Sayfa 4/4 İlkİlk ... 234
36 sonuçtan 31 ile 36 arası
  1. #31
    ilker_kocak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ilker_kocak çevrimdışı Üyelik tarihi: 16.03.2009 Son online zamanı: 12.02.2012

    Mesajları
    1
    Konuları
    0
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5

    Standart Cevap: Hazır çorba

    Bütün yazılan cevapları okudum genelde msg üzerine yoğunlaşılmış,peki arkadaşlar neden ev yapımı çorbaların hazırlanışı dakikalar sürerken,neden hazır çorba 2 dakika sürmektedir?

    Cevap şudur arkadaşlar hazır çorba teknolojisinde modifiye nişasta kullanılmaktadır,yani gen teknolojisiyle geliştirilmiş mısır nişastası ( GDO lu olma ihtimali çok yüksek ) kullanılmaktadır ve 60-65 derece suda jelleşme özelligi göstererek içilebilir kıvama gelmektedir.GDO üzerine yapılan tartışmalar haka muallakta oldugundan dolayı bu konuyu uzatmak istemiyorum

    Katkı maddeleri belirtilen sınırlar içerisinde eklendikten sonra tehlikeli sonuçlar doğurmamaktadır çünki gıda ile alınan toksik bileşikleri karacigerin tolere edebilme özelliği ölçülerek bu sınırlar belirlenmektedir.Msjlarda katkılar ile ilgili düzenlemeler hakkında bahseden arkadaşa katılıyorum.






  2. #32
    sensorical - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    sensorical çevrimdışı Üyelik tarihi: 22.12.2009 Son online zamanı: 09.02.2010

    Mesajları
    6
    Konuları
    0
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5
    merhaba,

    hazır çorba üretiminde dünyanın devi olan bir firmada bulunma şanım olmuştu. evet, çorbanın hızlı oluşumunu sağlayan içerisinde bulunan kıvam verici. ve genellikle de soğukta aktivite gösterebilen modifiye nişasta. arkadaşımın da bahsettiği gibi GDO tartışmaları halen sürerken, işin bu boyutuna girmek istemiyorum ben de. Sadece söylemek istediğim, bu hazır ürünler, pek çok tüketicinin sandığı kadar tehlikeli/zararlı değiller. Özellikle bu firmalar, son zamanlarda doğala yakın ürünler verme arayışı (clean label ürünler) içerisindeler. ve son çıkan "doğal" konsenptler içerisinde msg de kullanılmıyor. etiketlerde yer aldığı gibi sadece baharatlar ile tat yakalanmaya çalışılıyor. ayrıca yapay aroma ve renklendiriciler de şu anda sektördeki üreticiler tarafından istenmemekte.

    konu hakkında nacizane fikirlerimi paylaşmak istedim.

    sevgiler,


  3. #33
    nimfi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    nimfi çevrimdışı Üyelik tarihi: 26.10.2008 Son online zamanı: 30.04.2020

    Mesajları
    81
    Konuları
    12
    Eklentileri
    6
    Kredisi
    305
    Harcanan
    0
    Kalan
    305
    Neden 2 dakikada pişmekteler..?? .. Ben bunun daha çok instant olma özellikleriyle örtüştürüyorum aslında..

    'Söylesem tesiri yok, sussam gönül razı değil'

  4. #34
    karansul - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    karansul çevrimdışı Üyelik tarihi: 24.05.2007 Son online zamanı: 09.12.2011

    Mesajları
    3
    Konuları
    0
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5
    Arkadaşlar, hazır çorba teknolojisinde pişirmeli ürünlerde pirinç ya da mısır nişastası kullanılmaktadır, çabuk çorbalarda ise modifiye patates ya da mısır nişastası kullanılır, sebepleri de kısaca şöyledir. nişasta ana maddenin çoğunluğunu oluşturduğundan maliyeti önemlidir. Pişirmeli ürünlerde kullanılan naturel nişastalar ile çabuk çorbalardaki modifiye nişastalar arasındaki fiyat farkı 2-3 kat kadardır.
    Modifiye nişasta konusunda sanırım biraz bilgi eksikliğimiz de var. Sanıldığı gibi gen teknolojisi ile değil çeşitli kuvvetlerdeki asitler ile muamele edilerek zincir uzunluğunun değiştirilmesi ile elde edilirler. Sıcakta çözünen ve sogukta çözünen olanları en bilinenleridir. (Sıcak olan örneğin 65C de jelleşiyorsa soğuk olan 35C de kıvam alır, prosesinize göre seçim yaparsınız) Modifiye patates kıvam bakımından daha iyi bir yapı göstererek daha çok su tutma kapasitesine sahipken mod. mısır daha az su tutar. Dolayısıyla fiyatları da farklıdır. Buların dışında da bir çok sektörde kullanılmak üzere modifiye edilmiş nişastalar mevcuttur.
    Kullanılar aroma artırıcılar ve koruyucu maddeler çok yüksek tüketim olmadığı sürece (kodekste belirtilen miktardaki kullanım oranlarında) çok zararlı olmadığını düşünüyorum.
    ANCAAAK yapılan araştımalarda çalışan kadınların meme kanserine ev hanımlarına göre daha fazla yakalandığı görülmüştür. Bunun sebebi de çalışan kadınların hazır ürünlere daha fazla yönelmesi, özellikle hazır çorba tüketimi çok olmasından kaynaklandığı öngörülmüştür...

    Herkese kolay gelsin, saygılar...


  5. #35
    sensorical - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    sensorical çevrimdışı Üyelik tarihi: 22.12.2009 Son online zamanı: 09.02.2010

    Mesajları
    6
    Konuları
    0
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5
    merhaba herkese,

    son zamanlarda hazır çorba denildiğinde, akla ilk gelen bir maddeden bahsetmek istiyorum ben de :MSG (mono sodyum glutamat).




    link silinmiştir.
    hepinize sevgiler,


  6. #36
    MeD_65 çevrimdışı Üyelik tarihi: 09.03.2010 Son online zamanı: 28.03.2010

    Mesajları
    3
    Konuları
    0
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5
    tşekkürler


Sayfa 4/4 İlkİlk ... 234

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Ramazan'da Hazır Çorba Tüketmeyin
    Beslenme forum içinde, yazan Sinan COSKUN
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 28.06.2014, 05:05
  2. hazır çorba üretimi
    Özel ve Hazır Gıdalar forum içinde, yazan okyanusun_sesi
    Yorum: 5
    Son Mesaj: 01.04.2014, 17:44
  3. hazır çorba
    Özel ve Hazır Gıdalar forum içinde, yazan DİDO
    Yorum: 4
    Son Mesaj: 01.05.2013, 21:22
  4. hazır çorba ingredientleri ile ilgili!!
    Diğer Sorunlar Üzerine Destek forum içinde, yazan gıdacı 2
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 05.03.2009, 16:41
  5. hazır çorba!!!
    Ürün ve Üretim Konusunda Destek forum içinde, yazan gıdacı 2
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 17.02.2009, 16:21

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed