standart Gıda analizlerinde ftır spektroskopisinin kullanımı


    Fourier transform infrared (FTIR) spectroscopyers since tresearch has been available to researchers since the early 1970s. FTIR spectroscopy is based on interferometry and makes use of the complete source spectrum rather than the individual wavelengths generated by grating and/or prism systems used in conventional IR spectroscopy (van de Voort, 1992). An IR spectrum represents a fingerprint of a sample with absorption peaks which correspond to the frequencies of vibrations between the bonds of the atoms making up the material. Because each different material is a unique combination of atoms, no two compounds produce the same IR spectrum. Therefore, IR spectroscopy can result in a positive identification (qualitative analysis) of every different kind of material. In addition, the size of the peaks in the spectrum is a direct indication of the amount of material present. With intuitive software algorithms, infrared is an excellent tool for quantitative analysis.

          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 344.1 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 1 Kez






Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Helal gıda analizlerinde yeni dönem!
    Gıda Güvenliği forum içinde, yazan OzanA
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 07.10.2016, 16:37
  2. Gıda Analizlerinde Elde Edilen Verilerin İstatistiksel Değerlendirilmesi
    Diğer Sorunlar Üzerine Destek forum içinde, yazan ankebut46
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 05.01.2013, 20:51
  3. Gıda Analizlerinde Genel Yöntemler
    Karışık forum içinde, yazan whitehsn
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 05.03.2012, 20:13
  4. Aroma analizlerinde ayriştirma yöntemleri
    Ders Ödev ve Raporları, Staj Raporları forum içinde, yazan absidia
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 04.11.2009, 17:15
  5. Gıda Analizlerinde Avrupa
    Iso 17025 Akreditasyon ve GLP forum içinde, yazan simyager
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 09.10.2008, 15:18

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed