2 sonuçtan 1 ile 2 arası
  1. #1
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    18 Dec 10
    Yaş
    30

    Mesajları
    31
    Konuları
    18
    Eklentileri
    10
    Kredisi
    505
    Harcanan
    9
    Kalan
    496

    Standart Gıda Biyokimyası

    Gıda Biyokimyası

    Yrd.Dr. Mehmet Karaaslan

    4 slayttan oluşan güzel bir anlatım..


    Prokaryotların Genel Özellikleri


    Küçük hücrelerdir 0.5 – 1.5 mikron
    Hücreyi çeviren bir plazma membranı bulunur
    Membranlarla çevrili hücresel organelleri içermezler (ER, nukleus, golgi, kloroplast, mitokondri)
    Hücresel solunum içeren enzimler mitokondri bulunmadığı için genelde plazma membranına bağlı olarak bulunurlar
    Fotosentez yapabilen prokaryotlarda fotosentetik pigmentlerin bulunduğu membranla çevrili bölgeler bulunur.


    Ribozomlar sitoplazmada bulunan tek organeldir ve ökaryot hücrelerdeki ribozomlardan daha küçük yapıdadırlar
    Kromozomal DNA’nın bulunduğu yere nucleoid denilir
    DNA plazmid ismi verilen halka şeklinde yapılar halinde bulunur
    Genellikle hücre duvarına sahiptirler, ozmotik basıncın değiştiği durumlarda hücrenin patlamasını veya büzülmesini engeller
    Hücreler kapsül ile çevrilidirler ve flagella (kamçı) vasıtasıyla hareket ederler
    Hücreler fimbria vasıtasıyla bulundukları yüzeylere tutunurlar.

    Prokaryotların Üremeleri


    Prokaryotlar tek bir dairesel kromozom içerirler ve bu kromozomdaki DNA’nın boyu hücre boyunun 500 katı kadardır

    Ökaryot hücrelerde DNA zinciri histon adı verilen proteinlere bağlı olarak bulunur ancak prokaryot hücrelerde bu proteinler bulunmazlar.

    Bölünerek çoğalmada ökaryot hücrelerde görülen mitoz bölünme basamakları görülmez
    Hücre bölünmesi esnasında DNA’nın eşleniği yapılır
    DNA molekülleri plazma membranına yapışır
    Hücre uzadıkça kromozomlar iki farklı uca ayrılırlar
    Hücre ilk boyutunun hemen hemen iki katına ulaştığında plazma membranı iç bölgeye doğru büyümeye başlar ve iki hücre arasında bir hücre duvarı oluşur.


    Devamı...

    Dosya türü: ppt
          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      Dosya Boyutu : 7,97 MB (Megabyte)
      İndirme Sayısı : 29 Kez


    •    Alt 06-02-2007'den beri

      Advertising

      advertising
      Mesajları
      1
      Konuları
      0
      Eklentileri
      0

        
       

  2. #2
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    18 Dec 10
    Yaş
    30

    Mesajları
    31
    Konuları
    18
    Eklentileri
    10
    Kredisi
    505
    Harcanan
    9
    Kalan
    496

    Standart Cevap: Gıda Biyokimyası

    pardon hocamız yar.doç oldu acaba düzeltme yapabilir miyiz..

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. BİYOKİMYA
    Diğer Sorunlar Üzerine Destek forum içinde, yazan dartez87
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 29-08-2007, 14:57

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed