1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    vivarro çevrimdışı Üyelik tarihi: 15.12.2010 Son online zamanı: 22.02.2011

    Mesajları
    2
    Konuları
    1
    Eklentileri
    1
    Kredisi
    55
    Harcanan
    0
    Kalan
    55

    Standart Haccp Genel Tekrar


    HACCP, hammaddeden başlayarak son ürünün tüketiciye ulaşmasına kadar geçen süreçte bilimsel kontrollerin uygulanmasıyla gıdaların neden olduğu tehlikelerin önlenmesine odaklı bir sistemdir.

    HACCP iLE İLGİLİ TANIMLAR
    Dezenfektan: Ellerde, çalışma yüzeylerinde bulunan mikropların büyük çoğunluğunu öldüren ve patojen (enfeksiyona veya gıda zehirlenmesine neden olan bakterilerdir.) mikroorganizmaları etkisiz hale getiren madde.
    Dezenfeksiyon: Cansız maddelerdeki patojen mikroorganizmaların fiziksel veya kimyasal yöntemlerle öldürülmeleri veya üremelerinin durdurulmasıdır.
    Sterilizasyon: Tüm mikroorganizma ve sporların yok edilmesi için ısı veya kimyasal madde uygulamasıyla gerçekleştirilen işlem.
    Sanitasyon: Gıdalarda, hijyen ve sağlık koşullarının oluşturulması ve devam ettirilmesi anlamında uygulamalı bir bilim dalıdır

    Hijyen: Sağlık için gerekli koşulların sağlanması ve sürdürülmesi için öngörülen uygulamalardır. Sözlük anlamı ise; ferdin veya toplum olarak insanların sağlığının korunması ve geliştirilmesine çalışan beslenme, sağlık ve çevre konularındaki bilgileri bir sentez halinde uygulayan bilim dalıdır.


          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 19.2 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 16 Kez






Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Genel Haccp Planı Örneği
    ISO 22000 (HACCP) forum içinde, yazan MRVEDMR
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 30.10.2013, 09:54
  2. KPSS | Görüntülü| Genel Kültür- Genel Yetenek - Eğitim Bilimleri| FULL set
    SEKTÖREL PC PROGRAMLARI forum içinde, yazan sıraat
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 01.04.2010, 08:50
  3. haccp yönetim sistemi genel hijyen eğitimi
    ISO 22000 (HACCP) forum içinde, yazan fatmaemineakan
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 18.07.2009, 14:23
  4. Haccp Genel Hijyen Talimatları
    Örnek Sistem Dökümanları forum içinde, yazan MRSKİMYAGER
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 21.10.2008, 15:37
  5. HACCP- genel
    ISO 22000 (HACCP) forum içinde, yazan fooden
    Yorum: 5
    Son Mesaj: 01.07.2007, 11:58

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed