1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    haytav çevrimdışı Üyelik tarihi: 19.05.2009 Son online zamanı: 29.05.2009

    Mesajları
    13
    Konuları
    12
    Eklentileri
    10
    Kredisi
    505
    Harcanan
    0
    Kalan
    505

    Standart Gıda sanayiinde kullanılan ısıl işlemler ve donatımları

    Gıda sanayiinde kullanılan ısıl işlemler ve donatımları

    GİRİŞ
    Gıdaların bozulmasına neden olabilecek mikroorganizmaları ısı etkisiyle inaktive etmek suretiyle, gıdalara sürekli bir dayanıklılık kazandırma işlemine “ısı uygulayarak muhafaza” yöntemi denir. Bu amaçla uygulanan ısıtmaya ise “ısıl işlem” denir. Haşlama, pişirme, kızartma ve benzer işlemlerde de ısıdan yararlanılmaktadır. Ancak bunlarda amaç, mikroorganizmaları öldürerek gıdaları dayanıklı hale getirmeye yönelik değildir. Bu nedenle bunların “ısıl işlem” olarak tanımlanması yanlıştır.
    Geleneksel “ısıl işlem” uygulamasında; gıda hermetik kapatılabilen bir ambalaja doldurulduktan sonra önceden belirlenmiş bir sıcaklıkta ve sürede ısıtılmakta ve sonra soğutulmaktadır. Meyve, sebze, et, hazır yemekler vb. ile salça ve meyve suyu gibi gıdalar, kutu kavanoz ve şişe gibi ambalajlara doldurulup hermetik olarak kapatıldıktan sonra ısıl işleme dayanıklı hale getirilmektedirler. Bu şekilde ısı uygulamasıyla kap içerisindeki gıdada bulunan ve bozulmaya neden olabilen mikroorganizmalarla, sağlık için tehlike yaratan mikroorganizmalar öldürülür. Bu işlem sırasında ayrıca gıdada bulunan ve zamanla bazı bozulma ve değişmelere neden olabilen enzimler de inaktive olmaktadırlar. Kabın hermetik nitelikte kapatılmış olması nedeniyle, yeniden bir mikroorganizma bulaşması söz konusu olamayacağından, ambalaj içindeki gıda mikrobiyolojik açıdan sınırsız süre dayanıklılık kazanmış bulunmaktadır.


    Devamı…

    Dosya Türü: doc
    Şifre: www.forumfood.net
          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 7.25 MB (Megabyte)
      İndirme Sayısı : 77 Kez
          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 6.25 MB (Megabyte)
      İndirme Sayısı : 56 Kez






Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Yorum: 0
    Son Mesaj: 07.10.2012, 20:28
  2. Gıda Sanayiinde Kullanılan Presler
    Makine, Alet ve Ekipmanlar forum içinde, yazan ewin3
    Yorum: 4
    Son Mesaj: 17.12.2011, 15:03
  3. Gıda sanayiinde kullanılan vanalar ile ilgili bilgi
    Makine, Alet ve Ekipmanlar forum içinde, yazan orhanvegs
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 18.05.2010, 23:36
  4. ısıl işlemler konusunda yardım talebi
    Ürün ve Üretim Konusunda Destek forum içinde, yazan YEŞİLİM
    Yorum: 3
    Son Mesaj: 05.11.2008, 20:25
  5. gıda sanayiinde kullanılan pompalar hakkında bilgi...
    Ürün ve Üretim Konusunda Destek forum içinde, yazan ilbey
    Yorum: 7
    Son Mesaj: 05.08.2008, 20:56

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed