3 sonuçtan 1 ile 3 arası
  1. #1
    Lisans Üye yawrukus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    21 Feb 07

    Mesajları
    253
    Konuları
    28
    Eklentileri
    20
    Kredisi
    1005
    Harcanan
    0
    Kalan
    1005

    Thumbs up gıda biyokimyası

    : Gıda Biyokimyası
    : Pdf
    : Prof. Dr. Sibel Karakaya

    Gıda Biyokimyası ders notu, Gıda Mühendisligi Bölümü ögrencilerinin gıda biyokimyasını anlama, ögrenme ve ögrendiklerini gıda endüstrisinde uygulayabilme öngörüsü kazanabilmeleri amacıyla hazırlanmıstır. Günümüzde, Gıda Biyokimyası, gıdanın muhafazası ve islenmesi sırasında karsılasılan problemlerin gıdada gerçeklesen biyokimyasal reaksiyonlar ile iliskili oldugunun fark edilmesi nedeniyle önem kazanmıstır. Gıda isleme sırasında uygulanan ısıtma ve dondurma sıcaklıkları, yüksek tuz konsantrasyonu ve düsük pH gibi parametreler gıdada gerçeklesecek biyokimyasal reaksiyonları ve dolayısıyla gıdanın kalitesini belirler. Bu nedenle gıda isleme sırasında gerçeklesen reaksiyonları bilmek ve optimize etmek önemlidir. Gıda biyokimyası bilgisi, daha iyi ve güvenli hammadde ve ürün elde etmeyi, insan beslenmesine katkıda bulunmayı ve bu gelismelerin gıda endüstrisinde uygulanmasını saglamaktadır.

    Tüm ögrencilerimin karanlık bir dünyada bilimin mum ısıgıyla aydınlanmalarına katkıda bulunmak dilegiyle…

    GİRİS

    Canlıların yapı tasları cansız moleküllerden olusmaktadır. Canlılıgı belirleyen özellikler asagıda belirtilmistir.

    1. Canlı organizmalar komplike ve organize varlıklardır. Canlılarda bulunan organik bilesikler kompleks ve çok çesitlidir. En basit ve en küçük bakteri hücresi bile çok fazla sayıda ve farklı organik molekülleri içerir. E. Coli’nin 5000 farklı organik bilesigi içerdigi ve bu bilesikler arasında 3000 farklı protein ve 1000 farklı nükleik asit bulundugu bilinmektedir.

    2. Canlı organizmadaki her bilesen spesifik bir amaç ve fonksiyona sahiptir. Canlı hücresindeki makromoleküller birçok basit ve küçük molekülün birlesmesiyle olusur. Örnegin proteinler birçok amino asidin birlesmesinden olusmustur. Ancak amino asitler sadece proteinlerin yapı taslarını olusturmaz aynı zamanda çesitli hormonların, alkoloidlerin ve pigmentlerin ön maddesi olma islevleri vardır. Ayrıca hücrede yapısal bir hiyerarsi vardır. Örnegin alanin amino asidi sadece 0.7 nm uzunlugundadır. Oysa globular bir protein olan ve 574 amino asitten olusan hemoglobin yaklasık 6 nm çapında bir moleküldür. Buna karsın protein molekülleri sentezlendikleri ribozoma göre oldukça küçüktür. Ribozom 70 farklı protein ve 4 nükleik asit iplikçiginden olusmustur. Ribozom, 2.8 x 106 molekül agırlıgında ve yaklasık 20 nm çapında bir organeldir. Bir hücrenin yapı tası olan molekül ve/veya makromoleküller hücre boyutuyla kıyaslandıgında çok küçük olmakla birlikte (alanin amino asidinin hacminin kırmızı kan hücresine oranı 1:1011 dir) proteinin amino asit dizisindeki bir amino asidin degismesi sadece proteini degil hücre yapısını ve hatta canlının yasamını sürdürebilmesini etkilemektedir.

    :
          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      Dosya Boyutu : 1,13 MB (Megabyte)
      İndirme Sayısı : 139 Kez

    Konu Sinan COSKUN tarafından (03-04-2013 Saat 18:26 ) değiştirilmiştir.

    •    Alt 06-02-2007'den beri

      Advertising

      advertising
      Mesajları
      1
      Konuları
      0
      Eklentileri
      0

        
       

  2. #2
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    24 Oct 08
    Yaş
    34

    Mesajları
    1
    Konuları
    0
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5

    Standart Cevap: gıda biyokimyası

    tesekkurler paylasım için ama ben bu pdf dosyalarını hangi programla acabilirim

  3. #3
    Onursal Üye Figen YÜCE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    24 May 07
    Yaş
    36

    Mesajları
    2125
    Konuları
    317
    Eklentileri
    58
    Kredisi
    3081
    Harcanan
    0
    Kalan
    3081

    Standart Cevap: gıda biyokimyası

    Adobe Reader ile açabilirsiniz mesela

    Bu ve bunun gibi güzel dosyaları sınırsız indirebilmeniz için 5 tanecik güzel dosya paylaşımı da siz yapmalısınız ( forumun arama özelliğini kullanın ki daha önce paylaşılmış konular olmasın) ve altın üye statüsüne geçmelisiniz.

    Bol paylaşımlar dilerim, aramıza hoşgeldiniz

    Figen YÜCE
    T.C. Pamukkale Üniversitesi
    Öğretim Görevlisi

Advertising

Advertising

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed