Reuters haberine göre, EFSA palm yağı hakkındaki değerlendirmesini gözden geçirecek.

Avrupa Gıda Güvenliği Otoritesi (EFSA), FAO/WHO Gıda Katkı Maddeleri Ortak Uzman Komitesi?nin değerlendirmesinden sonra, palm yağı konusundaki görüşünü gözden geçireceğini açıkladı.

Mayıs 2016?da yayınladığı raporla palm yağının gıdalarda kullanımı konusunda tartışmalara neden olan Avrupa Gıda Güvenliği Otoritesi (EFSA), palm yağı ve diğer bitkisel yağlardan kaynaklanan sağlık risklerini tekrar değerlendireceğini duyurdu.

Kuruluştan bir sözcü, EFSA?nın endişesini olması gerekenden fazla bulan yeni bir çalışmayı yorumladı ve kurumunun tekrar değerlendirme yapacağını söyledi.

EFSA panelinden bilim adamları, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve BM Gıda ve Tarım Örgütü?nün (FAO) Kasım ayında yayınladığı raporu değerlendirecek.

[ucluhaber]