4 sonuçtan 1 ile 4 arası
Ağaç Şeklinde Aç2Beğeni

Konu: Gıdaların Reolojik Davranışlarının İncelenmesi

  1. #1
    Gülsel ŞEN çevrimdışı Üyelik tarihi: 10.04.2007 Son online zamanı: 04.09.2013

    Mesajları
    3314
    Konuları
    890
    Eklentileri
    172
    Kredisi
    8614
    Harcanan
    Onursal Üye
    Kalan
    Onursal Üye

    Standart Gıdaların Reolojik Davranışlarının İncelenmesi

    Özet:
    Reoloji, maddelerin belli bir andaki gerilimlerini biçim değiştirmelerine bağlayan madde davranış yasaları bilimidir. Gıda teknolojisinde ise reoloji bilimi, gıda viskozitesi, yapısı, esnekliği hakkında bilgi sahibi olmamızı sağlar. Reolojik özellikleri belirlenmek üzere deneye tabi tutulan gıda maddesinin sıcaklığı, konsantrasyonu, nem oranı ve deneyin yapıldığı ortamın özellikleri deney verilerini etkilemektedir.
    Yapılan deneyde beş değişik yağın sıcaklıkları ölçülüp Brookfield viskometresinde viskoziteleri hesaplanmıştır. Bu işlem 1 numaralı rotor kullanılarak 6-12-30-60 RPM değerlerine gerçekleştirilmiştir. Sonuçta her yağ için 4 viskozite değeri bulunmuş, ortalamaları alınmış ve standart sapmaları hesaplanmıştır. Deneyin bazı hata kaynakları yüzünden doğru sonuç vermediği gözlemlenmiştir

    dosya şifre:www.forumfood.net
          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 20.2 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 56 Kez





    sahdarms ve muratyilmaz_20 bunu beğendiler.

  2. #2
    kalliope - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    kalliope çevrimdışı Üyelik tarihi: 30.05.2007 Son online zamanı: 28.03.2018

    Mesajları
    428
    Konuları
    177
    Eklentileri
    45
    Kredisi
    2265
    Harcanan
    Onursal Üye
    Kalan
    Onursal Üye
    link silinmiş yenilemeniz mümkün mü acaba?


  3. #3
    Gülsel ŞEN çevrimdışı Üyelik tarihi: 10.04.2007 Son online zamanı: 04.09.2013

    Mesajları
    3314
    Konuları
    890
    Eklentileri
    172
    Kredisi
    8614
    Harcanan
    Onursal Üye
    Kalan
    Onursal Üye
    eklenti yaptım ilginiz ve uyarınız için teşekkür ederim...


  4. #4
    muratyilmaz_20 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    muratyilmaz_20 çevrimdışı Üyelik tarihi: 17.12.2008 Son online zamanı: 27.10.2015

    Mesajları
    60
    Konuları
    27
    Eklentileri
    22
    Kredisi
    1134
    Harcanan
    0
    Kalan
    1134
    paylaşım için teşekkürler..


Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Bazı Gıdaların Su Aktivitesi Yönünden İncelenmesi
    Gıda Kimyası forum içinde, yazan ibrahimdinç
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 16.12.2016, 12:03
  2. Gıdaların Reolojik Özelliklerinin Belirlenmesi
    Ders Ödev ve Raporları, Staj Raporları forum içinde, yazan patu
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 05.03.2014, 20:50
  3. Peynirde Reolojik Ölçümler
    Süt ve Süt Ürünleri forum içinde, yazan gmmelike
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 06.01.2013, 23:35
  4. Gıdaların reolojik olarak incelenmesi
    Kimyasal Analizler forum içinde, yazan ercanytmz
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 24.10.2009, 01:09
  5. Reolojik analizler
    Fiziksel Analizler forum içinde, yazan dartez87
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 13.02.2008, 15:42

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed