6 sonuçtan 1 ile 6 arası
Ağaç Şeklinde Aç2Beğeni
  • 2 gönderen scorion

Konu: halk ekmek staj raporu

  1. #1
    Yeni Üye scorion - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    09 Aug 08
    Yaş
    40

    Mesajları
    6
    Konuları
    6
    Eklentileri
    5
    Kredisi
    255
    Harcanan
    0
    Kalan
    255

    Standart halk ekmek staj raporu

    1. ÖZET
    Günümüzde hızla gelişen teknik ve endüstriyel gelişmeler göz önüne alındığında, dünyanın önde gelen ekmek fabrikaları arasında yer alma iddiasında bulunan Ankara Halk Ekmek Fabrikası,bu teknolojik gelişmelerin arkasında kalmamıştır.
    Makinelere giren hammaddeler el değmeden, hijyenik ortamda tamamen bilgisayar kontrollü bir sistemden geçerek EKMEK halinde çıkmaktadır. Bir ekmeğin serüvenini kısaca anlatırsak;
    Ø Hammadde yani un, tuz, maya ve katkı maddesi ayarlanan değere göre silolardan, su ise su cihazından hamur yoğurma kazanlarına alınır.
    Ø Dokunmatik elektronik panele sahip ve mikroişlemci ile kontrol edilen hamur yoğurma mikserlerinde kazana alınan hammadde yoğrulur.
    Ø Hamur haline gelmiş hammadde kaldır-devir makinesine yerleştirilerek hamur hunisine boşaltılır.
    Ø Tam bir teknoloji harikası olan ve hata payı %1’i geçmeyen kesme-tartma makinelerinde hamur uygun gramajlarda kesilir.
    Ø Üzeri hamur tutmayan teflon malzeme ile kaplı konik yuvarlamalarda hamur yuvarlanır.
    Ø Taşıyıcı nakil bantları ile ara dinlendirme sepetlerine aktarılan hamurlar 10-12 dakika dinlendirilmeye bırakılır.
    Ø Ara dinlendirmeden çıkan ve taşıyıcı nakil bantları ile şekil verme sistemine gelen hamurlar burada şekil alarak, otomatik yükleme ile nihai dinlendirmeye alınır.
    Ø Nihai dinlendirmede 25-30 dakika dinlenen hamurlar kapasite, kolaylık ve ekonomiklik bakımından yüzyılın fırını olarak nitelendirilen tünel tip fırınlarda pişirilmeye bırakılır
    Ø 20-25 dakika içerisinde hamurlar ekmek olarak çıkar. Yukarıda bahsedilen kesme-tartma makinesi, ara dinlendirme, şekil verme, otomatik yükleme, nihai dinlendirme ve tünel tip fırınlar tamamen birbirleriyle koordineli, PLC (Programlanabilir lojik kontrol ) denetimli makinelerdir.



    Şifre: www.forumfood.net
          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      Dosya Boyutu : 139,9 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 178 Kez

    yusufcukur ve enestotti bunu beğendiler.

    •    Alt 06-02-2007'den beri

      Advertising

      advertising
      Mesajları
      1
      Konuları
      0
      Eklentileri
      0

        
       

  2. #2
    Yeni Üye NeverLand - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    22 Feb 09

    Mesajları
    27
    Konuları
    11
    Eklentileri
    5
    Kredisi
    255
    Harcanan
    0
    Kalan
    255

    Standart Cevap: halk ekmek staj raporu

    Çok teşekkürler..

  3. #3
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    28 Jan 13
    Yaş
    30

    Mesajları
    2
    Konuları
    1
    Eklentileri
    1
    Kredisi
    55
    Harcanan
    0
    Kalan
    55

    Standart Cevap: halk ekmek staj raporu

    tşk
    tşk tşkttşk

  4. #4
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    11 Feb 09

    Mesajları
    6
    Konuları
    3
    Eklentileri
    1
    Kredisi
    55
    Harcanan
    0
    Kalan
    55

    Standart Cevap: halk ekmek staj raporu

    çok teşekkürler

  5. #5
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    31 Aug 15

    Mesajları
    1
    Konuları
    0
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5

    Standart Cevap: halk ekmek staj raporu

    indirdim ama saçma bir dilde yazıyor anlaşılmıyor bir daha atamaz mısınız

  6. #6
    Onursal Üye ewin3 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    01 Aug 08

    Mesajları
    781
    Konuları
    244
    Eklentileri
    44
    Kredisi
    2284
    Harcanan
    0
    Kalan
    2284

    Standart Cevap: halk ekmek staj raporu

    Alıntı ulkuertugrul Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    indirdim ama saçma bir dilde yazıyor anlaşılmıyor bir daha atamaz mısınız
    Herhangi bir sorun yoktur. Dosya düzgün bir şekilde açılmaktadır. İyi forumlar.
    R F

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Staj raporu (Ekmek fabrikası)
    Ders Ödev ve Raporları, Staj Raporları forum içinde, yazan banudemirel
    Yorum: 8
    Son Mesaj: 02-08-2019, 14:58
  2. Eti staj raporu
    Ders Ödev ve Raporları, Staj Raporları forum içinde, yazan ugur352
    Yorum: 20
    Son Mesaj: 11-03-2010, 16:25
  3. halk ekmek staj dosyası
    Tezler forum içinde, yazan moonknight
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 11-01-2009, 15:37
  4. STAJ RAPORU
    Ürün ve Üretim Konusunda Destek forum içinde, yazan sellinizmir
    Yorum: 2
    Son Mesaj: 25-06-2008, 20:55
  5. Halk Ekmek'ten 'sağlıklı ekmek' uyarısı
    Un ve Unlu Mamüller forum içinde, yazan gıdacıfatma
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 18-12-2007, 18:44

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed