1 sonuçtan 1 ile 1 arası
Ağaç Şeklinde Aç2Beğeni
  • 2 gönderen ygmglcb

Konu: Gıda Sanayi Atıklarının Biyolojik Yöntemlerle Değerlendirilmesi

  1. #1
    ygmglcb çevrimdışı Üyelik tarihi: 21.10.2013 Son online zamanı: 11.10.2017

    Mesajları
    5
    Konuları
    5
    Eklentileri
    5
    Kredisi
    255
    Harcanan
    0
    Kalan
    255

    Standart Gıda Sanayi Atıklarının Biyolojik Yöntemlerle Değerlendirilmesi

    : Gıda Sanayi Atıklarının Biyolojik Yöntemlerle Değerlendirilmesi [/TD][/TR]
    : Docx [/TD][/TR]
    : - [/TD][/TR]



    1985-90 yılları arasında dünyanın endüstriyel ekonomiye geçmesiyle beraber hızlı bir şekilde artan üretim miktarıyla beraber endüstriyel atıklarda da büyük ölçüde artış olmuştur (1).

    Gıda fabrikalarında, işleme sonucu büyük miktarlarda gıda atıkları oluşmakta ve bunların bir çoğu anında imha edilmekte veya daha düşük teknolojiler kullanılarak ekonomik değeri az olan ürünlere (hayvan yemi, gübre, vb.) dönüştürülmektedir (2).

    Araştırma sonuçlarına göre, Türkiye’de 24.000 dolaylarında gıda işletmesi bulunmaktadır. Gıda işletmelerinin % 56’sını un ve unlu mamuller, % 18’ini süt ve süt mamulleri, % 12’sini meyve- sebze işleme, % 4’ünü bitkisel yağ ve margarin, % 3’ü şekerli mamuller, % 2.5’i et mamulleri ve % 4.5’lik kısmını ise alkolsüz içecekler, su ürünleri ve diğer gıda üretimi yapan işletmeler oluşturmaktadır. Türkiye’de gıda işletmelerinden kaynaklanan atıkların türleri gelişmiş ülkelerdeki atık türlerinden farklı değildir. Türkiye’de gıda sanayi atıkları diğer sanayi atıklarının % 20’sini, gıda sanayi atık suları ise diğer sanayilerin % 9’unu oluşturmaktadır (1).

    Gıda işleme sırasında ortaya çıkan atıkların etkili bir şekilde değerlendirilmesi, yalnız çevre kirliliğinin önlenmesi açısından değil, katma değer yaratılması ve ürünlerin çeşitlendirilmesi gibi açılardan da önemlidir. Dünyada artan nüfus ile birlikte gıda işleyen fabrikaların sayısının da artması gıda atık miktarlarının ve buna paralel olarak atık problemlerinin de oluşmasına neden olmaktadır. Bu yüzden atıkların toplanması ve yeni ürünlerin üretilmesinde kullanılması hem insan sağlığı hem çevre kirliliği hem de ülke ekonomisi açısından önem arz etmektedir (2).

    Devamı...

    :
          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 273.6 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 15 Kez





    Konu Nuran AYDEMİR tarafından (04.11.2013 Saat 10:30 ) değiştirilmiştir.
    sahdarms ve yavuz7779 bunu beğendiler.

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Gıda Endüstrisinde Meyve ve Sebze Atıklarının Değerlendirilmesi
    Ders Ödev ve Raporları, Staj Raporları forum içinde, yazan dygyldz52
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 06.12.2017, 19:31
  2. Gıda Sanayi Artıklarının Değerlendirilmesi
    Forum Sitemizi Kullanım Hakkında Destek forum içinde, yazan mnkm0284
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 18.10.2015, 15:54
  3. Gıda Sanayii Atıklarının Biyoteknolojik Yöntemlerle Degerlendirilmesi
    Çevre Kimyası forum içinde, yazan sibernetikaa
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 14.03.2012, 11:13
  4. Zeytin Atıklarının Değerlendirilmesi
    Yemeklik Yağ Teknolojisi forum içinde, yazan isa1234
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 03.12.2010, 19:46
  5. Yağ atıklarının değerlendirilmesi
    Yemeklik Yağ Teknolojisi forum içinde, yazan bakanay
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 09.01.2009, 12:00

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed