4 sonuçtan 1 ile 4 arası
Ağaç Şeklinde Aç3Beğeni
  • 1 gönderen nimfi
  • 1 gönderen hi_axy07
  • 1 gönderen pkz06

Konu: Gıda teknikerliği köreliyor mu?

  1. #1
    Yeni Üye nimfi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    26 Oct 08
    Yaş
    33

    Mesajları
    82
    Konuları
    12
    Eklentileri
    6
    Kredisi
    305
    Harcanan
    0
    Kalan
    305

    Question Gıda teknikerliği köreliyor mu?

    Arkadaşlar benim aklıma bir kaç şey takılıyor. Ben 2010 mezunu gıda teknikeriyim. Stajımın dışında (stajda da pek teknikerlik yaptığım söylenemez) gıda sektörüyle uzaktan yakından alakalı bir sektörde çalışmadım. 1 senedir çok farklı bir alanda çalışmaktayım. Dolayısıyla her ne kadar takip etmeye çalıştıysam da ister istemez gıda sektöründen uzak kaldım.

    Sorumlu yöneticilik yapabiliyorduk o elimizden alındı diye bilgi edindim. Çoğu firma gıda mühendislerine neredeyse tekniker maaşı vermeye başlamış. Hal böyle olunca da tekniker yerine mühendisler tercih ediliyor sanırım. Teknikerler ara elemandan ziyade yarı vasıflı bazı firmalarda ise vasıfsız işçi konumuna düşmüş. Ne kadarı doğrudur bunların? Gerçekten gıda teknikerliği bu kadar körelmeye başladı mı? (köreldi mi?) Teknikerler için yöneticilik, denetmenlik gibi hem keindimizi geliştirmek hem de mesleğimizi idame ettirmek için yapabileceğimiz birşeyler yok mudur?

    Bilgilendirirseniz sevinirim canlar.

    Tomris Katun bunu beğendi.

    •    Alt 06-02-2007'den beri

      Advertising

      advertising
      Mesajları
      1
      Konuları
      0
      Eklentileri
      0

        
       

  2. #2
    Yüksek Lisans Üye hi_axy07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    28 Sep 08

    Mesajları
    572
    Konuları
    104
    Eklentileri
    21
    Kredisi
    1101
    Harcanan
    0
    Kalan
    1101

    Standart Cevap: Gıda teknikerliği köreliyor mu?

    Slm;

    Ben kendi sektörümden örnek vereyim(Sektörüm Turizm)
    Etrafımda bir çok gıda teknikeri arkadaşım var. bazıları gıda mühendislerinden bile daha iyi koşullarda çalışıyor. ama bazılarıda sadece mutfaklarda Aşçıbaşı sekreterliği yapıyor.
    Bu iş bulma ve çalışma şartları, biraz klasik bir tabir olacak ama, tamamen kişinin kendisiyle ; ha birde ŞANS la alakalı..
    İlk başlangıçta şansın varsa, hangi meslek olursa olsun ileride başarılı olunuyor.
    nimfi bunu beğendi.

  3. #3
    Yeni Üye nimfi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    26 Oct 08
    Yaş
    33

    Mesajları
    82
    Konuları
    12
    Eklentileri
    6
    Kredisi
    305
    Harcanan
    0
    Kalan
    305

    Standart Cevap: Gıda teknikerliği köreliyor mu?

    Okulda okumak gibi olmuyor ne yazık ki işte başarılı olmak. Yetiştirilmek üzere alınan yeni mezun teknikerler genelde satış, servis, telefon bakma vs görevlere veriliyor; haklısınız. Benim kafama takılan şey gerçekten buralarda bu koşullarda başlandığında gıda ile ilgili kendi sektörümüzde bir işe girmeye kalktığımızda tecrübemiz var diyebilecek miyiz? Üretim bilmiyoruz kontrol bilmiyoruz aslında :|

  4. #4
    Yeni Üye pkz06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    18 Jun 12
    Yaş
    31

    Mesajları
    18
    Konuları
    10
    Eklentileri
    3
    Kredisi
    155
    Harcanan
    0
    Kalan
    155

    Standart Cevap: Gıda teknikerliği köreliyor mu?

    bende yeni başladım kariyerime. 2.sınıf işletmelerde mümkün olduğunca çalışmaya tecrübe edinmeye bakın.
    nimfi bunu beğendi.
    ALLONS-Y FOOD TECNHNICIAN

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Gıda Teknikerliği ile ilgili bilgi ricası
    Ürün ve Üretim Konusunda Destek forum içinde, yazan b.gokgoz
    Yorum: 2
    Son Mesaj: 20-09-2007, 06:50

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed