4 sonuçtan 1 ile 4 arası
Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen okhan

Konu: Gıda Endüstrisinde Kullanılan Emülgatörler

  1. #1
    okhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    okhan çevrimdışı Üyelik tarihi: 22.02.2007 Son online zamanı: 12.05.2019

    Mesajları
    412
    Konuları
    214
    Eklentileri
    70
    Kredisi
    3530
    Harcanan
    Onursal Üye
    Kalan
    Onursal Üye

    Standart Gıda Endüstrisinde Kullanılan Emülgatörler

    İÇİNDEKİLER

    GIDA KATKI MADDELERİYLE İLGİLİ KISALTMALAR
    ÖZET
    1. GİRİŞ

    2. GIDA KATKI MADDELERİ
    2.1. Gıda Katkı Maddelerinin Tanımı ve Sınıflandırılması
    2.2. Gıda Katkı Maddelerinin Kullanım Amaçları
    2.3. Gıda Katkı Maddelerinde Aranan Nitelikler
    2.4. Gıda Katkı Maddelerinin Kullanımında Dikkat Edilecek Hususlar
    2.5. Gıda Katkı Maddelerinin Kullanımına İzin Verilinceye Kadar
    ******Geçirdiği Aşamalar
    2.6. Gıda Katkı Maddelerinin Kullanım Alanları ve Miktarları
    2.7.Gıda Katkı Maddelerinin E Kodları
    2.8.Gıda Katkı Maddelerinin Sağlık Açısından Değerlendirilmesi
    2.9. Gıda Katkı Maddelerinin Mikrobiyal Sentezle Elde Edilmesi
    2.10. Öneriler ve Sonuç

    3. EMÜLGATÖRLER (YÜZEY AKTİF MADDELER)
    3.1. Emülgatörlerin Tanımı
    3.2. Yüzey Aktif Madde Molekülünün Yapısı
    3.3. Emülgatörlerin Genel Özellikleri
    3.4. Emülgatörlerin Sınıflandırılması
    3.4.1. Sudaki Hidrofilik Grupların Miktarı
    3.4.2. Lipofilik Gruplar
    3.4.3. Değişik Çözücülerde Çözünürlük
    3.4.4. Hidrofilik Grubun, Lipofilik Gruba Oranı
    3.5. Gıda Teknolojisinde Önemli Yüzey Aktif Maddeler ve Kimyasal
    Yapılar
    3.5.1. Lesitin
    3.5.2. Mono- ve Digliseritler
    3.5.3. Süksinitli Monogliseritler
    3.5.4. Mono ve Digliseritlerin Diasetil Tartarik Asit Esterleri
    3.5.5. Sorbitan Esterler / Polisorbatlar
    3.5.6. Acyl Laktilatlar
    3.5.7. Sakaroz Esterler
    3.5.8. Fosfatlar
    3.5.9. Saponin
    3.5.10. Planta Emülgatör
    3.5.11. Yağ Asitleri ve Tuzları
    3.5.12. Yağ Alkolleri
    3.5.13. Gliserin Esterler
    3.6. Yüzey Aktif Maddelerin Özelliklerine Göre Değişen Kullanım Alanları
    3.6.1. Yüzey Aktif Maddelerin Dispers Sistemlerde Kullanımları
    3.6.1.1. Emülsiyonlar, Emülsiyon Tipleri ve Emülsiyon Kararlılığı
    3.6.2. Yüzey Aktif Maddelerin Maddeler Olarak Kullanılmaları
    3.6.2.1. Mumsu Yüzeylere Sahip Gıdaların Isıtılması
    3.6.2.2. Toz Halinde Gıdaların Islatılması
    3.6.3. Yüzey Aktif Maddelerin Koyulaştırıcı (Viskoziteyi Değiştirici)
    Olarak Kullanılmaları
    3.6.4. Yüzey Aktif Maddelerin Yağlayıcı Olarak Kullanılmaları
    3.6.5. Yüzey Aktif Maddelerin Bileşik Teşkil Edici Olarak
    ******************** Kullanılmaları****

    3.7. Yüzey Aktif Maddelerin Fırın Ürünlerinde Kullanılmaları ve
    ************ Fonksiyonları
    3.7.1. Un Komponentleri ile Emülsifierlerin İlişkileri
    3.7.1.1. Nişasta ile Emülsifierlerin İnteraksiyonu
    3.7.1.2. Un Proteinleri ile Emülsifierlerin İnteraksiyonları
    3.7.1.3. Un Lipitleri ile Emülsifierlerin İnteraksiyonları

    3.7.2. Ekmekçilikte Surfaktantların Etkileri
    3.7.2.1. Ekmek Yumuşatıcıları
    3.7.2.2. Hamur Kuvvetlendiricileri

    3.7.3. Surfaktantların Makarna Ürünlerinin Kalitesine Etkileri

    3.7.4. Kek Kalitesi Üzerine Emülgatörlerin Etkileri

    3.8. Dondurma Teknolojisinde Kullanılan Emülgatörler ve Etkileri
    3.8.1. Gliserin Esterleri
    3.8.2. Sorbital Esterleri
    3.8.3.**Yumurta Sarısı

    3.9. Şekerleme Teknolojisinde Kullanılan Emülgatörler ve Etkileri
    3.9.1. Lesitin

    3.10. Ülkemizde Kullanımına İzin Verilen Emülgatörler
    3.11. Emülgatörlerin Analizi
    3.12. Emülgatörlerle İlgili Yapılan Araştırmalar ve Sonuçları
    3.12.1. Emülgatörler Taksik midir?
    ******************3.12.2. Gıda İşletmelerindeki Sanitasyon Uygulamalarında
    Emülgatörlerin Rolü Nedir? ****

    4. YARARLANILAN KAYNAKLAR


    Şifre="www.forumfood.net" (sadece link ""lar yok )
          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 104.7 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 193 Kez





    sahdarms bunu beğendi.

  2. #2
    okhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    okhan çevrimdışı Üyelik tarihi: 22.02.2007 Son online zamanı: 12.05.2019

    Mesajları
    412
    Konuları
    214
    Eklentileri
    70
    Kredisi
    3530
    Harcanan
    Onursal Üye
    Kalan
    Onursal Üye
    Link ilk mesajdan yenilenmiştir...


  3. #3
    Eagleking06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Eagleking06 çevrimdışı Üyelik tarihi: 21.02.2007 Son online zamanı: 20.08.2014

    Mesajları
    1820
    Konuları
    201
    Eklentileri
    5
    Kredisi
    322
    Harcanan
    Onursal Üye
    Kalan
    Onursal Üye
    dosya eklenti haline getirlmiştir ilk mesajdan indirebilirsiniz


  4. #4
    şükrü çevrimdışı Üyelik tarihi: 09.06.2009 Son online zamanı: 17.06.2012

    Mesajları
    4
    Konuları
    0
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5
    lm hocam emülgatörler konum yardımcı olur musunuz *********@windowslive.com msn adresim


Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Gıda Endüstrisinde Kullanılan Tatlandırıcılar
    Şeker ve Şekerli Gıdalar forum içinde, yazan zafer339
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 04.05.2016, 10:00
  2. Süt Endüstrisinde Kullanılan Probiyotik Kültürler ve Sağlık Üzerine Etkileri
    Süt ve Süt Ürünleri forum içinde, yazan esra55_63
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 15.04.2015, 10:43
  3. Gıda Endüstrisinde Kullanılan Enzimler
    Fonksiyonel Gıdalar forum içinde, yazan eren_34
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 02.08.2013, 11:55
  4. Meyve Suyu Endüstrisinde Kullanılan Enzimler ve Özellikleri
    Alkollü ve Alkolsüz İçecekler forum içinde, yazan aokfb1907
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 08.05.2012, 19:00
  5. Gıda Endüstrisinde Kullanılan Yüksek Hidrostatik Basınç Sistemleri
    Makine, Alet ve Ekipmanlar forum içinde, yazan esraartan
    Yorum: 15
    Son Mesaj: 16.06.2007, 08:45

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed