1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    dygyldz52 çevrimdışı Üyelik tarihi: 03.04.2017 Son online zamanı: 16.05.2019

    Mesajları
    1
    Konuları
    1
    Eklentileri
    1
    Kredisi
    55
    Harcanan
    49
    Kalan
    6

    Standart Gıda Endüstrisinde Meyve ve Sebze Atıklarının Değerlendirilmesi

    : Gıda Endüstrisinde Meyve ve Sebze Atıklarının Değerlendirilmesi
    : Ppt
    : .......

    GIDA ENDÜSTRİSİNDE MEYVE VE SEBZE ATIKLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ

    Meyve ve Sebze Atıkları


    Meyve ve sebze atıkları beslenme açısından önemli olan diyet lifi, antioksidanlar, pektin, elzem yağ asitleri, vitaminler gibi bir çok faydalı maddenin kayıplarına sebep olmaktadır. Meyve atıkları içerisinde üzüm çekirdeği ve kabuğu zengin antosiyanin ve diğer fenolik maddeler, elma posası polifenoller ve turunçgil posaları flavanoid ve fenolik asitler içerikleri nedeniyle çok önemli antioksidan kaynağıdırlar. Sözü edilen değerli bileşikler atıklarla birlikte doğrudan kullanılmasının yanı sıra, Süper Kritik Karbondioksit ekstraksiyonu gibi hassas tekniklerle ekstrakt edilmek suretiyle zenginleştirilerek de gıda sistemlerine eklenebilirler.

    Bu yöntemle, domates kabuğu ve posasından ekstrakt edilen likopen, ve baharatların uçucu yağları gıda sistemlerine ilave edilerek değerlendirilmişlerdir. Meyve ve sebze atıkları, antioksidanların yanı sıra çözünür diyet lifi olan pektin içeriği bakımından da zengindirler. Pektin preparatları genellikle turunçgil meyve kabuklarından veya elma posasından ekstrakte edilerek değerlendirilmektedir.


          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 3.48 MB (Megabyte)
      İndirme Sayısı : 17 Kez





    Konu Çiğdem Coşkun tarafından (09.12.2017 Saat 15:44 ) değiştirilmiştir.

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Gıda Sanayi Atıklarının Biyolojik Yöntemlerle Değerlendirilmesi
    Ders Ödev ve Raporları, Staj Raporları forum içinde, yazan ygmglcb
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 23.10.2013, 13:22
  2. Yağ atıklarının değerlendirilmesi
    Yemeklik Yağ Teknolojisi forum içinde, yazan bakanay
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 09.01.2009, 12:00
  3. şarap atıklarının değerlendirilmesi
    Alkollü ve Alkolsüz İçecekler forum içinde, yazan king buyer
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 24.12.2008, 18:47
  4. şarap atıklarının değerlendirilmesi
    Alkollü ve Alkolsüz İçecekler forum içinde, yazan Gülsel ŞEN
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 08.10.2007, 11:41
  5. Meyve Sebze Sanayiinde Atıkların Değerlendirilmesi
    Meyve, Sebze ve Türevleri forum içinde, yazan Gülsel ŞEN
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 08.10.2007, 10:48

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed