gıda teknisyenlerinin sorumlu müdür olarak görevleri
1)mutfak ve yemekhane hizmetlerinin düzenli ve verimli bir şekilde yürütülmesinde diyetisyen ile birlikte çalışır ve ona yardımcı olur
2)yemek tariflerinin standartlaştırılmasında diyetisyen ile birlikte çalışır
3)mutfağın temizlik ve düzeni, mutfak personelinin sağlıklı olması, yiiyeceklerin sağlık şartlarına uygun olarak saklanmasını sağlar ve denetler
4) mutfak personeline diyetisyen ile birlikte iç hizmet eğitimi yaptırır
5)kuruluşlarda yemek servisinin düzenli bir şekilde işlenmesini , yemek yenilen yerlerin ve yemek kaplarının modern yöntemlerle temizlenmesini denetler
6)mutfakta yiyeceklerin hazırlanması ve pişirilmesi ile ilgili araç ve gereçlerin bakım ve onarımını yaptırır
7)planlanan yemek listeleri ve satın alma ilkelerine göre günlük iaşe çizelgelerinin hazırlanmasını ve yiyeceklerin sipariş edilmesini denetler