NUTRICON 2014 Konferansı, Üsküp'te gerçekleşti. Farklı ülkelerden yaklaşık 150 gıda güvenliği ve gıda sağlığı uzmanının katılımıyla gerçekleşen konfrensta "gıda güvenliği" ve "gıda sağlığı" konuları masaya yatırıldı.


NUTRICON 2014 Konferansı, Üsküp'te gerçekleşti. Farklı ülkelerden yaklaşık 150 gıda güvenliği ve gıda sağlığı uzmanının katılımıyla gerçekleşen konfrensta "gıda güvenliği" ve "gıda sağlığı" konuları masaya yatırıldı.

Avrupa Hijyenik Mühendislik ve Tasarım Grubu (EHEDG), Avrupa Kimya ve Moleküler Bilimler Birliği (EuCheMS) ve Küresel Sağlık Girişimi (GHİ) tarafından düzenlenen konferansa farklı ülkelerden yaklaşık 150 gıda güvenliği ve gıda sağlığı uzmanı katıldı.

Konferansın organizatörlerinden Vladimir Kakurinov, konferansın amacının gıda sağlığı ve gıda güvenliğiyle ilgili çalışmalar yapan tüm tarafların bir araya gelerek, ellerindeki bilimsel verileri paylaşmak olduğunu söyledi. Kakurinov, bu vesileyle bölgede ilk kez farklı alanlarda uzman isimlerin çalışmalarını sunabileceğini belirterek, uzmanlar arasında işbirliği olmadıkça, gıda alanında yeniliklerin olmayacağını ifade etti.

Konferansa katılan Ordu Üniversite Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Karadeniz de gıda ve suyun öneminin her geçen gün daha fazla hissedildiğini, bu alanda önlem alınması gerektiğini açıklayarak, sanayi alanında gelişmiş ülkelerin tarım alanında da gelişmiş olduklarına işaret ederek tarımsal anlamda daha iyi beslenen insanların daha iyi projeler ürettiklerini kaydetti.

Karadeniz, Türkiye'de de tarımsal anlamda gelişmeler olduğunu belirterek, yeni meyve türlerinin oluşturulması, ortaya koyulması ve daha verimli ıslah çeşitleriyle üretime devam edilmesi alanında çalışmaların bulunduğunu ekledi.