1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    utar çevrimdışı Üyelik tarihi: 03.07.2012 Son online zamanı: 30.07.2018

    Mesajları
    3
    Konuları
    2
    Eklentileri
    2
    Kredisi
    105
    Harcanan
    2
    Kalan
    103

    Standart Gıdalarda Bulunan bir Laktik Asit Bakterisi: Weissella

    : Gıdalarda Bulunan bir Laktik Asit Bakterisi: Weissella
    : Pdf
    : Hasan Tangüler, Hüseyin Erten

    Laktik asit bakterileri gıda teknolojisinde çok önemli bir role sahiptir. Bunlar özellikle yogurt, kefir, kımız gibi fermente süt ürünleri, sauerkraut, salatalık tursusu ve salamura yesil zeytin gibi fermente bitkisel ürünler, ekmek, boza, tarhana ve ogi gibi tahıl ürünleri ve bunun yanında sarap, sucuk, balık sosu gibi pek çok gıdanın olgunlastırılması, üretimi ve dayanıklılıgının saglanmasında kullanılırlar. Son yıllarda bu ürünlerden ilk olarak yunan fermente sucugundan izole edilen bir laktik asit bakterisinin Leuconostoc'a benzer fakat yapılan çalısmalar sonucunda bu bakteriden genetik yapıdaki farklılıklar nedeniyle ayrı oldugu belirlenmis ve bu bakteri cinsine Weissella adı verilmistir. Weissella cinsine ait bakteri türleri taze sebzeler, et ürünleri, seker kamısı, çig süt gibi pek çok gıdadan da izole edilmistir. Günümüze kadar Weissella cinsine ait 13 tane tür belirlenmistir. Weissella cinsine ait bakteriler Gram (+), hareketsiz, spor olusturmayan, katalaz (-) ve fermentatiftirler.

    Anahtar sözcükler: Laktik asit bakterisi, Weissella, Weissella cinsine ait türler

          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 57.3 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 17 Kez





    Konu Sinan COSKUN tarafından (06.07.2012 Saat 13:45 ) değiştirilmiştir.

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Eritme tipi kaşarda laktik asit bakterisi kaynaklı gözeneklenme ve şişme problemi
    Ürün ve Üretim Konusunda Destek forum içinde, yazan aslıoran
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 04.09.2016, 10:54
  2. laktik asit bakterileri
    e-Kitaplar forum içinde, yazan esraartan
    Yorum: 15
    Son Mesaj: 09.05.2013, 17:25
  3. Beyaz Peynirden İzole Edilen Laktik Asit Bakterilerinin Asit Oluşturma...
    Süt ve Süt Ürünleri forum içinde, yazan tunasert
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 04.04.2010, 21:47
  4. Laktik Asit Üretimi
    Özel ve Hazır Gıdalar forum içinde, yazan akdeniz
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 05.12.2009, 20:37
  5. Laktik asit bakterileri
    Gıda Mikrobiyolojisi forum içinde, yazan Gluten
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 11.04.2008, 13:26

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed