1 sonuçtan 1 ile 1 arası
Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen alperbute

Konu: Gıda Üretiminde İmalat Alanı Dizaynı

  1. #1
    alperbute çevrimdışı Üyelik tarihi: 23.08.2012 Son online zamanı: 17.02.2015

    Mesajları
    1
    Konuları
    1
    Eklentileri
    1
    Kredisi
    55
    Harcanan
    0
    Kalan
    55

    Standart Gıda Üretiminde İmalat Alanı Dizaynı

    : Gıda Üretiminde İmalat Alanı Dizaynı [/TD][/TR]
    : Doc [/TD][/TR]
    : Muhittin Yılmaz [/TD][/TR]

    Gıda Üretiminde İmalat Alanı Dizaynı
    Üretim alanında imalat ekipmanları yerleştirilirken, kontrol ve temizlik yapılmasına izin verecek boşluklar bırakılmalıdır. Makineler yerleştirilirken, bütün bağlantı yerleri açıklık kalmayacak şekilde kapatılmalıdır. Makinelerin yerleştirildiği zemin temizlik operasyonu açısından ulaşılabilir durumda olmalıdır ya da tamamiyle kapatılmalıdır. Ekipmanın tavan, taban, duvar gibi bölümlerden geçtiği durumlarda, ekipman ve duvar arasında, temizlik yapılabilmesi için yeterli boşluklar sağlanmalıdır ya da makine hiç boşluk kalmayacak şekilde duvara monte edilmelidir. Yardımcı ekipman, temizliği kolaylaştıracak şekilde, sökülebilir ve tekrar monte edilebilir olmalıdır. İmalat tabanı, sert, pürüzsüz, kolay temizlenebilen ve emici olmayan malzemeyle kaplanmalıdır. Yalıtım için, emici olmayan malzeme kullanılmalıdır. Bu yüzeyler ulaşılabilir olmalıdır. Ürünler depolanırken, yer ile en az 100 mm mesafe olacak şekilde paletler üzerinde istifleme yapılmalıdır. Üretim alanı dışına açılan kapı ve pencereler, dışarıdan herhangi bir bulaşmayı engelleyecek şekilde yalıtılmış olmalıdır. Yıkama odalarında yeterli havalandırma sağlanmalıdır. Ürünlerle doğrudan temas eden su ve su buharı, içilebilir nitelikte olmalıdır. Sıvı malzemeler için kullanılan borular, valfler ve bağlantı yerleri: Bu kısımlar için ya 'yerinde temizlik' programları uygulanmalı, ya da kolayca sökülüp takılabilen sistemler kullanılmalıdır.
    .
    .
    .
    :
          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 6.2 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 28 Kez





    Konu Nuran AYDEMİR tarafından (23.08.2012 Saat 13:10 ) değiştirilmiştir.
    yusufcukur bunu beğendi.

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. 3 Mücadele Alanı: Gıda, Su ve Enerji
    Türkiye forum içinde, yazan Sinan COSKUN
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 18.07.2013, 14:17
  2. gıda üretim alanı depolama kuralları
    Kalite Kontrol ve Depolama forum içinde, yazan beste
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 01.11.2012, 15:57
  3. Yorum: 0
    Son Mesaj: 29.12.2011, 20:24
  4. Gıda mühendislerine istihdam alanı
    Genel forum içinde, yazan omerhattab
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 16.11.2008, 17:37
  5. gıda teknolojisi alanı
    Adım Adım Gıdacı Olmak forum içinde, yazan Gülsel ŞEN
    Yorum: 3
    Son Mesaj: 13.02.2008, 07:17

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed