1 sonuçtan 1 ile 1 arası
Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen pelinjiks

Konu: Gıdalarda Kısaca Oksidasyon; Antioksidantlar Ve Gıda Sanayiinde Kullanımları

  1. #1
    pelinjiks çevrimdışı Üyelik tarihi: 28.08.2008 Son online zamanı: 15.02.2014

    Mesajları
    1
    Konuları
    1
    Eklentileri
    1
    Kredisi
    55
    Harcanan
    0
    Kalan
    55

    Standart Gıdalarda Kısaca Oksidasyon; Antioksidantlar Ve Gıda Sanayiinde Kullanımları

    : Gıdalarda Kısaca Oksidasyon; Antioksidantlar Ve Gıda Sanayiinde Kullanımları
    : Pdf
    : Songül ÇAKMAKÇI, Hüsnü Yusuf GÖKALP

    Özellikle yağ ve yağ içeren gıda maddelerindeki oksidasyonu geciktirmek için antioksidant adı verilen çeşitli gıda katkı maddeleri kullanılmaktadır. Gıdalarda oksidasyon sonucu bozulma, ransit tat ve aroma, renk değişimi ve besin değerinde azalma meydana gelmektedir. Antioksidantlar hava oksijeni ile reaksiyona girerek gıdalarda arzu edilmeyen değişiklikleri önlemektedirler. Gıda maddesine ilave edilecek bir antioksidant ve /veya antioksidant kombinasyonunun istenilen etkiyi sağlayabilmesi için çok iyi incelenmesi gerekmektedi. Gıda sanayiinde kullanılan antioksidantlar genel olarak 4 grupta toplanabilir :
    1. Serbest radikal ile bağlanıp kompleks oluşturanlar,
    2. indirgen özellik gösterenler,
    3. Chelating ajanlar ve
    4. ikinci derecedeki antioksidantlar.

    Bu gruplar içinde yer alan çeşitli antroksidantlar gıdalarda Gıda Katkı Maddeleri Yönetmeliğimizde izin verilen limitler içinde kullanılarak, tüketici sağlığı ve ürün kalitesinin korunması, ürünün raf ömrünün uzatılması ve ekonomik faydalar sağlanması mümkündür. Bu makalede bu konular detaylı, bir şekilde açıklanmıştır.

          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 3.79 MB (Megabyte)
      İndirme Sayısı : 28 Kez





    Konu Sinan COSKUN tarafından (04.03.2013 Saat 10:04 ) değiştirilmiştir.
    yusufcukur bunu beğendi.

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Biyoreaktörler ve Gıda Sanayinde Kullanımları
    Gıda Mikrobiyolojisi forum içinde, yazan Umuty
    Yorum: 2
    Son Mesaj: 22.06.2020, 13:58
  2. Gıda Sanayiinde Mühendis İhtiyacı
    Gıda Sektöründe Kişisel Gelişim forum içinde, yazan misssürmene
    Yorum: 4
    Son Mesaj: 16.04.2017, 12:07
  3. Türk gıda sanayiinde...
    Beslenme forum içinde, yazan OzanA
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 16.01.2017, 11:03
  4. gıda antioksidantlar ve etki mekanizması
    Gıda Katkı Maddeleri ve Temizlik Maddeleri forum içinde, yazan miko
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 11.03.2009, 14:52
  5. Gıda Sanayiinde Mühendis İhtiyacı ?
    Genel forum içinde, yazan ilkertunca
    Yorum: 3
    Son Mesaj: 24.03.2008, 10:39

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed