6 sonuçtan 1 ile 6 arası
Ağaç Şeklinde Aç2Beğeni
  • 2 gönderen scorion

Konu: halk ekmek staj raporu

  1. #1
    scorion - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    scorion çevrimdışı Üyelik tarihi: 09.08.2008 Son online zamanı: 17.09.2011

    Mesajları
    6
    Konuları
    6
    Eklentileri
    5
    Kredisi
    255
    Harcanan
    0
    Kalan
    255

    Standart halk ekmek staj raporu

    1. ÖZET
    Günümüzde hızla gelişen teknik ve endüstriyel gelişmeler göz önüne alındığında, dünyanın önde gelen ekmek fabrikaları arasında yer alma iddiasında bulunan Ankara Halk Ekmek Fabrikası,bu teknolojik gelişmelerin arkasında kalmamıştır.
    Makinelere giren hammaddeler el değmeden, hijyenik ortamda tamamen bilgisayar kontrollü bir sistemden geçerek EKMEK halinde çıkmaktadır. Bir ekmeğin serüvenini kısaca anlatırsak;
    Ø Hammadde yani un, tuz, maya ve katkı maddesi ayarlanan değere göre silolardan, su ise su cihazından hamur yoğurma kazanlarına alınır.
    Ø Dokunmatik elektronik panele sahip ve mikroişlemci ile kontrol edilen hamur yoğurma mikserlerinde kazana alınan hammadde yoğrulur.
    Ø Hamur haline gelmiş hammadde kaldır-devir makinesine yerleştirilerek hamur hunisine boşaltılır.
    Ø Tam bir teknoloji harikası olan ve hata payı %1’i geçmeyen kesme-tartma makinelerinde hamur uygun gramajlarda kesilir.
    Ø Üzeri hamur tutmayan teflon malzeme ile kaplı konik yuvarlamalarda hamur yuvarlanır.
    Ø Taşıyıcı nakil bantları ile ara dinlendirme sepetlerine aktarılan hamurlar 10-12 dakika dinlendirilmeye bırakılır.
    Ø Ara dinlendirmeden çıkan ve taşıyıcı nakil bantları ile şekil verme sistemine gelen hamurlar burada şekil alarak, otomatik yükleme ile nihai dinlendirmeye alınır.
    Ø Nihai dinlendirmede 25-30 dakika dinlenen hamurlar kapasite, kolaylık ve ekonomiklik bakımından yüzyılın fırını olarak nitelendirilen tünel tip fırınlarda pişirilmeye bırakılır
    Ø 20-25 dakika içerisinde hamurlar ekmek olarak çıkar. Yukarıda bahsedilen kesme-tartma makinesi, ara dinlendirme, şekil verme, otomatik yükleme, nihai dinlendirme ve tünel tip fırınlar tamamen birbirleriyle koordineli, PLC (Programlanabilir lojik kontrol ) denetimli makinelerdir.



    Şifre: www.forumfood.net
          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 139.9 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 181 Kez





    yusufcukur ve enestotti bunu beğendiler.

  2. #2
    NeverLand - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    NeverLand çevrimdışı Üyelik tarihi: 22.02.2009 Son online zamanı: 11.01.2014

    Mesajları
    27
    Konuları
    11
    Eklentileri
    5
    Kredisi
    255
    Harcanan
    0
    Kalan
    255
    Çok teşekkürler..


  3. #3
    enestotti çevrimdışı Üyelik tarihi: 28.01.2013 Son online zamanı: 30.01.2013

    Mesajları
    2
    Konuları
    1
    Eklentileri
    1
    Kredisi
    55
    Harcanan
    0
    Kalan
    55
    tşk
    tşk tşkttşk


  4. #4
    ANALİTİK çevrimdışı Üyelik tarihi: 11.02.2009 Son online zamanı: 18.05.2015

    Mesajları
    4
    Konuları
    1
    Eklentileri
    1
    Kredisi
    55
    Harcanan
    0
    Kalan
    55
    çok teşekkürler


  5. #5
    ulkuertugrul çevrimdışı Üyelik tarihi: 31.08.2015 Son online zamanı: 21.08.2016

    Mesajları
    1
    Konuları
    0
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5
    indirdim ama saçma bir dilde yazıyor anlaşılmıyor bir daha atamaz mısınız


  6. #6
    ewin3 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ewin3 çevrimdışı Üyelik tarihi: 01.08.2008 Son online zamanı:

    Mesajları
    704
    Konuları
    226
    Eklentileri
    44
    Kredisi
    2284
    Harcanan
    Onursal Üye
    Kalan
    Onursal Üye
    Alıntı ulkuertugrul Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    indirdim ama saçma bir dilde yazıyor anlaşılmıyor bir daha atamaz mısınız
    Herhangi bir sorun yoktur. Dosya düzgün bir şekilde açılmaktadır. İyi forumlar.

    R F

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Staj raporu (Ekmek fabrikası)
    Ders Ödev ve Raporları, Staj Raporları forum içinde, yazan banudemirel
    Yorum: 8
    Son Mesaj: 02.08.2019, 14:58
  2. Ekmek fabrikası staj raporu
    Ders Ödev ve Raporları, Staj Raporları forum içinde, yazan ferhat123456789
    Yorum: 8
    Son Mesaj: 07.09.2014, 09:31
  3. Samsun Halk Ekmek Staj Raporu
    Ders Ödev ve Raporları, Staj Raporları forum içinde, yazan ayça sezin
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 16.10.2012, 02:02
  4. ekmek fabirkası staj raporu [megsaş]
    Ders Ödev ve Raporları, Staj Raporları forum içinde, yazan topraksh
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 03.11.2011, 01:03
  5. halk ekmek staj dosyası
    Tezler forum içinde, yazan moonknight
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 11.01.2009, 14:37

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed