1 sonuçtan 1 ile 1 arası
Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen sibernetikaa

Konu: Gıda Sanayii Atıklarının Biyoteknolojik Yöntemlerle Degerlendirilmesi

  1. #1
    sibernetikaa çevrimdışı Üyelik tarihi: 12.03.2012 Son online zamanı: 13.04.2012

    Mesajları
    1
    Konuları
    1
    Eklentileri
    1
    Kredisi
    55
    Harcanan
    0
    Kalan
    55

    Standart Gıda Sanayii Atıklarının Biyoteknolojik Yöntemlerle Degerlendirilmesi

    : Gıda Sanayii Atıklarının Biyoteknolojik Yöntemlerle Degerlendirilmesi
    : Pdf
    : Aysun Sener*, M. Ümit Ünal

    Gıda endüstrisinde üretim, hazırlama ve tüketim sırasında çok miktarda katı ve sıvı atık üretilir. Bu atıklar direkt olarak çevreye verildiginde çevre kirliligine ve degerli biyokütle ve besinlerin kaybına neden olmaktadır. Ekonomik ve çevresel baskılar nedeni ile yeni materyallerin ve enerjinin idareli kullanılması ve atıkların geri kazanma, biyodönüsüm ve degerli ögelerden yararlanma gibi yöntemlerle islenmesi ve muamele edilmesi önem kazanmaktadır.

    Anahtar Kelimeler: Gıda sanayii, Atık, Çevre, Biyodönüsüm

    Giriş

    1985-90 yılları arasında baslayan endüstriyel ekonomiye geçis dönemi nedeniyle, hızlı bir sekilde artan üretim miktar ve çesitliligine parelel olarak endüstriyel atıklarda da büyük ölçüde artıs görülmüstür. Yeni kurulan sanayii tesislerinin çogunlugunun büyük sehirler civarında olması, bu yörelerde ortaya çıkan kentlesme sorunlarının yanısıra önemli çevre sorunlarını da ortaya çıkarmıstır (1).

    Arastırma sonuçlarına göre 2004 yılında Türkiye’de 17,5 milyon ton katı atık ve 638 milyon m3 atık su yaratılmıstır. Yaratılan toplam katı atıgın %45'i satılmıs veya hibe edilmis, %8'i tesis bünyesinde geri kazanılmıs ve %47'si ise bertaraf edilmistir. Yaratılan toplam atık suyun % 36’sı arıtılarak, %64’ü ise arıtılmadan alıcı ortamlara desarj edilmistir. Toplam yaratılan katı atıgın 1,2 milyon tonunun tehlikeli atık niteliginde oldugu tesbit edilmistir (2).

          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 56.9 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 23 Kez





    Konu Sinan COSKUN tarafından (14.03.2012 Saat 13:39 ) değiştirilmiştir.
    ncyktl bunu beğendi.

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Gıda Sanayi Atıklarının Biyolojik Yöntemlerle Değerlendirilmesi
    Ders Ödev ve Raporları, Staj Raporları forum içinde, yazan ygmglcb
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 23.10.2013, 13:22
  2. Türkiye’nin Gıda Sektöründeki Biyoteknolojik Durumu Ve Gelişmeleri
    Ders Ödev ve Raporları, Staj Raporları forum içinde, yazan selim84
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 15.04.2009, 11:43
  3. biyoteknolojik yöntemlerle peynir mayası üretimi
    Süt ve Süt Ürünleri forum içinde, yazan omerhattab
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 24.02.2008, 21:14
  4. UV ve Gıda Sanayii
    Tezler forum içinde, yazan goncuali
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 10.11.2007, 00:01
  5. Gıda Sanayii Alarm Veriyor
    Genel forum içinde, yazan Figen YÜCE
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 17.10.2007, 11:01

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed