1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    zafer339 çevrimdışı Üyelik tarihi: 04.09.2012 Son online zamanı: 06.04.2018

    Mesajları
    2
    Konuları
    1
    Eklentileri
    1
    Kredisi
    55
    Harcanan
    0
    Kalan
    55

    Standart Gıda Endüstrisinde Kullanılan Tatlandırıcılar

    : GIDA ENDÜSTRİSİNDE KULLANILAN TATLANDIRICILAR
    : Ppt
    : .......

    SICAKLIK VE YAĞ İÇERİĞİNİN İDEAL SAKKAROZ KONSANTRASYONU, TATLANDIRMA GÜCÜ VE FARKLI TATLANDIRICILARIN EŞDEĞER TATLILIKLARI ÜZERİNE ETKİSİ

    GİRİŞ


    -Obezite ve diğer hastalıkların artışı, sakkarozun her geçen gün artan aşırı tüketimi ile doğrudan ilişkilidir.
    -Buna bağlı olarak tüketici talepleri, düşük kalorili ve yüksek besin değeri olan ürünler yönünde artış göstermektedir.
    -Brezilya Diyetetik ve Özel Amaçlı Gıdalar Birliği ( ABIAD, 2011 )’ne göre, son 10 yılda diyet ürünlerinin Pazar payı yaklaşık %800 büyümüştür.
    -Büyüyen bu pazardaki talebi karşılamak için şirketler, sükroz ikamesi olarak alternatif tatlandırıcılar geliştirdiler.
    -Tatlandırıcılar, sükroz ile karşılaştırıldığında yüksek tatlandırma gücü ve düşük kalori içeriğine sahip maddelerdir.
    -Tatlandırma gücü, ürün ve onun karakteristiğine bağlı olarak değişkenlik gösterir.
    -Sükroz yerine tatlandırıcıların başarılı bir şekilde ikamesi, ideal sükroz konsantrasyonu değerlendirmesi ve eşdeğer tatlılık gibi duyusal çalışmalar gerektirmiştir.
    -JAR (Just-About-Right) skalası kullanılarak yapılan bir test, tüketicilerin duyusal ihtiyaçlarının karşılanmasında optimum miktarın saptanması için en sık kullanılan yöntemdir.
    -Bir diğer yöntem ise ‘ Magnitude Estimation Method ‘ olarak bilinen, sonuçların Steven’s Kanunu ile standardize edilmiş grafiksel gösterimini sunan yöntemdir.
    -Bu yöntem, eşdeğer tatlılığın saptanmasında kullanılan en yaygın yöntemlerden biridir.




          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 1.02 MB (Megabyte)
      İndirme Sayısı : 8 Kez





    Konu Çiğdem Coşkun tarafından (09.05.2016 Saat 11:43 ) değiştirilmiştir.

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Süt Endüstrisinde Kullanılan Probiyotik Kültürler ve Sağlık Üzerine Etkileri
    Süt ve Süt Ürünleri forum içinde, yazan esra55_63
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 15.04.2015, 10:43
  2. Gıda Endüstrisinde Kullanılan Enzimler
    Fonksiyonel Gıdalar forum içinde, yazan eren_34
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 02.08.2013, 11:55
  3. Meyve Suyu Endüstrisinde Kullanılan Enzimler ve Özellikleri
    Alkollü ve Alkolsüz İçecekler forum içinde, yazan aokfb1907
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 08.05.2012, 19:00
  4. Gıda Endüstrisinde Kullanılan Emülgatörler
    Tezler forum içinde, yazan okhan
    Yorum: 3
    Son Mesaj: 11.03.2010, 02:29
  5. Gıda Endüstrisinde Kullanılan Yüksek Hidrostatik Basınç Sistemleri
    Makine, Alet ve Ekipmanlar forum içinde, yazan esraartan
    Yorum: 15
    Son Mesaj: 16.06.2007, 08:45

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed