1 sonuçtan 1 ile 1 arası
Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen 001

Konu: Gıdalarda Ham Protein Tayini (MEGEP)

  1. #1
    001 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    001
    001 çevrimdışı Üyelik tarihi: 05.06.2009 Son online zamanı: 25.02.2021

    Mesajları
    337
    Konuları
    94
    Eklentileri
    60
    Kredisi
    3068
    Harcanan
    Onursal Üye
    Kalan
    Onursal Üye

    Standart Gıdalarda Ham Protein Tayini (MEGEP)


    AÇIKLAMALAR .................................................. .................................................. ....ii
    GİRİŞ .................................................. .................................................. .......................1
    ÖĞRENME FAALİYETİ-1................................................. ........................................3
    1. PROTEİN TAYİNİ .................................................. ................................................3
    1.1. Genel Bilgi .................................................. .................................................. ....3
    1.2. Gıda Maddelerinde Protein Tayin Yöntemleri........................................ ..........5
    1.2.1.Kantitatif Yöntemler .................................................. .................................5
    1.2.2. Gıda Maddesindeki Toplam Organik Azotun Tayin Edilmesine Dayalı
    Yöntemler......................................... .................................................. ..................5
    1.2.3.Kolorimetrik Esaslara Dayalı Yöntemler......................................... ...........6
    1.2.4. Formol Titrasyonu Yöntemi........................................... ............................7
    1.2.5. Direkt Destilasyon Yöntemi........................................... ............................8
    1.2.6. Diğer Yöntemler......................................... ................................................8
    1.3. Kjeldahl Yöntemi İle Ham Protein Tayini .................................................. ......8
    1.3.1. Kjeldahl Yöntemi İle Protein Tayininin İlkesi...........................................8
    1.3.2.Kjeldahl Yöntemi Uygulanmasında Dikkat Edilecek Noktalar; ...............12
    1.3.3. Analiz İçin Gıda Maddelerini Hazırlama .................................................1 3
    1.3.4. Yaş Yakma = Digestion .................................................. .........................14
    UYGULAMA FAALİYETİ......................................... ..........................................18
    ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME..................................... ....................................23
    ÖĞRENME FAALİYETİ-2................................................. ......................................27
    2. KJEHDAHL YÖNTEMİNDEDESTİLASYON ve TİTRASYON .......................27
    2.1. Destilasyon .................................................. .................................................. ..27
    2.1.1. Kullanılan araç-gereçler: .................................................. ........................28
    2.1.2. Kullanılan kimyasallar .................................................. ...........................28
    2.1.3. İşlem Basamakları .................................................. ..................................28
    2.2. Titrasyon......................................... .................................................. ...............30
    2.2.1. Kullanılan araç-gereçler: .................................................. ........................31
    2.2.2. Kullanılan kimyasallar .................................................. ...........................31
    2.2.3. İşlem Basamakları .................................................. ..................................31
    2.3. Protein Miktarını Hesaplama .................................................. ........................31
    2.3.1. % Ham Protein Formülü .................................................. ........................32
    2.3.2. Gıdalara Ait Protein Kat Sayıları ( F ) .................................................. ...32
    2.3.3. Protein Miktarı İle İlgili Problemler Ve Çözümleri .................................33
    UYGULAMA FAALİYETİ......................................... ..........................................34
    ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME..................................... ....................................41
    MODÜL DEĞERLENDİRME..................................... .............................................45
    CEVAP ANAHTARLARI....................................... .................................................. 48
    KAYNAKLAR......................................... .................................................. ................49

          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 2.78 MB (Megabyte)
      İndirme Sayısı : 40 Kez





    yawrukus bunu beğendi.

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Gıdalarda Protein Tayini
    Kimyasal Analizler forum içinde, yazan sinem turan
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 11.11.2012, 00:52
  2. Gıdalarda Askorbik Asit Tayini (MEGEP)
    Kimyasal Analizler forum içinde, yazan 001
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 06.02.2011, 12:53
  3. Gıdalarda Boya Arama (MEGEP)
    Kimyasal Analizler forum içinde, yazan 001
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 24.01.2011, 09:25
  4. Gıdalarda Volumetrik Analizler (MEGEP)
    Kimyasal Analizler forum içinde, yazan 001
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 23.01.2011, 00:14
  5. Gıdalarda protein tayin yöntemleri
    Kimyasal Analizler forum içinde, yazan eksielma
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 11.11.2008, 20:59

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed