3 sonuçtan 1 ile 3 arası
  1. #1
    Gülsel ŞEN çevrimdışı Üyelik tarihi: 10.04.2007 Son online zamanı: 04.09.2013

    Mesajları
    3314
    Konuları
    890
    Eklentileri
    172
    Kredisi
    8614
    Harcanan
    Onursal Üye
    Kalan
    Onursal Üye

    Standart gıda muhafaza ilkeleri

    AÇIKLAMALAR ................iii
    GİRİŞ .....................................1
    ÖĞRENME FAALİYETİ–1 .....3
    1. GIDALARDA MİKROBİYAL FAALİYETLERİ KONTROL ALTINA ALMA.......3
    1.1. Gıdalarda Mikrobiyal Faaliyetler....3
    1.1.1. Amacı...............................3
    1.1.2. Temel İlkeler.....................3
    1.2. Kontaminasyonun Önlenmesi .....3
    UYGULAMA FAALİYETİ ..5
    ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME ..7
    ÖĞRENME FAALİYETİ–2 ......9
    2. MİKROORGANİZMALARI UZAKLAŞTIRMA ..9
    2.1. Amacı..................................9
    2.2. Mikroorganizmaları Gıdadan Uzaklaştırma Yöntemleri.....9
    2.2.1. Yıkama.............................9
    2.2.2. Kesme ve Ayıklama............11
    2.2.3. Santrifüjleme ......11
    2.2.4. Filtrasyon.........................11
    UYGULAMA FAALİYETİ ...13
    ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME ..16
    ÖĞRENME FAALİYETİ–3 .....19
    3. MİKROBİYAL AKTİVİTEYİ YAVAŞLATMA....19
    3.1. Gıda Katkı Maddeleri...............20
    3.1.1. Gıdalarda Katkı Maddelerinin Kullanımı ..20
    3.1.2. Sınıflandırılması ...25
    3.2. Soğukta Muhafaza .....34
    3.2.1. Soğutmanın Mikroorganizmalara Etkisi....34
    3.2.2. Soğukta Muhafaza Koşulları ....34
    3.3. Dondurarak Muhafaza...............37
    3.3.1 Ön İşlemler ..........38
    3.3.2. Yöntemleri ..38
    3.3.3 Dondurma İşleminin Mikroorganizmalar Üzerine Etkisi ..39
    3.4. Kurutma .......................40
    3.4.1. Yöntemleri ..........41
    3.4.2. Kurutmanın Gıdalar ve Mikroorganizmalar Üzerine Etkileri...41
    3.5. Kontrollü ve Modifiye Atmosferde Muhafaza....42
    3.5.1. Kontrollü Atmosferle Muhafaza (CA)....43
    3.5.2 Modifiye Atmosferde Muhafaza (MAP) ...43
    UYGULAMA FAALİYETİ ...45
    ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME ....48
    ÖĞRENME FAALİYETİ–4 ....52
    4. MİKROORGANİZMALARIN ÖLDÜRÜLMESİ ..52
    4.1. Isıl İşlemlerle Muhafaza...........52
    4.1.1 Isıl İşlemlerde Kullanılan Yöntemler ......53
    4.1.2. Isıl İşlemlerin Mikroorganizmalar Üzerine Etkisi ...61
    4.2 İyonize Radyasyon(Işınlama) ....61
    4.2.1. Gıdalarda İyonize Radyasyon (Işınlama) Kullanımı ....62
    4.2.2. Işınlama Dozajları...........66
    4.2.3 İyonize Radyasyonun Mikroorganizmalar Üzerine Etkisi....69
    UYGULAMA FAALİYETİ ...71
    ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME ...74
    MODÜL DEĞERLENDİRME ....78
    CEVAP ANAHTARLARI.........79
    KAYNAKÇA.......81

    Dosyanın şifresi:www.forumfood.net
          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 1.57 MB (Megabyte)
      İndirme Sayısı : 100 Kez






  2. #2
    baysalcet çevrimdışı Üyelik tarihi: 18.12.2008 Son online zamanı: 22.06.2010

    Mesajları
    1
    Konuları
    0
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5
    teşekkürler


  3. #3
    yavuz7779 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    yavuz7779 çevrimdışı Üyelik tarihi: 25.08.2008 Son online zamanı: 14.05.2021

    Mesajları
    69
    Konuları
    19
    Eklentileri
    8
    Kredisi
    427
    Harcanan
    35
    Kalan
    392
    megep moduller bölümünde bu konu mevcut teşekkürler..


Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Gıda Muhafaza İlkeleri
    Hijyen ve Sanitasyon forum içinde, yazan aydo87
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 30.05.2015, 22:03
  2. Et Ve Et Ürünlerinin; Soğukta Muhafaza Ve Dondurarak Muhafaza Yöntemleri
    Et ve Et Ürünleri forum içinde, yazan fenerbahceq
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 18.10.2013, 18:49
  3. Gıda Muhafaza Metotları
    Gıda Mikrobiyolojisi forum içinde, yazan pamuk kedim
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 08.05.2011, 14:18
  4. Gıda işleme ilkeleri animasyon anlatım
    Yabancı Siteler forum içinde, yazan yavuz7779
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 01.10.2009, 12:30
  5. CO2 İle Gıda Muhafaza Esasları
    Gıda Ambalaj ve Paketleme forum içinde, yazan engineer
    Yorum: 4
    Son Mesaj: 02.07.2007, 15:51

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed