1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    ezonazo çevrimdışı Üyelik tarihi: 21.12.2011 Son online zamanı: 05.12.2017

    Mesajları
    5
    Konuları
    4
    Eklentileri
    3
    Kredisi
    155
    Harcanan
    0
    Kalan
    155

    Standart Gıdalarda Kullanılan Enzimler

    : Gıdalarda Kullanılan Enzimler, Kullanıldıkları Ürünler Ve Üretiminde Kullanılan Mikroorganizmalar
    : Doc
    : Şaziye Ezgi BURHAN

    ENZİM

    • Enzimler, hücrelerde biyokimyasal reaksiyonları katalize eden protein yapısında moleküllerdir.
    • Hücrelerde yaşamsal tüm faaliyetler enzimlerin aktivitelerine bağlıdır.
    • Çoğunlukla enzim üretimi, fermentasyon teknikleriyle uygun küf, maya, bakteri türleri kullanılarak gerçekleştirilmektedir.
    • Bunun yanı sıra bazı enzimler hayvan dokularından (rennin, tripsin, pepsin) ve bitkilerden (papain, bromelain, fisin) elde edilmektedir.
    • Hayvansal kaynaklı enzimler arasında en yaygın üretilen enzim rennindir.
    • Enzim teknolojisinin giderek gelişmesi ürünlerin kullanım alanlarının çeşitliliği ve ekonomik değerinin çok yüksek olması nedeniyle biyoteknolojinin endüstriyel enzimler ile ilgili alanında yapılan çeşitli araştırmalar daha da önem kazanmıştır.
    • Özellikle son yıllarda stratejik alan şeklinde değerlendirilen rekombinant DNA teknolojisinden yararlanılarak enzim üretimi büyük boyutlara ulaşmış ve kullanımı giderek yaygınlaşmıştır.



    MİKROBİYAL ENZİMLER

    Günümüzde;
    • Bitki ve hayvanlara göre çok daha kısa sürede gelişmeleri,
    • Üretimlerinin kolaylıkla kontrol altına alınabilmesi,
    • Ekstraksiyon yöntemlerinin kolaylığı,
    • Kararlı olmaları gibi nedenlerle mikrobiyal kaynaklı enzim üretimi daha yaygındır.




          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 439.3 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 23 Kez





    Konu Sinan COSKUN tarafından (22.02.2012 Saat 13:26 ) değiştirilmiştir.

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Süt ve Süt Ürünlerinde Kullanılan Enzimler
    Ders Ödev ve Raporları, Staj Raporları forum içinde, yazan ggvce
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 12.07.2018, 23:12
  2. Gıda Endüstrisinde Kullanılan Enzimler
    Fonksiyonel Gıdalar forum içinde, yazan eren_34
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 02.08.2013, 11:55
  3. Meyve Suyu Endüstrisinde Kullanılan Enzimler ve Özellikleri
    Alkollü ve Alkolsüz İçecekler forum içinde, yazan aokfb1907
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 08.05.2012, 19:00
  4. meyve suyu üretiminde kullanılan enzimler
    Meyve, Sebze ve Türevleri forum içinde, yazan omerhattab
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 03.04.2008, 23:33
  5. gıdalarda kullanılan incelticiler
    Sektörel Pratik Bilgiler forum içinde, yazan Gülsel ŞEN
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 19.10.2007, 11:36

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed