1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    19 Feb 13

    Mesajları
    2
    Konuları
    1
    Eklentileri
    1
    Kredisi
    55
    Harcanan
    0
    Kalan
    55

    Standart Gıdalarda Askorbik Asit Tayini Analiz Föyü

    : Gıdalarda Askorbik Asit Tayini Analiz Föyü
    : Doc
    : Gıda Müh. Betül ERGEN SOYDEMİR

    Askorbik asit (C vitamini) bir antiskorbit faktörüdür. Eksikliğinde kılcal damar çeperlerinde zayıflama, dişi eti kanamaları, dişlerin gevşemesi ve eklem hastalıkları görülür. Ayrıca vücudun birçok hastalığa karşı direncini arttırır. Askorbik asit kuvvetli bir indirgeyici ajandır. Vücutta antioksidan olarak hareket eder. Kollajen oluşumunda, yaşlanmaya ve kansere karşı önemli rol oynar. Yetişkin bir kişinin günlük askorbik asit ihtiyacı 35-40 mg kadardır.

    Askorbik asit, bitkisel kökenli gıdaların içerdiği temel bir vitamindir. Pek çok bitki ve hayvan, askorbik asidi sentezleyebilir. Fakat bazı hayvan ve insanlar esansiyel c vitaminini dışarıdan almak zorundadırlar. En zengin askorbik asit kaynakları; turunçgiller, domates, kırmızı ve yeşil biber, çilek, lahana ve patatestir.

    Askorbik asit, oksidasyon ile ve ayrıca özellikle yüksek sıcaklıklarda çok kolay parçalanır. Gıdaların işlenmesi, depolanması ve pişirilmesi sırasında en kolay kaybolan vitamindir. Bu nedenle gıdalarda uygulanan birçok işlemin olumsuz etkilerinin belirlenmesinde askorbik asitteki kayıp miktarı, bir ölçüt olarak kullanılmaktadır.


    :
          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 18,0 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 30 Kez

    Konu Sinan COSKUN tarafından (23-02-2013 Saat 23:23 ) değiştirilmiştir.

    •    Alt 06-02-2007'den beri

      Advertising

      advertising
      Mesajları
      1
      Konuları
      0
      Eklentileri
      0

        
       

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Et Renginde Stabilizör Olarak Askorbik Asit
    Et ve Et Ürünleri forum içinde, yazan mutlu_rmzn
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 18-12-2010, 20:11
  2. Askorbik asit ve ekmek
    Un ve Unlu Mamüller forum içinde, yazan tathli
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 11-09-2009, 14:19
  3. askorbik asit tayini
    Kimyasal Analizler forum içinde, yazan cigdem25
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 14-11-2008, 01:45
  4. Askorbik asit
    Kimyasal Analizler forum içinde, yazan pımpı
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 03-05-2008, 00:02
  5. Askorbik Asit Yöntemi ile Fosforik Asit (Fosfor) Tayini
    Kimyasal Analizler forum içinde, yazan turkoloji
    Yorum: 13
    Son Mesaj: 15-06-2007, 10:45

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed