Birleşmiş Milletler?e bağlı Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), baklagillerin Sürdürülebilir Gelişim Hedefleri ve gıda güvencesi açısından önemli olduğuna dikkat çekti.

FAO Genel Müdür Yardımcısı Maria Helena Semedo, Roma?da düzenlenen Küresel Diyalog?ta konuştu. Semedo, tüketicilerin halen mercimek, bezelye ve fasulye gibi baklagillerin faydalarını tam olarak bilmediğini ifade etti.

Etkinlik, uluslararası paydaşlara yıllık faaliyetleri gözden geçirme fırsatı ve mercimek ve fasulyelerin besleyici, çevresel ve ekonomik faydaların değerlendirilebileceği bir platform sağladı.

Kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olan Küresel Baklagil Konfederasyonu (GPC), baklagillerin lif, protein ve demir ve potasyum gibi mineralleri sağladığını vurguladı.

2016 yılında, baklagillerin gıda sistemlerindeki rolünü vurgulamak için Uluslararası Baklagiller Yılı çerçevesinde birçok girişim düzenlendi. Ancak Semedo, halen yapılacak çok şey olduğu görüşünde.

[ucluhaber]