1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    erdemleyla89 çevrimdışı Üyelik tarihi: 18.07.2013 Son online zamanı: 18.01.2016

    Mesajları
    6
    Konuları
    2
    Eklentileri
    1
    Kredisi
    55
    Harcanan
    0
    Kalan
    55

    Post gıdaların zenginleştirilmesi

    : Gıdaların Zenginleştirilmesi
    : doc
    : Leyla ERDEM

    İçindekiler 2
    Şekiller Dizini 4
    Çizelgeler Dizini 5
    1.GİRİŞ 6
    2. GIDALARIN ZENGİNLEŞTİRİLMESİ 7
    3. GIDALARIN ZENGİLEŞTİRİLMESİNDE KULLANILAN MADDELER 13
    3.1.Vitaminler 13
    3.1.1 Suda Eriyen Vitaminler 14
    3.1.1.1. Vitamin (Tiamin) 14
    3.1.1.2. Vitamin (Riboflavin) 16
    3.1.1.3. Vitamin (Niasin) 18
    3.1.1.4. Vitamin (Pridoksin) 20
    3.1.1.5. Folik asit (Folat, Folasin, Piteroilglutamik asit, Vitamin B9) 21
    3.1.1.6. Vitamin (Kobalamin) 24
    3.1.1.7.Vitamin (Askorbik Asit) 25
    3.1.2.Yağda Çözünen Vitaminler 26
    3.1.2.1.Vitamin A 26
    3.1.2.2.Vitamin D 28
    3.2. Mineral maddeler 30
    3.2.1. Makro Elementler 30
    3.2.1.1. Kalsiyum 31
    3.2.2.Mikro Elementler 31
    3.2.2.1. Demir 31
    3.2.2.2. Çinko 35
    3.2.2.3. İyot 36
    3.3.Zenginleştirmede Kullanılan Diğer Maddeler 37
    3.3.1. Probiyotikler 37
    3.3.2. Diyet lifler 39
    3.3.3. Esansiyel Yağ Asitleri 41
    4.GIDA ZENGİNLEŞTİRMENİN KULLANIM ALANLARI 43
    4.1. Tahıl ürünlerinin Zenginleştirilmesi 43
    4.1.1 Demir ve B vitaminleriyle Zenginleştirilmesi 44
    4.2. İçeceklerin Zenginleştirilmesi 45
    4.2.2. Demir ile Zenginleştirilmesi 45
    4.2.3. Omega−3 Doymamış Yağ Asitlerince Zenginleştirilmesi 46
    4.3. Süt ve Süt Ürünlerinin Zenginleştirilmesi 47
    4.3.1. Demir ile Zenginleştirilmesi 47
    4.3.2. Diyet Lifleriyle ile Zenginleştirilmesi 49
    4.3.3. Çinko ile Zenginleştirilmesi 52
    4.3.4. Probiyotik ile Zenginleştirilmesi 52
    4.3.5. Esansiyel Yağ Asitler ile Zenginleştirilmesi 53
    4.4. Margarinin Zenginleştirilmesi 53
    4.4.1. A ve D Vitaminleriyle Zenginleştirilmesi 54
    4.5. Fırıncılık Ürünlerinin Zenginleştirilmesi 54
    4..5.1. Diyet Lifler ile Zenginleştirilmesi 54
    4.5.2. Demir ve Çinko ile Zenginleştirilmesi 56
    4.6. Diğer Kullanım Alanları 57
    4.6.1. Tuzun İyotla Zenginleştirilmesi 57
    4.6.2 Tavuk Etinin Omega-3 ile Zenginleştirilmesi 57
    5. SONUÇ 58
    6. KAYNAKLAR 60



          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 742.6 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 45 Kez





    Konu Aytar Özge tarafından (18.07.2013 Saat 16:04 ) değiştirilmiştir.

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Yorum: 0
    Son Mesaj: 16.09.2015, 14:17
  2. Unlu Mamüller ve Demirce Zenginleştirilmesi (ACİL)
    Diğer Sorunlar Üzerine Destek forum içinde, yazan 4mirtazo
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 17.03.2015, 23:37
  3. Yorum: 0
    Son Mesaj: 10.11.2014, 11:04
  4. Gıdaların Zenginleştirilmesi
    Fonksiyonel Gıdalar forum içinde, yazan sahdarms
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 27.07.2012, 07:13
  5. Buğday, Un ve Ekmeğin Besin Değeri ve Ekmeğin Zenginleştirilmesi
    Un ve Unlu Mamüller forum içinde, yazan 001
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 26.02.2011, 18:35

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed