2 sonuçtan 1 ile 2 arası
Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen keyvan

Konu: Gıdaların Doğal Pigmentleri

  1. #1
    keyvan çevrimdışı Üyelik tarihi: 09.11.2012 Son online zamanı: 06.05.2016

    Mesajları
    4
    Konuları
    1
    Eklentileri
    1
    Kredisi
    55
    Harcanan
    0
    Kalan
    55

    Standart Gıdaların Doğal Pigmentleri

    : Gıdaların Doğal Pigmentleri
    : Pptx
    : Yasin KEYHAN

    Klorofiller

    Klorofil, yüksek bitkilerde fotosentezin gerçekleştiği yeşil renkli pigmenti olarak bilinmekle birlikte, daha genel bir tanımlamada fotosentetik porfirin pigmentinin bütün sınıflarını kapsamaktadır.
    Birbirinden kolaylıkla ayırt edilebilen en az sekiz farklı klorofil tipi olduğu bilinmektedir. Bunlar klorofil a, b, c, d, e, bakteriklorofil a, b ve klorobium klorofildir. Klorofillerin fotosentez açısından en önemli iki tipi klorofil a ve b’dir(Karakurt ve diğ. 2008).
    Yeşil yaprakların ve bazı ham meyvelerin yeşil rengini veren bu pigment,
    klorofil a (mavi-yeşil)
    klorofil b (sarı yeşil) den oluşmaktadır.
    Genel olarak klorofil a ve klorofil b’nin bitkilerde birbirine oranı 3:1’dir (Anon, 2012).

          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 239.7 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 5 Kez





    Konu Sorumlu Yönetici tarafından (11.11.2012 Saat 21:47 ) değiştirilmiştir.
    yusufcukur bunu beğendi.

  2. #2
    keyvan çevrimdışı Üyelik tarihi: 09.11.2012 Son online zamanı: 06.05.2016

    Mesajları
    4
    Konuları
    1
    Eklentileri
    1
    Kredisi
    55
    Harcanan
    0
    Kalan
    55
    eklenti yaptım Gıdaların doğal pigmentleri-Klorofiller sunusu ekledim. kredi bekliyorum


Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Gıda Sektöründe Kullanılan Renklendiriciler ve Mikrobiyal Renk Pigmentleri
    Gıda Katkı Maddeleri ve Temizlik Maddeleri forum içinde, yazan klorofil
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 13.05.2016, 11:02
  2. Gıdaların Bozulması
    Fonksiyonel Gıdalar forum içinde, yazan ozoso
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 20.09.2011, 16:38
  3. Yorum: 0
    Son Mesaj: 17.06.2011, 14:23
  4. Gıdaların Ozonlanması
    Üretimde Kullanılan Prosesler forum içinde, yazan gmcihankaya
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 14.03.2011, 09:13
  5. Doğada Bulunan Renk Pigmentleri
    Gıda Kimyası forum içinde, yazan enas57
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 11.11.2009, 14:12

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed