1 sonuçtan 1 ile 1 arası
Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen headhunter

Konu: Gıda Mühendisliğine Giriş

  1. #1
    headhunter çevrimdışı Üyelik tarihi: 12.04.2012 Son online zamanı: 24.11.2015

    Mesajları
    1
    Konuları
    1
    Eklentileri
    1
    Kredisi
    55
    Harcanan
    0
    Kalan
    55

    Standart Gıda Mühendisliğine Giriş

    : Gıda Mühendisliğine Giriş
    : Pdf
    : Prof. Dr. Abdulkadir Hurşit

    Bilimsel ve mühendislik bilgiler yardımı ile gıdaların üretimini, işlenmesini, paketlenmesini, dağıtılmasını ve hazırlanmasını sağlayan ve gıdalardan yararlanmayı sağlayan bilim dalıdır.
    Gıda teknolojisi temelde üretim Fazlalığına dayalı bir teknolojidir.
    Gıda Teknolojisinin Amacı:
    1. Besinlerin saklanması ve taşınmasını kolaylaştırma
    2. Besinlerin bulunmadığı mevsim ve yörelerde bulundurmak
    3. Besinlerin lezzet ve görünümünü iyileştirmek
    4. Besinleri yenilebilir durma getirmek ( yağ, Şeker gibi..)
    5. Besinlerin çeşitlerinin arttırarak tüketiciye sunmak
    6. Besinleri karışımlar haline getirerek besin değeri açısından eksikliğini tamamlamak.

    Gıda teknolojisi temelde araştırma, işleme ve geliştirme alanlarında aşağıdakileri kapsar:
    1. İşleme tekniği ve ekipmanları konularında karşılaşılan sorunlara çözüm üretmek
    2. Üretimde kullanılan hammadde seçimi ve hammadde oluşturabilecek değişimleri anlamak
    3. İşleme sırasında meydana gelen bileşim değişimini açıklamak ve bu değişimleri kontrol altında tutmak
    4. İşlemeden kaynaklanan kayıpları en düşük düzeye indirmek

    Gıda teknolojisi aşağıdaki dallarda işleme, araştırma ve geliştirme yapmaktadır:
    1. Hububat teknolojisi
    2. Sebze teknolojisi
    3. Meyve teknolojisi
    4. Et teknolojisi
    5. Süt ürünleri teknolojisi
    6. Yağ teknolojisi
    7. Fermente ürünler teknolojisi
    8. Kuru yemiş teknolojisi
    9. Kanatlı et ve yumurta teknolojisi
    10. Balık ve kabuklu deniz ürünleri teknolojisi
    11. Ekmek ve fırın ürünleri teknolojisi
    12. Pasta ve kek teknolojisi
    13. Şeker ve tatlı teknolojisi
    14. Çikolata ve kakao teknolojisi
    15. Kahve ve çay teknolojisi
    16. Şarap, bira ve alkollü içkiler teknolojisi
    17. Gazlı içecekler teknolojisi
    18. Hazır yemek teknolojisi
    19. Aroma ve katkı maddeleri teknolojisi

          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 1.62 MB (Megabyte)
      İndirme Sayısı : 60 Kez





    Konu Sinan COSKUN tarafından (02.10.2012 Saat 10:28 ) değiştirilmiştir.
    yavuz7779 bunu beğendi.

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Gıda Biyokimyası Giriş
    Gıda Kimyası forum içinde, yazan gazeteibrahim
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 21.03.2015, 15:23
  2. Gıda işletmerinde ziyaretçi giriş formu
    Kalite Sistemleri Üzerine Destek forum içinde, yazan hacer bahar
    Yorum: 5
    Son Mesaj: 10.03.2015, 11:26
  3. Gıda Giriş Kontrolü
    Hazır Yemekcilik - Catering forum içinde, yazan mildan
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 30.12.2014, 19:30
  4. Gıda Sağlığına Giriş Kılavuzu..
    Hijyen ve Sanitasyon forum içinde, yazan cyclopssy
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 24.07.2009, 10:55
  5. Kimya Mühendisliğine Genel Bakış
    Temel Kavram ve Bilgiler forum içinde, yazan Sinan COSKUN
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 08.02.2007, 16:23

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed