1 sonuçtan 1 ile 1 arası
Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen didaru

Konu: Gıdaların Fiziksel Özelliklerinin Tespitinde Konsantrasyon Ölçümü

  1. #1
    didaru - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    didaru çevrimdışı Üyelik tarihi: 11.01.2010 Son online zamanı:

    Mesajları
    7
    Konuları
    7
    Eklentileri
    7
    Kredisi
    355
    Harcanan
    0
    Kalan
    355

    Standart Gıdaların Fiziksel Özelliklerinin Tespitinde Konsantrasyon Ölçümü


    Gıdaların fiziksel özelliklerinin tespitinde konsantrasyon ölçümü önemli bir rol almaktadır. Özellikle kütle denkliklerinin kurulmasında ihtiyaç duyulan konsantrasyon miktarının ölçümü çeşitli şekillerde olmaktadır. Yöntemler örneğe ve konsantrasyonunun bulunması istenen maddeye göre farklılık gösterebilir. Örneğin meyve suyunda şeker konsantrasyonunu ölçmek amacıyla refraktometre kullanılır. Refraktometreler örnekten kritik kırılma açısını ölçerler. Kritik kırılma açısı konsantrasyonla değişir. Konsantrasyonda bir artış olduğunda kırılma açısı da büyür. Renk , gaz ve çözünmüş partiküller ölçüm sonuçlarını etkilemez. Refraktometreler ,genellikle sukroz içeren, solüsyonlardaki çözünmüş madde miktarının tayininde kullanılır. Kırılma indisi ve kuru madde içerik miktarı arasındaki ilişki sukroz için iyi bilinir ve “Brix” olarak ifade edilir. Brix ; 100 gr sıvı şeker solüsyonundaki sukroz miktarının gr olarak ifadesidir. Fakat , kuru madde miktarının sabit kalmasına rağmen , şeker solüsyonunun kırılma indisi sıcaklıkla değişebilir. (1)

          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 11.0 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 8 Kez





    ZEYTİN bunu beğendi.

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Gıdaların Reolojik Özelliklerinin Belirlenmesi
    Ders Ödev ve Raporları, Staj Raporları forum içinde, yazan patu
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 05.03.2014, 20:50
  2. Yorum: 0
    Son Mesaj: 14.01.2011, 09:05
  3. (GMO) Tespitinde Kullanılan Analitik Testler
    Ders Ödev ve Raporları, Staj Raporları forum içinde, yazan mutlu_rmzn
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 25.12.2010, 19:55
  4. Gıdaların Fiziksel Kimyası
    e-Kitaplar forum içinde, yazan T.Sungur
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 01.08.2009, 01:03
  5. Gıdaların fiziksel özellikleri
    Sektörel Pratik Bilgiler forum içinde, yazan Gülsel ŞEN
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 09.11.2007, 13:32

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed