Bartın İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü et mezbahanelerine denetim yaptı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü...

Bartın İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü et mezbahanelerine denetim yaptı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nurettin Kiyas, tüketicilere önemli uyarılarda bulundu. Kiyas, et tüketimimizle ön planda olduğumuz bir toplumda yaşadığımızı ifade ederek, tüketicileri et alırken mührü bulunan hayvanların alınması gerektiği konusunda uyardı. Kiyas, hayvanlarda buluna mührün veteriner hekim kontrolünde ve resmi mezbahanede kesildiğini gösterdiğini ifade etti.



Ette mühür bulunmaması durumunda ise, satın alınacak hayvanın kontrolünün veteriner hekim kontrolünde olmadığı ve ciddi risk barındırabileceğini açıklayan Kiyas, tüketilmesi durumunda oluşabilecek hastalıklara karşı vatandaşların dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı.

Son olarak Kiyas, kasaplara yapılan denetimler kapsamında kaçak et kesimini tespit etmeleri durumunda 5 bin 500 lira ceza kestiklerini ekledi.